A Dell új Big Data megoldásokkal jelentkezett

forrás: Prím Online, 2015. október 29. 13:36

A Dell bemutatta legújabb Big Data és elemzési megoldásait és szolgáltatásait, amelyek az adatok gyors és biztonságos feldolgozását és gyorsabb vállalati döntéshozatalt segítik. A továbbfejlesztett kínálat része a Dell fejlett elemzési szoftverplatformjának új kiadása, továbbá a szolgáltatásként elérhető elemzés (Analytics-as-a-Service) a banki, egészségügyi és biztosítási iparágaknak. Ezek a megoldások lehetővé teszik, hogy a vállalatok alapvető folyamataikba építhessék be az elemzést, és az egész szervezetre kitejesztett elemzési szakértelem segítsével növeljék üzleti eredményeiket.

A Statistica 13 egyszerűbbé és hatékonyabbá teszi a nagyvállalati adatelemzést


A vállalat népszerű, fejlett elemzési szoftverplatformja, a Statistica 13 legújabb verziója egyszerre teszi egyszerűbbé és hatékonyabbá azt a folyamatot, amelynek során a vállalatok a prediktív modelleket közvetlenül a tűzfalon belül, a felhőben és a partnerhálózatokon található adatforrásokba telepítik. A Dell Statistica egy könnyen használható megoldás, amely nem igényel kódolást, és zökkenőmentesen integrálható a nyílt forráskódú R projektbe. A platfrom emellett biztosítja az adatok teljes körű keverését, felderítését, valamint olyan fejlett és prediktív elemzési eszközöket nyújt, amelyek segítségével a vállalatok kiaknázhatnak minden adatot.  Így megjósolhatják a jövőbeli tendenciákat, azonosíthatják az új ügyfeleket és értékesítési lehetőségeket, és csökkenthetik a csalások, valamint egyéb üzleti kockázatok előfordulását.

 

A Statistica 13 legfontosabb fejlesztései és képességei a következők:

 

  •     A megújult és modernizált grafikus felhasználói felület megkönnyíti a használatot és jobb megjelenést biztosít.
  •     Az új Statistica interaktív megjelenítő- és irányítópult-motor (Statistica Interactive Visualization and Dashboard) mélyebb integrációt tesz lehetővé, így hatékonyabb a kommunikáció az adatok felhasználóival.
  •     Szorosabbá vált az integráció a nyílt forráskódú R projekttel, így az R-szkriptek könnyebben megoszthatók és vezérelhetők.
  •     Egy új, lépcsőzetes modellező eszköz folyamatosan javasolja az optimális modelleket a felhasználók számára.
  •     A beépített elosztott elemzési (Native Distributed Analytics – NDA) képességek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy hatékonyabban dolgozhassanak a nagy méretű és növekvő adatkészletekkel, valamint hogy közvetlenül abban az adatbázisban futtassák az elemzéseket, ahol az adatok találhatók.


Az NDA-funkciók támogatják a közvetlenül az adatforrásba történő prediktív algoritmusos modellépítési és -pontozási funkciókat. Ez kiküszöböli azt az időigényes és adatkorlátozó folyamatot, amelynek során az adatokat egy köztes kiszolgálóra vagy számítógépre kellett korábban másolni, és így lehetővé válik, hogy az összes elemzési folyamat közvetlenül az adatbázisban fusson. Ennek köszönhetően a vállalatok kihasználhatják a Hadoop-fürtök, az adatbázis-készülékek és egyéb nagy teljesítményű platformok által nyújtott előnyöket. A Statistica 13 egyelőre a Microsoft SQL Server-adatbázisok esetében tartalmaz NDA-képességeket, a további adatbázisok támogatása a későbbi kiadásokban jelenik meg.

A Dell Services bővíti IP-led szolgáltatásait a fejlett elemzés és adattudomány területén


A Dell Services iparág-specifikus szolgáltatásokkal egészíti ki a szolgáltatásként elérhető elemzési (Analytics-as-a-Service) kínálatát. Ennek segítségével a szervezetek előrevetíthetik üzleti eredményeket, valamint pontosabbá és hatékonyabbá tehetik a kritikus üzleti folyamataikat, valamint az üzleti folyamatok kiszervezését. A Dell Services új szolgáltatásaival a szervezetek elemzési műveleteiket az alapvető eljárásaikba építhetik be, és az adatalapú döntéshozatalt támogatva kiterjeszthetik elemzési szakértelmüket. A szolgáltatások többek között az alábbiakat tartalmazzák:

 

  •     A csalások, pazarlás és visszaélések kezelése: segít a szervezeteknek azonosítani az orvosi személyazonosság-lopási eseteket, a szükségtelen diagnosztikai vagy orvosi szolgáltatásokat, és a helytelen számlázást.
  •     Elutasítás valószínűségének pontozása és prediktív elemzés: proaktív módon segít annak valószínűsítésében, hogy melyik igények lesznek elutasítva, illetve áttekinthető tevékenységi adatokat nyújt minden fiókkal kapcsolatban. Emellett részletes megfigyelést és utánkövetést biztosít, így segíti a felesleges, értékes információval nem szolgáló utómunkák akár 40 százalékának a kiküszöbölését is.
  •     Ügyfélkezelés és ügyfélmegtartási szolgáltatások: segít a szervezeteknek kihasználni a prediktív lemorzsolódási modellezés (az új közösségi adatforrások feldolgozása és a hagyományos adatforrásokkal való összevetése) kínálta előnyöket, így azok azonosíthatják a potenciálisan elveszíthető ügyfeleiket, és megelőző lépéseket tehetnek ellene.


A szolgáltatásként elérhető elemzési (Analytics-as-a-Service) megoldások keretében a Dell Services bevezette a Dell Service Desk Analytics és Dell ModelHealth (DMH) Tracker szolgáltatásokat.

 

  •     A Dell Service Desk Analytics átalakítja az informatikai ügyfélszolgálatok kezelését azáltal, hogy lehetővé teszi a prediktív hibakezelést és automatizálást. A szolgáltatás korai figyelmeztető riasztásokat és szöveges elemzéseket hoz létre, hogy javítsa a végfelhasználói élményt, és csökkentse az üzletvitelt zavaró tényezőket.
  •     A Dell ModelHealth Tracker segítségével az ügyfelek nyomon követhetik és figyelhetik a különféle mutatószámok vagy prediktív elemzési modellek hatékonyságát. Különösen igaz a megfelelőségi követelményekkel rendelkező iparágakra – mint például a banki szolgáltatások és biztosítás–, hogy a vállalatok mutatószámokat és egyéb prediktív modelleket használnak az olyan kritikus eredmények megjósolására, mint az ügyfél hitelképessége, vagy annak az esélye, hogy az adott biztosítási igény csalásnak bizonyul-e. A DMH több adatforrást felhasználva nyomon követi, archiválja és kezeli is ezeket a modelleket, és ami lényegesebb, figyeli azokat a hatékonyság és megfelelőség biztosítása érdekében.


Az új szolgáltatások a Dell Services jelenlegi, több mint 50 megoldásból álló elemzési megoldáskínálatát bővítik. A kínálatban az egészségügyre, a betegek visszafogadására, az egészségügyi kockázatok rétegekbe sorolására és hasonló kritikus problémákra összpontosító egészségügyi elemzési szolgáltatások; az online tranzakciókra és a családok felderítésére összpontosító pénzügyi-elemzési szolgáltatások érhetőek el. A Dell biztosítási igények feldolgozására szolgáló Lifesys elnevezésű platformjába beágyazott elemzéseken keresztül a szervezetek az ügyfelek lemorzsolódásának csökkentésére irányuló biztosítás-központú szolgáltatásokat is igénybe vehetnek.

Egyszerűbb telepítés és gyorsabb betekintés a rendszerbe


A szoftvereken és szolgáltatásokon kívül a Dell kínálatában megtalálhatók a korábban tervezett, már tesztelt és ellenőrzött megoldások és referenciaarchitektúrák, amelyek felgyorsítják a telepítési időt.
 

A Dell nemrég jelentette be 15. referenciaarchitektúráját, amelyet a Cloudera vállalattal együtt hoztak létre, ezúttal a Syncsort DMX-h szoftver bevonásával.
 

A Dell | Cloudera | Syncsort Data Warehouse Optimization – ETL Offload Reference Architecture egyszerűsíti az adatok elemzésre kész állapotba való átalakításának – más néven a kicsomagolási, átalakítási és betöltési (ETL) folyamat) – tervezési, építési és telepítési folyamatait a Hadoop-adatplatform alkalmazásával.
 

Ez a referenciaarchitektúra a költségmegtakarítás mellett gyorsabb betekintést biztosít mint a nyílt forráskódú megoldás.
 

Ennek kiegészítése a Dell ProDeploy vállalati csomag, amely a telepítési szolgáltatások és a professzionális tanúsítványok készletét tartalmazza. A megoldással egyszerűbbé válik az üzembe helyezés és új technológiákhoz történő alkalmazkodás.

 

Kulcsszavak: big data Dell

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Stratégiai megállapodást kötött a Corvinus és az EY

Az oktatás és a karriertervezés áll a fókuszában annak a stratégiai partnerségnek, amelyet az EY nemzetközi tanácsadó cég, valamint a Budapesti Corvinus Egyetem kötött meg november 30-án.

2023. december 2. 16:09

Az Epson 100%-ban megújuló villamosenergia használatára áll át egész Európában

A precíziós, innovatív technológiai megoldásairól híres Epson bejelentette, hogy 2050-re teljesen karbonsemlegessé és a fosszilis erőforrásoktól mentessé alakítja működését. Az elmúlt években már számos meghatározó lépést tettek ennek érdekében, melyek pozitív eredményeiről a nemrég közétett fenntarthatósági jelentésük is beszámol.

2023. december 2. 12:24

A karácsonyi raktár-őrület ellen is bevetheti lelkes drónpilótáit ez a magyar startup

Egy nemzetközi felmérés szerint ez év első felében nem kevesebb, mint 8200 esetben szakadt meg a globális ellátási lánc. Végső soron az áruellátási nehézségeket is enyhítheti a magyar Aeriu megoldása, amelyet nemrég egy Miskolc melletti globális autóipari nagyvállalat is bevezetett raktárába. 

2023. december 2. 10:18

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A magyar cégek fele nem tud pályázni EU-s támogatásokra

2023. november 30. 10:01

Mutatunk 10 tippet, amivel kivédhetjük a csalásokat a Black Friday és a Cyber Monday idején

2023. november 21. 19:10

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata

2023. november 16. 14:27

A Magyar Telekom 2023. harmadik negyedéves eredményei

2023. november 9. 10:04