Szárnyal a Samsung Pay népszerűsége

forrás: Prím Online, 2015. október 29. 14:23

A Samsung biztonságos mobilfizetési megoldása mindössze két hónappal koreai indulása után már komoly eredményeket ért el. A szolgáltatáson keresztül több mint 100 000 tranzakciót bonyolítanak le naponta, melyek összértéke már több mint 100 milliárd wont, azaz közel 25 milliárd forintot tesz ki. A regisztrált felhasználók száma pedig mára elérte az egymilliót.

Augusztus 20-i hivatalos koreai indulása óta a Samsung Pay révén rohamléptekben bővül a mobilfizetési szolgáltatás kihasználtsága Dél-Koreában. A szolgáltatás ez idő alatt egymillió regisztrált felhasználót vonzott, a naponta végrehajtott tranzakciók száma pedig elérte a százezret, míg a tranzakciók összesített volumene máris meghaladta a 100 milliárd wont.

A Samsung által kínált okostelefonok népszerűsége nagyban segítette a mobilfizetési rendszer elterjedését. Az idei évben megjelent legújabb csúcskészülék, a Galaxy Note 5 figyelemre méltó eladásai, valamint a Galaxy S6, S6 Edge és S6 Edge+ modellek révén a Samsung Pay felhasználói bázisa stabil növekedést mutatott. A Note 5 tulajdonosok például több mint fele regisztrált a szolgáltatásra.

 



A Samsung Pay biztonságos és egyszerű megoldást nyújt a mobilos fizetésre, hiszen Koreában már rengeteg helyen használható. A több mint százezer napi tranzakció során a felhasználók számos mindennapi áru beszerzését bonyolították ilyen módon a legkülönbözőbb kereskedelmi egységekben, a kis üzletektől a nagy bevásárlóközpontokon át, a diszkontáruházakig. A szolgáltatás ezenkívül bizonyos pénzintézeteknél ATM-es készpénzfelvételre, Samsung Carddal kiegészülve pedig online vásárlásra is használható.

A felhasználói szám növekedésének és a használat gyakoriságának köszönhetően mára jóval százmilliárd won fölé nőtt a teljes tranzakciós volumen. Az indulást követen ez napi szinten még csak 7-800 millió wonból tevődött össze, mostanra viszont már napi 2 milliárd wonnal gyarapszik a teljes összeg.

A még színvonalasabb felhasználói élmény érdekében a Samsung folyamatosan bővíti a szolgáltatáson belüli lehetőségek palettáját. Az idei év végéig olyan funkciókkal bővítik a szolgáltatást, mint a különböző klubtagságok, valamint hamarosan a tömegközlekedési bérletet is helyettesítheti. A Samsung Pay Koreán kívül más piacokon is folytatja a terjeszkedést: szeptember végén az USA-ban is elindult a szolgáltatás, október 21-től már a legnagyobb hazai mobilszolgáltatón, a Verizon-ön keresztül is igénybe vehetik az ügyfelek.

A Samsung Pay felhasználók száma rohamosan növekszik, új trendet teremtve ezzel a mobilfizetési megoldások piacán. A Samsung folyamatosan arra törekszik, hogy egyre színvonalasabb szolgáltatást nyújtson ügyfeleinek, ezért új, kényelmes funkciókkal és olyan marketingaktivitásokkal gazdagítja a rendszert, amelyek a felhasználók számára még több előnnyel járnak.
 

Kulcsszavak: mobilfizetés Samsung Pay

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05