A Cellum és amerikai leánycége is döntősök a Citi Mobile Challenge ázsiai fordulójában

forrás: Prím Online, 2015. október 30. 17:21

A magyar Cellum és a mobiltárca-szolgáltató kaliforniai leányvállalata, a motionQR is bejutott a világ egyik legrangosabb innovációs versenyének, a Citi Mobile Challenge-nek a döntőjébe. A nemzetközi pénzügyi óriás által szervezett, a kelet-ázsiai térséget lefedő fejlesztői verseny célja a „mobilbankolás forradalmasítása”. A döntőt november elején tartják a régió négy különböző nagyvárosában.

A Cellum a QLoan nevű alkalmazással került a legjobbak közé, aminek segítségével a felhasználók mobiltelefonjukon keresztül, gyorsan, biztonságosan és egyszerűen igényelhetnek hitelt a banktól, illetve a többi felhasználótól. Az utóbbi funkció az ún. „közösségi hitel” (crowdlending), ahol a finanszírozást a felhasználói közösség nyújtja, gyakran alacsonyabb kamattal, mint amit a hagyományos pénzintézetek kínálnak.


A kaliforniai motionQR egy innovatív, feltörésbiztos személyazonosító megoldással jutott be a döntőbe, ami lehetővé teszi a bankok számára, hogy a fiókjaikba betérő ügyfelek azonosításához ne kelljen fényképes igazolványt kérniük – ez ugyanis egyes ázsiai országokban a helyi viselet és szokások miatt nem praktikus megoldás.


A Cellum és a motionQR november 6-án Szingapúrban mutatják be a pályamunkáikat, ahol a társaság a közelmúltban nyitotta meg kelet-ázsiai irodáját.
 

Kulcsszavak: Cellum mobilfizetés

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38