A Cellum és amerikai leánycége is döntősök a Citi Mobile Challenge ázsiai fordulójában

forrás: Prím Online, 2015. október 30. 17:21

A magyar Cellum és a mobiltárca-szolgáltató kaliforniai leányvállalata, a motionQR is bejutott a világ egyik legrangosabb innovációs versenyének, a Citi Mobile Challenge-nek a döntőjébe. A nemzetközi pénzügyi óriás által szervezett, a kelet-ázsiai térséget lefedő fejlesztői verseny célja a „mobilbankolás forradalmasítása”. A döntőt november elején tartják a régió négy különböző nagyvárosában.

A Cellum a QLoan nevű alkalmazással került a legjobbak közé, aminek segítségével a felhasználók mobiltelefonjukon keresztül, gyorsan, biztonságosan és egyszerűen igényelhetnek hitelt a banktól, illetve a többi felhasználótól. Az utóbbi funkció az ún. „közösségi hitel” (crowdlending), ahol a finanszírozást a felhasználói közösség nyújtja, gyakran alacsonyabb kamattal, mint amit a hagyományos pénzintézetek kínálnak.


A kaliforniai motionQR egy innovatív, feltörésbiztos személyazonosító megoldással jutott be a döntőbe, ami lehetővé teszi a bankok számára, hogy a fiókjaikba betérő ügyfelek azonosításához ne kelljen fényképes igazolványt kérniük – ez ugyanis egyes ázsiai országokban a helyi viselet és szokások miatt nem praktikus megoldás.


A Cellum és a motionQR november 6-án Szingapúrban mutatják be a pályamunkáikat, ahol a társaság a közelmúltban nyitotta meg kelet-ázsiai irodáját.
 

Kulcsszavak: Cellum mobilfizetés

Mobilszolgáltatás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Korlátlan adatot vezet be a Vodafone a Red tarifákban

Májusban a Vodafone bevezeti új lakossági mobil portfólióját. A RED tarifacsomagokkal újabb korlátok szűnnek meg, hiszen a korlátlan beszélgetés és SMS mellé, a magyar piacon jelenleg egyedüliként, már korlátlan adat is került a csomagokba. A két új RED tarifacsomagot a felhasználói szokások változásának hatására alkotta meg a Vodafone.

2020. május 29. 09:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás