Szupermodell programozott a Huawei sanghaji központjában

Karlie Kloss számítástechnikai ösztöndíjat indított fiatal lányoknak

forrás: Prím Online, 2015. október 31. 10:39

A Huawei Watch piaci megjelenése kapcsán indított globális reklámkampány arca, Karlie Kloss amerikai szupermodell október 26-án a Huawei Technologies sanghaji kutatás-fejlesztési központjába is ellátogatott és egyik szenvedélyének is hódolt: programozott.

Karlie Klossról nem sokan tudják, hogy egyik szenvedélye a programozás. A szupermodell 2015 áprilisában ösztöndíjprogramot indított a New York-i Flatiron szoftverprogramozást oktató iskolával karöltve „Kode with Karlie” (Kódolj Karlie-val) néven, amely keretében 13 és 18 év közötti lányok tanulhattak kódolást, programozást.

 

Elmondása szerint, ezzel segíteni szeretné a nemek közötti szakadék áthidalását, ugyanis nagyon kevés hölgy végez számítógépes technológiával kapcsolatos szakon, holott az előrejelzések szerint 2020-ra csak az Egyesült Államokban közel másfél millió informatikusi pozíció vár majd betöltésre.

 

A Huawei központjában tett látogatásán Karlie-nak lehetősége volt kamatoztatni tudását és a Huawei mérnökeivel programozhatott együtt. Úgy véli, ez az alkalom segített neki jobban megérteni a mobilkészülékek alaptechnológiáját, és kipróbálhattam, milyen lehet szoftvermérnökként dolgozni.

Kulcsszavak: programozás Huawei

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59