Védelem alá helyezi a nyomtatókat idehaza is a Xerox

forrás: Prím Online, 2015. november 2. 15:33

Az adatlopás, a vállalati információkhoz való illetéktelen hozzáférés napjainkban egyre aggasztóbb informatikai kihívást jelent a cégek számára. Gyakran a dolgozók sem kellően körültekintőek az információk védelmében. A Xerox felmérései szerint a munkavállalók 60 százaléka használ olyan nyomtató berendezést, amely nincs jelszóval titkosítva, így bárki, bármilyen dokumentumot kinyomtathat rajta. A piacvezető dokumentumkezelő vállalat ezért egy olyan fejlesztést mutatott be, amely amellett, hogy egyszerűen kezelhető, jelentősen csökkentheti is a biztonsági rést a nyomtatás során. A Xerox PrintSafe szoftver idén októbertől már Magyarországon is elérhető.

A multifunkciós berendezésekhez biztosított PrintSafe szoftver beiktatásával a nyomtatási folyamat kiegészül a hitelesítési szakasszal, azaz a nyomtatóra elküldött dokumentumot addig nem lehet kinyomtatni, amíg az arra jogosult személy a gépnél egy lehúzható kártya odaérintésével, vagy PIN kód megadásával engedélyt nem ad rá. Ezzel egyrészt el lehet kerülni, hogy illetéktelen kezekbe kerüljön bármilyen információ, másrészt a megoldásnak az is előnye, hogy számos multifunkciós berendezésre telepíthető, azaz nem kizárólag Xerox gépeknél használható. Ugyanakkor kis helyigényű szoftver, amely a vállalkozás bővülésével több berendezésre is kiterjeszthető, illetve bármilyen eszközről, bárhonnan képes a dokumentumok kinyomtatását kezelni.


A PrintSafe biztonsági funkciói szintén a gyors, egyszerű munkavégzést szolgálják. Az opcionális  PIN kódos hitelesítés, a lehúzható kártyák használata esetén a kártya integrációja az ismert kártyaolvasó rendszerekkel, illetve a munkafolyamatok naplózása, a bejelentkezésekről, előzményekről szóló jelentések gyors elérése mind-mind azt a célt szolgálják, hogy a munkavállalók a lehető legnagyobb védettség mellett végezzék el a napi irodai feladataikat.


Mindezek mellett a PrintSafe-t olyan megoldásnak szánja a Xerox, amely bármilyen méretű vállalkozás számára elérhető. Csekély beruházással jár a telepítése, minimális karbantartást igényel, illetve egyedi csomagok igényelhetőek mellé az adott cég elvárásainak, szükségleteinek megfelelően.


A Xerox PrintSafe szoftver Magyarországon október végétől hozzáférhető a Xerox Magyarországnál és a vállalat értékesítési partnereinél.
 

Kulcsszavak: security nyomtatás Xerox

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Különleges fejlesztéssel hódíthatnak az MI-megoldások

Új szintre emeli a nagy mennyiségű adat feldolgozását, a mesterségesintelligencia-alkalmazások és a gépi tanulás használatát a Schneider Electric és partnerei által bejelentett fejlesztés. Az első, kereskedelmi forgalomban is elérhető, integrált, folyadékhűtéses szerverszekrény azon túl, hogy támogatja a nagy számításigényű feladatok elvégzését, hatékony energiafelhasználást is biztosít.

2019. december 12. 09:08

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Elálltak a felek a T-Systems tranzakciótól

2019. december 11. 10:28

Kihirdették a 2019-es Az Év Honlapja pályázat díjazottait!

2019. december 3. 18:18

Megtartották Magyarország eddigi legnagyobb informatikai versenyét

2019. november 26. 11:05

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23
online sportfogadás