A Nokia Networks támogatja a lányok technológiai oktatását

forrás: Prím Online, 2015. november 3. 09:23

Mint a legnagyobb hazai K+F központ a Nokia Networks vallja, hogy a sokszínűség segíti a fejlődést. A vállalat úgy döntött, hogy támogatja a Skool független non-profit kezdeményezést, melynek küldetése, hogy új oktatási formában adjon át hasznos és használható technológiai ismereteket fiatal lányoknak és nőknek. Önkéntes mentorként a Nokia Networks alkalmazottai aktívan részt vesznek ebben a speciális oktatási programban, és támogatják, hogy a fiatal hölgyek megtanuljanak kódolni.

Az IVSZ tanulmánya szerint a magyar IKT-szektorban a női munkavállalók meglehetősen alulreprezentáltak 5%-kal, míg a nyugat-európai országokban ez a szám eléri a 20%-ot. Vezetői pozíciókat tekintve az európai IKT munkaerő-piac hasonló szakadék előtt áll: míg általában a vezető pozíciók 45,2%-át töltik be nők, az IKT szektorban ez a mutató csak 19,2%.

 A lányoknak szóló Skool képzések a 10-18 éves korosztályt célozzák, elsősorban olyan témákról szólnak, mint az alapvető programozási ismeretek, a játékfejlesztés, saját honlap építés vagy a robotika. A Nokia Networks-nél tartott szombati tréning reggel kilenckor kezdődött, és − egy kis bemelegítés után − reggel és délután is két-két órát tanultak kódolást a résztvevők. Közben megismerkedtek a vendéglátó Nokiával, meglátogatták irodájukat, beszélgettek női alkalmazottakkal és Nokia fejlesztőkkel is. A cél az volt, hogy megismerjék magát a telekommunikációs iparágat, valamint azt, hogy a távközlés hogyan segíti mindennapi életünket.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új elnökségi tagokat választott a DIMSZ

A Direkt és Interaktív Marketing Szövetség (DIMSZ) megtartotta idei éves közgyűlését, ahol több pozíció megerősítése mellett új elnökségi tagot és felügyelőbizottsági elnököt is köszöntöttek. Az új tagok megválasztása mellett a szövetség bejelentette Keresőmarketing tagozatának elindulását, és kutatásainak értékesítését.

2019. szeptember 23. 12:20

IVSZ-elnök: fontos, hogy minél többen válasszák az informatikus pályát

Fontos, hogy minél több fiatal válasszon informatikai végzettséget nyújtó egyetemi, főiskolai szakot, ennek ösztönzését szolgálja a Programozd a jövőd! projekt - mondta az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetségének (IVSZ) elnöke pénteken az M1 aktuális csatornán.

2019. szeptember 23. 08:46

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26
online sportfogadás