Symantec Advanced Threat Protection - egy kattintás a teljes védelemhez

forrás: Prím Online, 2015. november 4. 08:34

A Symantec bemutatta Advanced Threat Protection (ATP) megoldását. Az ATP az első olyan rendszer, ami felismeri a fejlett támadásokat, és megfelelő védelmet is nyújt ezek ellen az összes ellenőrzési ponton. Mindez egyetlen kezelőfelületről, egy gombnyomással elvégezhető, így nincs szükség külön végponti telepítésre.

Az olyan fejlett fenyegetések, mint a zsarolóvírusok (ransomware), a távoli hozzáférésű trójai programok, a folyamatos fenyegetést jelentő, célzott támadások (advanced persistent threat – APT), valamint a zero day típusú támadások száma folyamatosan emelkedik, így a biztonsági szakemberek már nem hagyatkozhatnak az egyes ellenőrzési pontokat külön-külön védő megoldásokra. A végpontokat, hálózatokat és e-mail átjárókat fenyegető adatok felderítése manuális és időigényes feladat, ami komoly előnyt biztosít a támadók számára. A Symantec ATP megoldása összefüggéseiben elemzi a gyanús tevékenységeket az összes ellenőrzési ponton, és fontossági sorrendbe állítja a vállalat számára a legnagyobb veszélyeket jelentő eseményeket. Ha a kritikus fenyegetést egyszer sikerült azonosítani, akkor az gyorsan karanténba helyezhető, és így a további incidensek is megakadályozhatók.

 A Symantec ATP legfontosabb lehetőségei és előnyei:

 

  •     Felderítés – a fenyegetések teljes felderítése az APT támadásoktól az e-maileken, végpontokon és hálózati ellenőrző pontokon keresztüli zero day típusú támadásokig, több pontos felderítéssel és környezetátvizsgálással.
  •     Priorizálás – A megoldás a helyi ellenőrzési pontok és a Symantec globális telemetria adatainak összevetéséből adódó információk alapján kialakítja a fenyegetések fontossági sorrendjét.
  •     Védelem – A végpontok elszigetelésével és az újabb támadások blokkolásával gyors védelmet biztosít a fenyegetések ellen, mindezt egy kattintással, egyetlen kezelőfelületen keresztül.
  •     Hatékonyság – A megoldás felhasználja az ellenőrző pontokon működő védelmi megoldásokat, mint a Symantec Endpoint Security és az Email Security.cloud, így nincs szükség külön végponti védelem telepítésére.


A Symantec ATP különféle módokon tudja kiszűrni a zavaró információt. A Symantec globális elemzései és a helyi adatok felhasználása összességében pontosabb képet ad arról, mely veszélyek jelentik a legnagyobb fenyegetést a vállalat infrastruktúrájára. A Symantec ATP emellett magában foglalja a felhő alapú sandbox és a CynicTM megoldást, amely a legfejlettebb fenyegetések azonosítását és priorizálását segíti. Az ATP Synapse megoldása pedig olyan több pontos összehasonlító funkció, amely összegyűjti a gyanús aktivitásokat a végpontokon, a hálózatokban és az e-mailekben, majd fontossági sorrendet állít fel közöttük.

A Symantec ATP a meglévő Symantec Endpoint Protection és Email Security.cloud programok hatékonyságát is javítja, anélkül, hogy új végponti megoldások telepítésére lenne szükség. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kevesebb mint egy óra alatt telepítsék a Symantec ATP megoldását, és percek alatt megkezdjék a fenyegetések keresését. A megoldás képes exportálni információit más gyártók biztonsági incidensmenedzselő programjaiba (SIEM). A Symantec ATP fejlesztésével összhangban a vállalat tervei között szerepel a megoldás megnyitása a külső technológiai partnerek és megoldások (tűzfalak és más biztonsági rendszerek) felé is, így a felhasználók tovább javíthatnak meglévő biztonsági beruházásaik értékén.

A Symantec Advanced Threat Protection 2015 végén lesz elérhető a felhasználók számára.
 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kkv-kra szabott vállalatirányítási rendszert mutatott be az SAP

A GROW with SAP célzottan kis- és középvállalkozások számára kínál felhőalapú vállalatirányítási rendszert, amely gyorsaságot, kiszámíthatóságot és folyamatos innovációt tesz lehetővé. A gyorsan üzembe helyezhető GROW with SAP ügyfeleit ugyanazok a jó gyakorlatok segítik, amelyek a világ iparági vezetőit is támogatják döntéseikben.

2023. március 27. 20:06

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08