Symantec Advanced Threat Protection - egy kattintás a teljes védelemhez

forrás: Prím Online, 2015. november 4. 08:34

A Symantec bemutatta Advanced Threat Protection (ATP) megoldását. Az ATP az első olyan rendszer, ami felismeri a fejlett támadásokat, és megfelelő védelmet is nyújt ezek ellen az összes ellenőrzési ponton. Mindez egyetlen kezelőfelületről, egy gombnyomással elvégezhető, így nincs szükség külön végponti telepítésre.

Az olyan fejlett fenyegetések, mint a zsarolóvírusok (ransomware), a távoli hozzáférésű trójai programok, a folyamatos fenyegetést jelentő, célzott támadások (advanced persistent threat – APT), valamint a zero day típusú támadások száma folyamatosan emelkedik, így a biztonsági szakemberek már nem hagyatkozhatnak az egyes ellenőrzési pontokat külön-külön védő megoldásokra. A végpontokat, hálózatokat és e-mail átjárókat fenyegető adatok felderítése manuális és időigényes feladat, ami komoly előnyt biztosít a támadók számára. A Symantec ATP megoldása összefüggéseiben elemzi a gyanús tevékenységeket az összes ellenőrzési ponton, és fontossági sorrendbe állítja a vállalat számára a legnagyobb veszélyeket jelentő eseményeket. Ha a kritikus fenyegetést egyszer sikerült azonosítani, akkor az gyorsan karanténba helyezhető, és így a további incidensek is megakadályozhatók.

 A Symantec ATP legfontosabb lehetőségei és előnyei:

 

  •     Felderítés – a fenyegetések teljes felderítése az APT támadásoktól az e-maileken, végpontokon és hálózati ellenőrző pontokon keresztüli zero day típusú támadásokig, több pontos felderítéssel és környezetátvizsgálással.
  •     Priorizálás – A megoldás a helyi ellenőrzési pontok és a Symantec globális telemetria adatainak összevetéséből adódó információk alapján kialakítja a fenyegetések fontossági sorrendjét.
  •     Védelem – A végpontok elszigetelésével és az újabb támadások blokkolásával gyors védelmet biztosít a fenyegetések ellen, mindezt egy kattintással, egyetlen kezelőfelületen keresztül.
  •     Hatékonyság – A megoldás felhasználja az ellenőrző pontokon működő védelmi megoldásokat, mint a Symantec Endpoint Security és az Email Security.cloud, így nincs szükség külön végponti védelem telepítésére.


A Symantec ATP különféle módokon tudja kiszűrni a zavaró információt. A Symantec globális elemzései és a helyi adatok felhasználása összességében pontosabb képet ad arról, mely veszélyek jelentik a legnagyobb fenyegetést a vállalat infrastruktúrájára. A Symantec ATP emellett magában foglalja a felhő alapú sandbox és a CynicTM megoldást, amely a legfejlettebb fenyegetések azonosítását és priorizálását segíti. Az ATP Synapse megoldása pedig olyan több pontos összehasonlító funkció, amely összegyűjti a gyanús aktivitásokat a végpontokon, a hálózatokban és az e-mailekben, majd fontossági sorrendet állít fel közöttük.

A Symantec ATP a meglévő Symantec Endpoint Protection és Email Security.cloud programok hatékonyságát is javítja, anélkül, hogy új végponti megoldások telepítésére lenne szükség. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kevesebb mint egy óra alatt telepítsék a Symantec ATP megoldását, és percek alatt megkezdjék a fenyegetések keresését. A megoldás képes exportálni információit más gyártók biztonsági incidensmenedzselő programjaiba (SIEM). A Symantec ATP fejlesztésével összhangban a vállalat tervei között szerepel a megoldás megnyitása a külső technológiai partnerek és megoldások (tűzfalak és más biztonsági rendszerek) felé is, így a felhasználók tovább javíthatnak meglévő biztonsági beruházásaik értékén.

A Symantec Advanced Threat Protection 2015 végén lesz elérhető a felhasználók számára.
 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

ZENworks 2020: a sebezhetetlen

Elérhetővé vált a ZENworks 2020 csomag, amellyel a vállalatok hatékonyan felügyelhetik és átfogóan védhetik az infrastruktúrában használt eszközöket. A megújult komponensek segítségével az informatikai szakemberek minden eddiginél egyszerűbben gondoskodhatnak az eszközök felügyeletéről, védelméről és titkosításáról, valamint a konfigurációk és a hibajavítások kezeléséről. A megoldások több olyan új funkciót is tartalmaznak, amelyeket az ügyfelek javasoltak, illetve szavaztak meg az erre a célra létrehozott felületen keresztül.

2019. november 21. 12:51

A világ műanyagipara már a zöld útra lépett

A közelmúltban ért véget a legnagyobb műanyag- és gumiipari seregszemle, a düsseldorfi K-show, melyen a gyártók egymásra licitáltak a természetkárosítás visszafogásában. Ugyanakkor hazánkban várhatóan lassabban gyűrűzik be a trend, hiszen mint az autópiacon, ide előbb jutnak el a lehasznált német gépek, mint a hasonló árú, de korszerűbb távol-keletiek – hívta fel a figyelmet a Thege Plastic Kft. ügyvezetője, Konkoly-Thege Máté.

2019. november 21. 10:17

Naperőműben termelt áramból fűtik hátrányos helyzetű, gyermekes családok házait Tiszabőn

Egy fűtött szoba rendelkezésre állhasson minden olyan házban, ahol kisgyermeket, gyerekeket nevelnek – ezt a célt határozta meg a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az E.ON Hungária Zrt. Tiszabőn induló mintaprogramja, melynek keretében naperőművet létesítenek a településen, és számos háztartást előre fizetős mérőórával látnak el.

2019. november 21. 09:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07

Az Antenna Hungária megvásárolta a Telenor Magyarország 25%-át

2019. november 1. 08:32

Idén is keresik az év fiatal vezetőjét!

2019. október 22. 13:26
online sportfogadás