A startupok olimpiája Magyarországon

forrás: Prím Online, 2015. november 4. 14:22

Világcsúcs startup verseny jön hazánkba, a Get in the Ring, amelyben a legjobbak küzdenek meg egymással a nemzetközi befektetőkért.

A versenyben egy bokszmérkőzéshez hasonlóan két startup csapat egy-egy képviselője száll ringbe, ahol öt menet alatt kell meggyőzniük a zsűrit arról, hogy az ő ötletük vagy vállalkozásuk nyújtja a jobb befektetési lehetőséget.

A Get in the Ringet 2009-es indulása óta már 80 országban rendezik meg, ez alkalommal a nemzetközi döntőnek a kolumbiai Medellin ad otthont 2016 márciusában.

Idén hazánkban két helyszínen zajlik majd a küzdelem, Debrecenben és Budapesten. A debreceni forduló győztesei automatikusan bekerülnek az országos döntőbe, melyet a Corvinus Egyetem aulájában rendeznek, az InCube vállalkozásfókuszú diákszervezet közreműködésével. A november 25-i budapesti döntőre több mint 25 startupot és 500 nézőt várnak a szervezők.

 

Get in the Ring


A fővárosi döntőn Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke és a verseny fővédnöke először prezentálja a 2014-2020-as európai uniós fejlesztési ciklusban megvalósuló startup finanszírozási rendszert, illetve a közeljövőben megjelenő pályázati lehetőségeket. A verseny házigazdája idén is Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség miniszter-helyettese lesz.

A „ötlet” és „startup” versenykategóriák nyertesei részt vehetnek az Enterprise Hungary által szervezett európai, több állomásból álló „startup körúton”, melynek keretein belül nemzetközi konferenciákra, startup bemutatókra juthatnak el és megismerkedhetnek az európai startup szakma képviselőivel.

A hazai „startup” kategória győztese továbbjut a 2016 január 18-án a kelet-európai regionális összecsapásra Bulgáriában. A két hazai fordulóra már lehet jelentkezni a verseny weboldalán.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nem kell már protekció, hogy egy beszállító elérje a HR-es döntéshozókat

Melyik beszállító ne ismerné a végeláthatatlannak tűnő procedúrát, amíg egy multi céghez bekerül? A kiválasztási és árajánlatadási, valamint elfogadási folyamat végeláthatatlan és időigényes útvesztőjében gyakran el is tévednek mind a szolgáltatók, mind pedig a kiválasztást végző cégek HR-esei. Ráadásul sok esetben protekció vagy ismeretség nélkül lehetetlen eljutni a megfelelő illetékesig, aki dönthet a beszállítóval kapcsolatban. Ezen próbál segíteni egy újonnan indult ingyenes online platform, ami összeköti a HR-eseket és a beszállítókat.

2023. május 31. 11:18

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39