Csökkenti a OneDrive tárhelyeket a Microsoft

Czipperer Dia, 2015. november 4. 17:22

A Microsoft komoly lépésre szánta el magát. A technológiai óriás úgy döntött, kevesebb felhőtárhelyet biztosít felhasználói számára. Ez a legdrasztikusabban az ingyenes fiókokat érinti.

Minden OneDrive felhasználót érint a Microsoft legújabb korlátozása. A vállalat úgy döntött, csökkenti a felhőszolgáltatásában rendelkezésre álló tárhely méretét. A legrosszabbul a szolgáltatást ingyen használó felhasználók járnak, akik az eddigi 15 gigabájt helyett mindössze 5 gigabájt szabad helyet kapnak.

 

Ez drasztikus csökkenésnek számít, és a konkurenciát szemügyre véve némileg érthetetlennek is tűnik, hiszen a Google Drive is 15 gigabájt ingyenes szabad helyet biztosít a felhasználóknak.

 

A Microsoft jelenleg extra tárhelyet is biztosít azoknak a felhasználóknak, akik kamerafotóikat közvetlenül a OneDrive-ba mentik, ezzel eddig 15 gigabájt plusz tárhelyet kaptak. Azonban hamarosan ennek vége lesz, és ez a bónusz 15 gigabájt támogatás megszűnik. Azok számára, akik 5 gigabájtnál több OneDrive tárhelyre tartanak igény, a Microsoft egy év ingyenes Office 365 előfizetést kínál 1 terabájt szabad tárhellyel, azonban érvényes bankkártya ehhez is szükséges.

 

Eddig az új felhasználók is kaptak ingyen tárhelyet, méghozzá nem is keveset: 100, illetve 200 gigabájtot. Ez is megszűnik nemsokára, és helyette havi 1,99 dollárért lehet 50 gigabájt szabad tárhelyhez jutni.

Az Office 365 fiókkal rendelkező userek a korlátlan tárhely helyett 1 terabájtot kapnak, ez a változás már most életbe lép. Ha valakinek a felhőben tárolt adatai meghaladják az 1 terabájtot, a Microsoft értesíti őket, és maximum egy évig tárolja még az ezen felüli adatmennyiséget.

 

A változások 2016 elején lépnek majd életbe, azonban fontos megjegyezni, hogy a jelenleg fizetős felhasználókat nem érintik ezek a változások. A Microsoft elmondása szerint mindezek szükségesek annak érdekében, hogy egy együttműködő, intelligens szolgáltatást tudjanak nyújtani, csak sajnos ez minden OneDrive felhasználót érint majd szemben csak azokkal, akik visszaélnek a korlátlan tárhely nyújtotta lehetőségekkel.

 

Forrás: Techspot.com

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kihirdették a „Digitális Esély 2019” pályázat nyerteseit

Az SAP Hungary és a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács idén hatodik alkalommal támogatja hátrányos helyzetű fiatalok infokommunikációs képzését. A „Digitális Esély” pályázat keretében 2019-ben 7 non-profit szervezet között 7,8 millió forintot osztottak szét innovatív, előremutató helyi kezdeményezések megvalósítására.

2019. december 10. 19:03

Optimistább cégvezetők, erősödő beruházási szándék

A Rentasystem immár hatodikkal alkalommal volt kíváncsi a KKV-k és a nagyvállalatok IT és egyéb eszköz-beruházásaira és azok finanszírozási hátterére. A tavalyi évhez hasonlóan továbbra is stagnálnak az IT beruházások, a tartós bérleti konstrukció azonban óriási növekedésnek indult.

2019. december 10. 18:22

Influencer Marketing Kisokost és Fogalomtárat adott ki az IAB Hungary

Az IAB Hungary honlapjáról ingyenesen letölthető kiadványokat a szakmai szervezet Influencer Munkacsoportja készítette. Az Influencer Fogalomtár abban segít a piaci szereplőknek, hogy fogalmi kérdésekben egy nyelvet beszéljenek. Az Influencer Marketing Kisokos pedig a teljesség igénye nélkül kitér az influencer marketing típusaira, formáira, bemutatja az ideális brief sablont és folyamatmenedzsmentet. Egy gyakorlatias tudásanyag, amely minden piaci szereplő munkáját segíti.

2019. december 10. 13:58

Így működik a gyakorlatban az agilis munkamódszer

Talán ez lehetett az agilis munkamódszer egyik kiindulópontja. De hogyan lehet több emeletnyi embert egy multis környezetben csapattá kovácsolni? Valójában kevés multinak célja, hogy összeültesse a nem egy projekten dolgozókat, hogy létrehozzon egy környezetet, ahol mindenki mindenkivel beszél. Pedig óriási előnyökkel jár, ha így tesz. 

2019. december 10. 12:40

Mobilbank-projekt nyert a WirtschaftsWoche versenyén

A svájci Cler Banknál kialakított okostelefonbank-koncepció érdemelte ki a WirtschaftsWoche német gazdasági hetilap Best of Consulting díját „Stratégia” kategóriában. Ezzel a digitalizációs projekttel a Horváth & Partners - amely Magyarországon IFUA Horváth & Partners néven működik - immár kilencedik alkalommal került be a legjobb német tanácsadó cégek közé.

2019. december 10. 11:35

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Kihirdették a 2019-es Az Év Honlapja pályázat díjazottait!

2019. december 3. 18:18

Megtartották Magyarország eddigi legnagyobb informatikai versenyét

2019. november 26. 11:05

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07
online sportfogadás