Megszaporodtak az amerikai hivatalos személyek elleni iráni hackertámadások

MTI Sajtóadatbank, 2015. november 6. 11:23

Amerikai kormányzati tisztségviselők e-mailjét és közösségi oldalát törték fel az elmúlt hetekben az iráni Forradalmi Gárda hackerjei - írta a The Wall Street Journal.

A korábban is megfigyelt kibertámadások azt követően szaporodtak el, hogy októberben Teheránban kémkedés gyanújával letartóztatták Siamak Namazi amerikai származású üzletembert, aki a lap szerint a kétoldalú gazdasági és diplomáciai kapcsolatok előmozdítását szorgalmazta. Namazi komputerét a Forradalmi Gárda hírszerzése lefoglalta.
 

Az iráni hackerek az amerikai külügyminisztérium Iránnal és a Közel-Kelettel foglalkozó munkatársai mellett újságírók és tudósok online fiókjaihoz is hozzáfértek.
 

A The Wall Street Journal emlékeztetett rá, a kibertámadásokat az követően hajtották végre, hogy az iráni nukleáris program korlátozásáról júliusban megkötött megállapodás nyomán mind Barack Obama amerikai elnök, mind külügyminisztere, John Kerry arról beszélt, hogy regionális kérdésekben ki kellene bővíteni a Washington Teherán közötti együttműködést.
 

Irán küldöttsége a múlt héten első ízben vehetett részt a szíriai rendezésről folytatott iráni tárgyalásokon.
 

Az online kémkedés azonban a lap szerint annak a legújabb jele, hogy a fegyveres erők és az Ali Hamenei ajatolláh, Irán legfőbb politikai és vallási vezetője környezetének keményvonalasai a megállapodás ellenére sem adták fel az Egyesült Államokkal szembeni ellenséges álláspontjukat.
 

Az iráni titkosszolgálat egyébként a The Washington Post teheráni tudósítója, Jason Reazian tavalyi letartóztatását követően az újságíró és felsége nevében próbált meg harmadik személyekkel kommunikálni a közösségi médiában.

Kulcsszavak: security hacker

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48