Security Everywhere – a Cisco tovább bővíti átfogó biztonsági portfólióját

forrás: Prím Online, 2015. november 6. 13:22

A Cisco bejelentette, hogy új megoldásokkal, fejlesztésekkel és szolgáltatásokkal bővíti a felhő alapú megoldásokra, hálózatokra és végpontokra is kiterjedő Security Everywhere elnevezésű biztonsági portfólióját.

Az üzleti adatforgalom-növekedése miatt a kiberbűnözők támadásai egyre nagyobb gondot okoznak a vállalatok számára. Ez komoly kihívás elé állítja a biztonsági szakembereket, akiknek egyre összetettebb és kiterjedtebb biztonsági megoldásokat kell kidolgozniuk, illetve a meglévő rendszereket továbbfejleszteniük. A piacon rengeteg cég kínál IT biztonsági megoldásokat, ugyanakkor ezek hátránya, hogy gyakran nem működnek egységes egészként, így nem is adhatnak teljes képet a potenciális hálózati fenyegetésekről és incidensekről. A Cisco architektúrájának legfőbb előnye, hogy az integrált biztonságot helyezi előtérbe, beleértve az útválasztókat, kapcsolókat és az adatközpontokat. Így kiküszöböli az együttműködés hiányából keletkező réseket a támadások minden fázisában, és jelentősen lerövidíti a támadások észlelése és az elhárítás megkezdése közötti időt.

A Security Everywhere portfólió egyik új eleme a Cisco Cloud Access Security (CAS), amely a felhő alapú alkalmazások számára kínál átláthatóbb és hatékonyabb adatvédelmet. Az Identity Services Engine (ISE) új fejlesztései az átláthatóságot és az irányítást a hálózatokra, és a végpontokra is kiterjesztik, a Threat Awareness Service pedig a fenyegetések jobb áttekinthetőségét biztosítja a vállalatok számára.

Felhő, átláthatóság és irányítás

A Cisco adatai szerint a munkavállalók által használt felhőalkalmazások száma 15-20-szor magasabb, mint ahogy azt az informatikai vezetők gondolják („shadow IT”). Az új Cisco Cloud Access Security (CAS) segítségével növelhető a felhőalkalmazások átláthatósága és hatékonyabbá tehető ezek ellenőrzése. A Skyhigh Networks és az Elastica cégekkel kötött partnerség révén, a CAS jobb átláthatóságot biztosít a munkavállalók által használt rejtett alkalmazásokról, felderíti a rosszindulatú viselkedést, valamint a vállalati előírásoknak megfelelő biztonsági szabályokat állít be az alkalmazások használata és a felhasználói viselkedés tekintetében.

Az olyan felhő alapú alkalmazások esetében, mint a Dropbox vagy a Salesforce.com, a CAS megakadályozza a szenzitív információk feltöltését és a helytelen adatmegosztást az alkalmazásokon belül.

A Cisco CAS megoldásával kiegészített Cisco Cloud Web Security az Integrated Services Router 4000-es sorozatú útválasztók integrálásával biztonságos, és közvetlen internet hozzáférést biztosít a fiókirodák számára, csökkentve a szélessávú költségeket is.

Végponti és adathozzáférési védelem

A vállalkozások egyre inkább megnyitják hálózataikat az Internet of Things (IoT), a mobileszközök, valamint a külső alkalmazások felé. Ez a változás újabb feladatokat ró az informatikára: egyensúlyt kell teremteni a hozzáférések kezelése, az infrastruktúra és az üzleti folyamatok biztonsága, valamint a változtatások gyors végrehajtása között.

A nagyvállalatok 68 százalékánál a saját hálózaton történő munkavállalói mobilhasználat jelentősen megnövelte a végpontok sebezhetőségét. A Cisco Identity Services Engine (ISE) megoldása erre kínál megoldást: kiterjeszti a szoftver által meghatározott (software defined) üzleti szabályozásokat a végponti, felhasználói, és földrajzi hozzáférésekre. Az ISE része a Cisco Mobility Services Engine, amelynek segítségével az informatikai osztály létrehozhat és betartathat olyan előírásokat, amelyek az adatok hozzáférhetőségét szabályozzák. Ez jelentősen csökkenti a támadási felület kiterjedését, és biztonságot nyújt a vezetékes, a vezeték nélküli és a távoli hozzáférések esetében a támadások minden fázisában.

Az ISE biztonsági megoldásai elérhetőek a pxGrid partneri kezdeményezésen keresztül is, amelyhez 9 új vállalat csatlakozott – többek között a Check Point, az Infoblox, és az Invinea – így a partnerek száma elérte a harmincat.

Fenyegetésközpontú védelem

Amíg a szervezetek nem rendelkeznek megfelelő rálátással hálózataik sebezhetőségeire, megfelelő védelmet sem képesek nyújtani ezek ellen. Erre kínál megoldást a Cisco Threat Awareness Service szolgáltatása, amely a Cisco fenyegetéseket elemző adataira támaszkodva átláthatóbbá teszi a kimenő és a bejövő hálózati forgalmat, és megjelöli azokat potenciális fenyegetéseket, amelyek további beavatkozást igényelnek.

Fokozottabb védelem az AnyConnect, és az AMP megoldások kiterjesztésével

A Cisco a Network Visibility Module szolgáltatással egészítette ki az AnyConnect VPN megoldást. Ez a hálózati forgalmat monitorozza, illetve a felhasználókkal, alkalmazásokkal, helyszínekkel és célállomásokkal kapcsolatos háttéradatokat biztosít. Az AMP (Advanced Malware Protection) Threat Grid a teljes AMP portfólió részére az eddiginél részletesebb információkat biztosít, illetve kiterjeszti védelmi képességeit az ASA with FirePOWER Services és az AMP for Networks megoldások felé.

Védőernyő az OpenDNS megoldásaival

A Cisco által nemrégiben felvásárolt OpenDNS felhő alapú hálózati védelmet és a fenyegetések elemzésén alapuló megoldásokat biztosít, amelyek fejlett védelmet biztosítanak bármilyen eszköz számára, bárhol és bármikor.

 

Kulcsszavak: security Cisco

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Védtelenül állnak a következő online betöréssel szemben a cégek

Idén még gyakoribbá váltak az internetes támadások, ennek ellenére a vállalatok nagy része nem fordít elég figyelmet a kibervédelemre – mutat rá az EY több mint 1000 informatikai vezető bevonásával készült nemzetközi kutatása. Minden harmadik döntéshozó szerint csupán idő kérdése, hogy cégük mikor válik egy súlyos online betörés áldozatává.       

2021. szeptember 23. 14:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Tapasztalja meg a legendás játékot

2021. szeptember 20. 18:29

A világon egyedülálló drónra szerelhető szállítódobozt fejlesztettek

2021. szeptember 15. 14:15

Öt érmet is elhoztak a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiájáról

2021. augusztus 31. 09:58

A Xiaomi várakozásokat felülmúlóan teljesített a második negyedévben

2021. augusztus 26. 14:46