Indonéziában kezdi meg hódító útján a Cellum mobilfizetési platformja

forrás: Prím Online, 2015. november 11. 08:29

A Cellum új projekttel erősíti jelenlétét a világ negyedik legnépesebb országában, Indonéziában, felhasználva ultrabiztonságos fizetési megoldását.

A Cellum Indonéziában terjeszkedikm, a vállalat ugyanis ebben a régióban is elindítja mobilfizetési platformját. Kóka János, a Cellum vezérigazgatója a Connect Expo Comm Indonesia 2015 konferencián elmondta, hogy az indonéz cégeknek kiemelt figyelmet kell fordítaniuk a mobiltranzakciók biztonságára.

 

Kifejtette, hogy Indonézia a kiberbűnözés és kártyacsalások által egyik legjobban sújtott ország a világon: egyebek mellett a kártyaadatok „lefölözése” (skimming), vírustámadások, adathalászat és adatbázis-feltörések okozta károk évente több billió rúpiát tesznek ki. A biztonság kérdése azért is kulcsfontosságú, mert a világ negyedik legnagyobb országa lakosságszám alapján az okostelefonok és a vezeték nélküli internet terjedésével várhatóan az egyik leggyorsabban növekvő mobiltranzakciós piac is lesz egyúttal.

 


Mindemellett bemutatta a Cellum biztonságos fizetési megoldásait is. Felhívta a figyelmet, hogy az eltört adattárolás, a fejlett regisztrációs folyamat, a digitális aláírás és a végponttól végpontig tartó titkosítás egyaránt segítenek a felhasználóknak, a kereskedőknek és a bankoknak adataik megvédésében, ráadásul visszaélés esetén mentesítik őket a felelősség alól.

 

Indonézia vezető felhőalapú szolgáltatójával is együttműködésre készül a Cellum. A Telkomtelstra üzleti szolgáltatásait a magyar fejlesztőcég közel katonai biztonsági szintű fizetési modulja egészíti majd ki.

 

A közelmúltban megállapodást kötöttek Indonézia legnagyobb okoskészülék-gyártójával, az Evercossszal is, banki és nem banki ügyfelek számára történő, mobilfizetési és mobilkereskedelmi szolgáltatások nyújtásáról. Az alkalmazást a készülékgyártó évente több mint 5 millió okostelefonra telepíti majd, kényelmes digitális fizetési és pénzügyi szolgáltatásokat kínálva a felhasználóknak.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Klímabarát kismegszakítókat dob piacra a Schneider Electric

A Schneider Electric piacra dobja első, újrahasznosított műanyagot tartalmazó kismegszakítóit a Resi9 termékcsalád részeként. Az új termékek több mint 50 százalékban újrahasznosított műanyagból készülnek, gyártásuk során pedig a korábbi modellekhez képest 14 százalékkal alacsonyabb a CO2-kibocsátás.

2023. március 23. 11:13

Megnyílt a regisztráció az idei Smart Factory ConnAction ipar 4.0 konferenciára

Az ipar 4.0 témakörének egyik legjelentősebb hazai eseménye 2023. június 7-8-9. között várja az érdeklődőket Esztergomban.

2023. március 22. 21:23

Robbanás előtt a vállalati automatizáció

Az elmúlt években csúcsra pörgött a vállalati digitalizáció: 2022-ben 1,6 billió dollárt költöttek erre világszerte, 2026-ra pedig várhatóan meg is duplázódik ez az összeg. Ahogy a cégek a gazdasági és piaci kihívások közepette a költség- és erőforrásigények csökkentésének és az üzleti folyamatok optimalizálásának útjait keresik, egyre több területen kerül előtérbe a hiperautomatizáció. Ennek köszönhetően ugyanis az eddig időigényes, több kolléga közreműködését igénylő munkafolyamatok elvégzését a mesterséges intelligencia, a gépi tanulás és a robotikai eszközeivel automatizálhatják. 

2023. március 22. 18:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48