100 millió felhasználó banki adatait lopták el

forrás: Prím Online, 2015. november 11. 12:33

Négy embert vádolnak az eddigi legnagyobb amerikai adatlopással, melyben több mint 100 millió ügyfél banki adatait lopták el – írja a Mashable alapján a HVG.hu. Egyelőre nem tudni, hogy melyik bankok rendszerét törték fel, eddig csak a J.P. Morgan erősítette meg érintettségét.

A teljes adatlopási ügyben nem csak pénzintézetek érintettek, összesen kilenc vállalatot ért támadás, köztük a Wall Street Journalt is. Az elkövetők ez utóbbi esetben is pénzügyi információk megszerzésére törekedtek. Az is kiderült, hogy a hackerek a nyomukban lévő kiberbiztonsági cég levelezését is feltörték, így akadályozván a nyomozást.

Az amerikai hatóságok szerint a kiberbűnözők több százmillió dollárt (sok tízmilliárd forintot) tulajdonítottak el az adatlopásban érintettek bankszámláiról.

HVG.hu

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Négy tipp a kiberbiztos nyaralásért

Felmérések szerint a Földön élő minden emberre legalább 3 hamis személyazonosság jut a kiberbűnözői piacon, mégis mintha továbbra is félvállról vennénk a fenyegetést a hétköznapokban, különösen a lazább nyári időszakban. Hamarosan elözönlik az üzenőfalakat a szebbnél szebb helyen nyaraló, tökéletes és boldog családok fotói, hadd irigykedjenek az ismerősök, ez a vágy azonban gyakran vezet oda, hogy meggondolatlanul osztjuk meg személyes adatok tömkelegét, melyet nem csupán a barátaink és a családunk, de a digitális világ rosszfiúi is láthatnak.

2023. június 9. 17:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39