Kína online vásárlással ünnepli a Szinglik Napját

forrás: Prím Online, 2015. november 11. 13:22

Kínában az Szinglik Napja (11/11) igazi online vásárlási őrületet jelent, nem véletlen hát, hogy az esemény Singles Day Shopping Festival néven vált ismertt.

Azok számára, akik rendszeresen böngészik a külföldi internetes áruházak kínálatát újabb és újabb termékek és kedvezményes ajánlatok után kutatva, talán nem ismeretlen a Szinglik Napja, Kína legjelentősebb e-kereskedelmi eseménye. A külföldi webshopokból rendszeresen rendelő fogyasztók a globális e-kereskedelem növkedésének  fontos mozgatórugói  (általánosságban elmondható, hogy körülbelül kétszer annyit költenek, mint azok, akik csak belföldi áruhazakból rendelnek árucikkeket), és ők tudják, a Szinglik Napja nem csak a kínai fogyasztók számára jelenthet jó vásárt.

Miről szól a szinglik napja?


A Szinglik Napját valószínűleg az Egyesült Államokban ismerté vált Cyber Monday inspirálta. A hálaadás másnapján megtartott esemény 2005 óta létezik. Ezen a napon tömegek állnak sorban az üzletek előtt, vagy böngésznek online, hogy hihetetlenül kedvezményes árakon vásároljanak. Az ötlet évről-évre egyre több piacot hódít meg, arra ösztönözve a kereskedőket, hogy ehhez hasonló kedvezményes vásárlási lehetőségekkel növeljék eladásaikat. Érdekesség, hogy eredetileg a kedvezményes vásárlási lehetőségeket népszerűsítő kampányokkal főleg egyedüálló személyeket céloztak meg, mostanság viszont már mindenki számára vonzó ajánlatokkal halmozzák el a vásárlóközönséget. Némiképp ellentmondásos is, hogy a szinglik napján vásárló Kínaiak 60%-a házas ember és csupán egy negyedük egyedüálló. Akárhogy is November 11-e mára az online vásárlás nagynapjává vált, amikor számtalan felületen találkozhatunk kihagyhatatlannak tűnő alkalmi vételekkel.

Amit a Szinglik Napjáról még tudni érdemes:


·    A mai Szinglik Napja anti-Valentin Napként indult a 90-es években
·    Bár a legtöbb embernek az Alibaba online áruház jut róla eszébe, valójában néhány magányos kollégista diák találta ki 
·    Azért esett a választás november 11-ére, mert a számjegyek (11.11) négy magányos pálcikára emlékeztetnek

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Így óvja a szemét, ha sokat ül kijelző előtt

Tudta, hogy a nyugati emberek naponta átlagosan 6 órát töltenek különböző képernyők előtt? Ha belegondol, egy kicsit furcsa is, hogy a telefonunk kijelzőjére védőfóliát teszünk, a laptop kijelzőjét folyamatosan törölgetjük, portalanítjuk, szóval óvjuk az eszközeinket, miközben a szemünk védelmére nem is gondolunk. Íme pár tipp, ami segíthet megtartani a szeme egészségét, ha sok időt tölt kijelző előtt.

2022. június 13. 17:17

Esztétikus magas teljesítményű asztali számítógép - igenis létezik!

Ebben a cikkben azt szeretnénk hangsúlyozni, hogy igenis reális elképzelésnek számíthat egy olyan asztali számítógép beszerzése, amelyik nemcsak teljesítményben, hanem az esztétikumot tekintve is elsőrendű vételnek számít. Következzenek tehát a részletek!

2022. február 15. 18:06

Hogyan ne válj a hackerek áldozatává másodpercek alatt?

Elképzelhetetlen ma már az élet internet nélkül. Munkához, tanuláshoz, de sokan még a heti bevásárlást is a világhálóra fellépve oldják meg.

2022. január 31. 09:19

Mit kell tudni az okosotthonokban megtalálható szenzorokról és érzékelőkről?

Amikor egy okosotthon kialakítása mellett döntünk, érdemes végiggondolni annak koncepcióját. Mindezt annak érdekében, hogy élhessünk az okosotthon egyik legnagyobb előnyével, a bővíthetőséggel.

2022. január 25. 09:45

6 tipp, hogy ne kelljen idő előtt cserélni a mobiltelefon akkumulátorát

A mobiltelefon akkumulátora egy olyan alkatrész, amin a legtöbbet tudnak aggódni az emberek. Amint kézbe veszik az újonnan vásárolt készüléküket, sokan máris azon kezdenek el agyalni, hogy vajon meddig bírja majd az akksija? 

2021. december 17. 11:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új vezető a Microsoft Magyarország élén

2022. július 1. 11:16

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24