Az űrpuli messze viszi a magyar tudás jó hírét

forrás: Prím Online, 2015. november 12. 16:42

A Google Lunar XPRIZE 2015-ös csúcstalálkozóját Tokióban rendezték meg. A résztvevők a Tokyo Design Week keretében bemutatkoztak a japán közönségnek is. Budapesten a World Science Forum meghívottjai nagyra értékelték a kortárs magyar innováció szép példáit a Várkert Bazárban, köztük a Pulit. A magyaroknak szóló ismeretterjesztő és oktatási programját is bővíti a csapat: a Puli Meetup rendszeres találkozói mellett játékos űrkadét kezdő kurzust is indít.

A Google Lunar XPRIZE egyedülálló holdversények résztvevői a tavaly Budapesten a Design Terminál támogatásával nagy sikerrel lezajlott csúcstalálkozó után ezúttal a japán fővárosban találkoztak. Az október 26-30. között a Google tokiói irodájában és a YouTube Space Tokyoban lezajlott konferencián a még versenyben lévő 16 csapat exkluzív helyszínen vitatta meg az XPRIZE Alapítvány és a Google képviselőivel együtt a verseny eddigi eredményeit és a hátralévő feladatokat.

 


A megbeszéléseken részletesen szó volt a rakétaindítási szerződések és a magánfinanszírozás követelményeiről, a csapatok által leadandó dokumentációról, a média jogokról, és a Google megnövekedett támogatói szerepvállalásáról a GLXP világszintű promóciójában is.

 

A legfontosabb számomra egy konferencián a személyes találkozás lehetősége versenytársainkkal, egyben kollégáinkkal. Tokióban is sikerült tovább mélyíteni kapcsolatainkat és együttműködésünket amerikai és német partnereinkkel. Bízom benne, hogy hamarosan izgalmas hírekkel tudunk ezzel kapcsolatban jelentkezni." – mondta el Dr Pacher Tibor, a Puli csapatvezetője. „A GLXP csapatai már a célegyenesre fordulnak, a Pulinak is mindent bele kell adni. A Puli, a magyarság összefogásával meg tudja mutatni, hogy egy kis ország is, mint hazánk, képes ott lenni a világ innovációs élmezőnyében. Széchenyi szavaival élve: 'Egynek minden nehéz, soknak semmi sem lehetetlen'. Ahhoz, hogy Magyarország negyedik nemzetként eszközt juttasson a Holdra a Puli önereje mellett szükség van a magánemberek, cégek és az állam szerepvállalására, anyagi támogatására is.A tokiói GLXP Team Summit résztvevői

 

A Team Summit mellett a Tokyo Design Week 2015 keretében több csapat holdjáróinak prototípusát ill. modelljeit speciális kiállításon tekinthették meg a látogatók. A Puli 3D nyomtatott kicsinyített modellje is nagy sikert aratott.

 

A Budapesten tartott World Science Forum több száz vendégének is bemutatkozott a Puli. A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal november 6-i kiállítása a Várkert Bazárban nagy sikert aratott a kortárs magyar innováció szép példáival, a Puli egyedi konstrukciójára is sokan felfigyeltek.

 


A nemzetközi megjelenések mellett a Puli tovább építi hazai ismeretterjesztő és oktatási programját.  Ország- (és világ-)járása során már több száz alkalommal hívta fel a figyelmet a műszaki- és természettudományok szépségére és a kutatás-fejlesztés eredményeinek  mindennapi életünkben játszott nélkülözhetetlen szerepére.

Tudomány ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mesterséges intelligencián alapuló távdiagnosztikai megoldást mutatott be a Vodafone és az Innomed

A Vodafone Magyarország okostelefonokkal és SIM-kártyákkal támogatja az Innomed Medical Zrt.-t., hogy elősegítse telemetriás EKG-rendszerük széles körű terjedését. Az Innomed digitális megoldása révén a páciensek kezelőorvosai távolról, okoseszközeik segítségével tudják ellátni a betegfelügyeletet, lecsökkentve ezáltal a szívbeteg, illetve szívműtéten átesett betegek kórházi ellátási idejét. A fejlesztés az Innomed és a Vodafone több éves partneri kapcsolatának köszönhetően jött létre. Az eszköz működését a Vodafone egy különleges sajtóesemény keretében, a magyar jégkorong-válogatott játékosainak közreműködésével mutatta be a nagyközönségnek. 

2022. január 24. 18:29

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új elnökséget választott az IAB Hungary

2022. január 21. 16:55

Ez a három újdonság határozza meg az online marketinget 2022-ben

2022. január 18. 15:29

Jön Magyarország legnagyobb e-kereskedelmi konferenciája

2022. január 12. 15:07

Már lehet regisztrálni az NMHH mobilkészülék-csere programjára

2022. január 7. 13:58