Két óriás összefog a dolgok internetjéért

forrás: Prím Online, 2015. november 13. 16:22

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a svéd Ericsson és az amerikai Cisco hálózati berendezéseket gyártó vállalat, az ügylettől 2018-ra külön-külön legalább egymilliárd dolláros bevételnövekedést várnak.

Hans Vestberg, az Ericsson elnök-vezérigazgatója közleményben elmondta: az együttműködés kezdetben a szolgáltatói ügyfelekre összpontosít, majd a vállalati szegmens lehetőségeire és a dolgok internetje (Internet of Things, IoT) szolgáltatások kiterjesztésére minden iparágban. Mindkét társaság szilárd meggyőződése, hogy minden vállalkozás és iparág digitális átalakulásában a hálózaté a fő stratégiai szerep - szögezte le.


A közlemény idézi Chuck Robbinst, a Cisco vezérigazgatóját, aki kiemelte: a piac nagyon gyorsan változik, a jövőben csak azok a társaságok lehetnek sikeresek, amelyek megfelelő stratégiai együttműködések révén biztosítani tudják az innovációt, növekedést, és hozzáadott értéket az ügyfelek számára. A két óriáscég egymást kiegészítő tevékenységeivel - globális szolgáltatások, tanácsadás, integráció, menedzselt vállalati megoldások bármely információtechnológiai (IT) és hálózati rendszeren - az ügyfelek képesek lesznek felgyorsítani vállalkozásuk átalakítását a modern kor követelményeinek megfelelően.

 

Hans Vestberg, az Ericsson elnök-vezérigazgatója (Fotó: Reuters)


Mint írják, az Ericsson és a Cisco működése jól kiegészíti egymást, közösen több mint 56 ezer szabadalommal és 11 milliárd dolláros kutatás-fejlesztési (k+f) beruházással rendelkeznek, valamint több mint 76 ezer szakemberük szolgálja ki az ügyfeleket mintegy 180 országban.

A Magyarországon is jelen lévő Ericssonnál világszerte 115 ezer szakember dolgozik, 180 országban vannak ügyfelei. A világ mobilforgalmának negyven százalékát Ericsson-hálózatokon keresztül bonyolítják, a vállalat vezető pozíciót tölt be a mobilhálózati berendezések piacán.

A kaliforniai székhelyű Ciscónak több mint 71 ezer alkalmazottja van, az internetes hálózati piac vezetője - áll a közleményben.

Kulcsszavak: IoT Ericsson Cisco

Tudomány ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Különleges repülőgép szállt fel München mellett

2019. november 19-én a világon először repült valós környezetben úgynevezett aeroelasztikusan szabott szárnyakkal rendelkező repülőgép, melyben a szénszálas kompozit széliránya változik a szárny mentén. 

2019. november 21. 18:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07

Az Antenna Hungária megvásárolta a Telenor Magyarország 25%-át

2019. november 1. 08:32

Idén is keresik az év fiatal vezetőjét!

2019. október 22. 13:26
online sportfogadás