Felszámolták a legnagyobb online szerencsejáték-hálózatot

MTI Sajtóadatbank, 2015. november 18. 11:27

Ez volt az utóbbi idők legnagyobb - határokon átnyúló - titkos, online szerencsejáték-hálózata, amely több mint 500 milliárd jüanos, vagyis körülbelül 78 milliárd dollárt érő vagyont halmozott fel működése során.

A virtuális bűnbarlangot csak a kínai szárazföldön csaknem egymillió regisztrált felhasználó látogatta. A hálózatot működtető szindikátus felügyelete alá több mint 500, külföldön üzemeltetett, de a kínai közönséget megcélzó weboldal tartozott. A portálok használatát többszörös jelszóval védték.

A szerverközpont Tajvan szigetén volt, míg a sztenderd mandarint és a kantonit beszélő munkatársakat foglalkoztató ügyfélszolgálat Hongkongban, Thaiföldön, illetve a Fülöp-szigeteken fogadta a játékosok hívásait.

 



A 109-es művelet kódnevű akciót a rendőrség még tavaly indította el, s bár júliusban nagy számban vettek őrizetbe gyanúsítottakat, a felderítő munkáról és a hálózatot érintő részletekről csak kedden értesülhetett a nyilvánosság a közbiztonsági minisztérium tájékoztatásából. A rendőrség elmondása szerint nehezítette a hatóságok munkáját, hogy a gyanúsítottak hamis személyazonossági igazolványokat használtak, mobiltelefonjaik kártyáit manipulálták, továbbá számítógépeiket, kommunikációs eszközeiket rendszeresen cserélték.

A nyomozás során kiderült, hogy a nyertesek csak saját bankszámlájukra kaphatták nyereményüket, ha pedig vesztettek, akkor az internetes oldalakon megadott számlákra kellett befizetniük. Akik ezt nem tették meg, azokat megfenyegették, de volt olyan, aki a pénzbehajtók fellépésének hatására az öngyilkosságba menekült.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50