Felszámolták a legnagyobb online szerencsejáték-hálózatot

MTI Sajtóadatbank, 2015. november 18. 11:27

Ez volt az utóbbi idők legnagyobb - határokon átnyúló - titkos, online szerencsejáték-hálózata, amely több mint 500 milliárd jüanos, vagyis körülbelül 78 milliárd dollárt érő vagyont halmozott fel működése során.

A virtuális bűnbarlangot csak a kínai szárazföldön csaknem egymillió regisztrált felhasználó látogatta. A hálózatot működtető szindikátus felügyelete alá több mint 500, külföldön üzemeltetett, de a kínai közönséget megcélzó weboldal tartozott. A portálok használatát többszörös jelszóval védték.

A szerverközpont Tajvan szigetén volt, míg a sztenderd mandarint és a kantonit beszélő munkatársakat foglalkoztató ügyfélszolgálat Hongkongban, Thaiföldön, illetve a Fülöp-szigeteken fogadta a játékosok hívásait.

 A 109-es művelet kódnevű akciót a rendőrség még tavaly indította el, s bár júliusban nagy számban vettek őrizetbe gyanúsítottakat, a felderítő munkáról és a hálózatot érintő részletekről csak kedden értesülhetett a nyilvánosság a közbiztonsági minisztérium tájékoztatásából. A rendőrség elmondása szerint nehezítette a hatóságok munkáját, hogy a gyanúsítottak hamis személyazonossági igazolványokat használtak, mobiltelefonjaik kártyáit manipulálták, továbbá számítógépeiket, kommunikációs eszközeiket rendszeresen cserélték.

A nyomozás során kiderült, hogy a nyertesek csak saját bankszámlájukra kaphatták nyereményüket, ha pedig vesztettek, akkor az internetes oldalakon megadott számlákra kellett befizetniük. Akik ezt nem tették meg, azokat megfenyegették, de volt olyan, aki a pénzbehajtók fellépésének hatására az öngyilkosságba menekült.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új energiacímkék jönnek a háztartási gépekre

2020. augusztus 4. 16:36

Online sportfogadás Magyarországon

2020. július 23. 20:39

Harmadával nőttek a kibertámadások a koronavírus miatt

2020. július 16. 09:36

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53
online sportfogadás