Letarolhatja a zenepiacot a YouTube

forrás: Prím Online, 2015. november 18. 15:21

Megjelent a YouTube Music zenei alkalmazása Android és iOS operációs rendszerre, a lépéssel a Google alaposan átformálhatja a zeneipart - írja a vg.hu.

A szolgáltatást 14 napig ingyen lehet kipróbálni, ezt követően azonban a havonta 9,99 dollárba kerülő YouTube Red előfizetésére lesz szükség, ha valaki ki szeretné használni az alkalmazás nyújtotta előnyöket, hiszen így hirdetések nélkül, akár offline módban is hallgathatja kedvenceit.


Az elmúlt években számos online zenei szolgáltatás jelent meg a piacon, átformálva az egész szektor üzleti modelljét. A legismertebb és máig a legnépszerűbb a Spotify a maga 75 milliós felhasználói táborával, de az Apple Musicot is már több millióan használják, és idővel meg is előzheti riválisát. Ugyanakkor a YouTube az egymilliárd körüli rendszeres felhasználójára építve még náluk is gyorsabban növelheti előfizetőinek a számát, így könnyen előfordulhat, hogy rövid idő alatt letarolja a piacot. Főleg ha figyelembe vesszük, hogy a videóknak köszönhetően a világ legnagyobb zenei állománya áll rendelkezésére, és – az Apple-hez hasonlóan – nem okoz gondot számára kifizetni a szerzőknek a műveik felhasználása után járó jogdíjakat.

Szerző: VG
 

Kulcsszavak: zene YouTube

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A hibrid munkavégzés javított a belső kommunikáción és az IT megítélésén a Groupamánál

Jelentős informatikai fejlesztéseket és költségmegtakarítást, az IT részleggel való elégedettség növekedését hozta a hibrid munkavégzés bevezetése a Groupamánál. Az új kommunikációs módok és csatornák a belső kommunikációt hatékonyabbá és közvetlenebbé tették, ami abból is látszik, hogy az e-mail levelezés több mint felére, esett vissza a cégnél, mondta el Farkas László, a Groupama IT üzemeltetési vezetője. Vezetőként azonban nem pusztán az infrastrukturális feltételek meglétére kell odafigyelnie, hanem arra is, hogy a távoli munkavégzés körülményei között a munkatársak ne érezzék elszigetelve magukat.

2021. november 27. 11:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Dr. Charaf Hassan a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának új elnöke

2021. november 18. 16:49

A Magyar Telekom 2021. harmadik negyedévi eredményei

2021. november 9. 21:45

Magyar innováció nyert ezüstérmet az év egyik legfontosabb egészségügyi startup versenyén

2021. október 30. 14:59

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12