Első magyar startup állásbörze

forrás: Prím Online, 2015. november 25. 12:19

Jövő hét hétfőn, 2015 november 30.-án tartják a „BEEP-BEEP KarrierHub” – néven, az első magyarországi menedzsment állásbörzét, melyen mintegy 20 startup keres gazdasági vezetőt, marketingest, értékesítési vezetőket. A hiánypótló állásbörze főszervezője, az egy éve alakult RoadRun-R inkubátorház, melyet Corvinus Egyetem Rajk Szakkollégiumának végzett hallgatói alapították.

A nemzetközi tapasztalatok alapján elmondható, hogy a startupok kudarcainak két legfontosabb oka: egyrészről hogy nincs valódi igény a termékre, valamint nincs megfelelő menedzsment. Ugyanakkor ha egy startup termékére van már fogyasztói igény, akkor a legtöbb nehézséget a hozzáértő cégvezetés már nagy eséllyel le tud küzdeni.

Az első ilyen jellegű állásbörzével, ezen a problémán szeretnének segíteni a szervezők, hiszen a rendezvényen lehetőség van arra, hogy kezdő vállalkozások ötleteik bemutatása mellett számukra megfelelő szakembereket nyerjenek meg maguknak.

„Egy startup fennmaradásához, sikeréhez, a megfelelő tőkebevonás mellett, ugyanolyan fontos, hogy a kezdő vállalkozásokat már az elején tapasztalt vezetők mentorálják vagy vezessék.„
–nyilatkozta Ilyés Márton a RoadRun-R inkubátorház ügyvezető igazgatója.

A szakember véleménye szerint - ”A cégvezetési ismeretek egyre inkább felértékelődnek a startup jellegű, kezdő vállalkozás indulásakor, hiszen a növekedése során, a tőkebevonás mellett, ma már ugyanolyan fontos, hogy már induláskor  magasan képzett, tapasztalatokkal rendelkező szakértő-vezetőket integráljanak az ötletgazdák a vállalkozásaikba.”

A rendezvény egyben szakmai tapasztalatcsere is – fellépő csapatok előzetesen összegyűjtik a legfontosabb gazdasági kihívásokat, releváns problémákat, amelyekre szakértőkkel keresik a nap során a megoldásokat!

A szervezők szándéka, hogy a KarrierHub egy rendszeres platformjává váljon a magyar startup világban, ahol a megfelelő szakemberek és vállalkozások egymásra találnak, hogy a sikeres vállalkozás váljon az álmaikból.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Többmilliárdos beruházást hajt végre, erősíti jelenlétét a Schneider Electric Zalaegerszegen

Összesen több mint 5 milliárd forintnyi beruházási program tervezése zajlik a Schneider Electric zalaegerszegi MG Zala üzemében. Az elképzelések eredményeként jelentős mértékben bővülhet az idén 30. születésnapját ünneplő gyár termelési kapacitása, illetve még inkább fenntartható és energiahatékony lehet a működése. 

2023. május 28. 10:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39

Új keresőt fejleszt a Google

2023. április 24. 20:01