Egymás ellen kő-papír-ollóztak a robotok

Szenior fejlesztők győzelmével zárult az NNG programozóversenye

forrás: Prím Online, 2015. december 3. 10:28

Kő-papír-ollózni tanították idén a fejlesztők robotjaikat az NNG C++ programozóversenyének döntőjében. A navigációs szoftvereket fejlesztő vállalat kihívásán több mint 300 fő, egyetemisták és tapasztalt programozók vettek részt; az idei nyertes egy szenior csapat lett. A fődíjat, a barcelonai Mobile World Congressre szóló utat pénteken vehette át a VoidStar csapata az NNG székházában.

Idén negyedik alkalommal rendezte meg C++ Grand Prix elnevezésű programozóversenyét az NNG annak érdekében, hogy megtalálja Magyarország legtehetségesebb fejlesztőit. A kihívásra összesen 112 csapat jelentkezett, 17 egyetem fiataljai, illetve közel 120 tapasztalt fejlesztő. A selejtezők lezárultával, a legjobb 10 csapat egy egésznapos kihívás során mérte össze tudását múlt pénteken: egy stratégiai játékot kellett fejleszteniük, ahol a harcba küldött robotoknak a kő-papír-olló játék logikájával kellett elfoglalniuk az ellenfél bázisát. A programok 12 órán keresztül készültek és mérkőztek meg egymással, a fejlesztők pedig az egyes körök lezárultával, az eredmények ismeretében finomíthatták programjaikat. A legjobb stratégiát végül egy szenior csapat, a VoidStar találta meg, elmondásuk alapján egy úgynevezett támadó-elkerülő taktikával dolgoztak.

 


„Ez a második C++ Grand Prix-nk, tavaly harmadikok lettünk. Klassz feladatot kaptunk a döntőben, és bár a 12 órás harc során sok hibát vétettünk, szerencsére álltuk a sarat. Közben egész jól szórakoztunk, és nagy élmény volt a játék már a selejtezőktől kezdve. Mi jövőre is itt leszünk” – mondták el a VoidStart tagjai.


A verseny nyertesei elutazhatnak barcelonai Mobile World Congressre, a második helyezett Sparrows csapat tagjai egy-egy Hermann Miller Celle® széket vihettek haza, a dobogó harmadik fokára feljutó „A kis hableány barátai” csapat tagjai pedig egy-egy Elite Edition Parrot AR drónnak örülhettek.


„Évről-évre egyre izgalmasabb a verseny, és jó látni, hogy sok a visszatérő csapat. A visszajelzések nagyon pozitívak, mind a versenyzőink, mind pedig a projektért felelős kollégák szeretik a C++ Grand Prix-t. Emellett a verseny kiváló eszköz arra is, hogy megtaláljuk Magyarország legtehetségesebb fejlesztőit, reméljük sokakat hamarosan  soraink között tudhatunk majd” – mondta el Magyari Andrea, az NNG HR igazgatója.
 

Kulcsszavak: robot programozás verseny NNG

Tudomány ROVAT TOVÁBBI HÍREI

100 db WIWE készülék került ki kardiológiákra

A Pfizer és a Magyar Kardiológusok Társasága szív- és érrendszeri betegségek visszaszorítását támogató pályázata idén is nagy sikert aratott. A nyertes kardiológiai szakrendelések és szakambulanciák összesen 100 db mobil EKG készülékkel és 25 db táblagéppel bővíthetik eszközparkjukat, és végezhetnek így még hatékonyabb munkát a szívritmuszavarok időben történő felismerése terén. 

2019. május 21. 14:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyarország első állandó, élő 5G bázisállomását indította el a Vodafone Zalaegerszegen

2019. május 20. 11:20

A Cellum által fejlesztett Erste MobilePay applikáció NFC funkcióval gazdagodik

2019. május 6. 15:02

Közel 50 millió forint EU-s támogatást kapott a MIDI Mobil ID Innovációs KFT.

2019. április 25. 11:05

2040-re már több elektromos autót helyeznek forgalomba, mint hagyományos járművet!

2019. április 17. 11:04
online sportfogadás