Sziget - Sigur Rós, Bring Me The Horizon, John Newman 2016-ban

MTI Sajtóadatbank, 2015. december 3. 16:22

A Sigur Rós, a Bring Me The Horizon, a Kodaline, az M83, John Newman, MO, a Parov Stelar Band és Naughty Boy is fellép jövőre a Sziget fesztiválon.

"Bár a nagy nevek még hátravannak, úgy tűnik, a Sziget önmagában sokat jelent az embereknek, hiszen a fellépők ismerete nélkül, a jegyvásárlás kezdetének első 24 órájában a kiadható bérletek 25 százaléka gazdára talált" - idézte Gerendai Károly főszervezőt a Sziget Kft. által eljuttatott közlemény.

 


 

A Sziget fesztivált 2016-ban - hosszú évek óta újra - szerdától szerdáig, augusztus 10-től 17-ig rendezik meg.
 

A kultikus izlandi poszt-rock zenekar, a Sigur Rós először a jövő évi Sziget fesztiválon lép fel Magyarországon. A csapat különleges koncertet ígér, hiszen új látványvilággal és különleges, új dalokkal kibővített műsorral vág neki turnéjának.
 

A grindcore, death metal és emoalapokból építkező Bring Me The Horizon idén megjelent ötödik albumával, pályafutása legerősebb és legérettebb darabjával érkezik a Szigetre. Az amerikai Billboard-lista második helyén nyitott új album a korábbihoz képest komoly iránymódosítást jelent a zenekar életében.
 

Szintén jön a Szigetre Írország indie-pop favoritja, a Kodaline, amely az elmúlt néhány évben került fel a könnyűzenei térképre. Idén februárban jelent meg második stúdiólemeze, minden eddiginél sikeresebb évét egy teltházas brit turnéval zárja. A csapat a European Border Breakers Awardson két díjat is kapott, dalai több filmben és sorozatban feltűntek.
 

Az elektronikával átszőtt, sodró lendületű, néhol monumentális, ugyanakkor álmodozó, indie- és szintipopban utazó francia M83 első magyar fesztiválja a Sziget lesz 2016-ban. Az M83 az elmúlt években leginkább filmzenékkel jelentkezett, jövőre várhatóan megjelenik a sikeres - a világsláger Midnight City-t tartalmazó - 2011-es Hurry Up, We're Dreaming lemez folytatása.
 

A kritikai sikert aratott Trouble után idén októberben megjelent második albumával érkezik a Szigetre John Newman, akinek 2012 májusában az egész világ megismerte a hangját a Rudimental drum'n'bass himnusza, a Feel the Love révén. A bemutatkozó lemezét felvezető Love Me Again szintén végigjárta a slágerlistákat. A jövőre 26 éves brit pop-soul előadó 2014-ban a zamárdi Strand Fesztiválon, tavaly a VOLT-on lépett fel.
 

Idei koncertje után visszatapsolta közönsége a Szigetre a 27 éves dán énekes-dalszerzőt, Karen Marie Orstedet, művésznevén MO-t, aki generációja egyik legérdekesebb előadója, népszerűsége a skandináv popzenei színtérről egész Európára és Amerikára átterjedt. Az osztrák Marcus Füreder zenekara, a Parov Stelar Band az elektro szving stílus feltalálója, a nagy fesztiválok legbulizósabb bandái közé tartozik. A csapat tagjai a hagyomány és a fejlődés gondolatát egyesítve, a dzsesszkultúra világából merített inspirációk és a legmodernebb elektronikus hangminták keresztezéséből állítják elő lendületes zenei darabjaikat. A Parov Stelar Band is járt már a Szigeten, nemrég, idén szeptemberben a Budapest Parkban lépett fel.
 

Szintén csütörtökön jelentették be a szervezők Naughty Boy (eredeti neve: Shahid Khan), a pakisztáni származású 30 éves brit producer, dalszerző, dj fellépését. Eddigi legismertebb slágerén, a La La Lán közreműködött Sam Smith, Hotel Cabana című, 2013-ban kijött lemezén szerepelt Wiz Khalifa, Ed Sheeran, a Bastille és Emeli Sandé is. Legfrissebb slágere a Beyoncé-Arrow Benjamin párossal közös Runnin' (Lose It All).

Kulcsszavak: Sziget fesztivál

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Díjazták az építőipar „rocksztárját”

Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezető igazgatója vehette át az idei "Év Építőipari Személyisége" díjat. A szakember 30 éve képzi és inspirálja a szakembereket és az építőanyag kereskedőket, emellett támogatja a megrendelőket építési álmaik valóra váltásában. Legyen szó TikTok videóról, egy medence burkolásáról készülő oktatóanyagról, vagy ezer szakember motiválásáról egy konferencián, Markovich Béla mindenhol ott vagy és minden lehetőséget megragad, közvetlenül hozzájárulva az építőipar kultúrájának fejlődéséhez.

2024. március 29. 15:16

Térítésmentesen tanulhatnak nyelvet a tanárok

A hétköznapi élet során egyre több olyan impulzussal találkozunk, ami idegen nyelvhez kötött. Így vannak ezzel a pedagógusok is, akiknek a kezében páratlan lehetőség van: azok a tanárok ugyanis, akik még nem beszélnek angolul vagy németül, vagy esetleg magasabb szintre emelnék a nyelvtudásukat, esetleg csak gyakorolnák a kiejtésüket, bővítenék a  szókincsüket, térítésmentes nyelvtanulási lehetőséget tudhatnak magukénak. A KRÉTA Idegennyelvi Felkészítő Modulja (IFM) ugyanis térítésmentes lehetőséget biztosít minderre a pedagógusoknak is, akik közül már több ezren használják a felületet.

2024. március 29. 13:30

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05