A vállalatok háromnegyedét érte már belső információbiztonsági incidens

forrás: Prím Online, 2015. december 4. 14:29

A Kaspersky és a B2B közös tanulmánya rávilágított arra, hogy a vállalatok 73%-át sújtotta valamilyen belső információbiztonsági incidens az elmúlt egy év során, amelynek egyik legfőbb oka a munkavállalók óvatlansága volt.

Amint egy vállalat IT-infrastruktúrája bővül, úgy nőnek a fenyegetések is. Az új elemek, új sebezhetőségeket jelentenek. A helyzetet súlyosbítja az a tény, hogy nem minden munkavállaló – különösen azok, akik nem rendelkeznek megfelelő informatikai ismeretekkel – tud lépést tartani a változó informatikai környezettel. Ennek eredményeként, a cég nem csak a külső fenyegetéseknek van kitéve, hanem a belső fenyegetések ugyanúgy érintik, a munkavállalók részéről.

 

Ezt megerősítette a felmérés is, miszerint a vállalatok 21%-át érintette belső fenyegetések által okozott adatvesztés, melyek a későbbiekben hatással voltak az üzleti folyamatokra. A tanulmány ugyancsak jelentett véletlen adatszivárgást (28%), és értékes vállalati adatok szándékos kiszivárogtatását (14%) is. Az adatszivárgás mellett, a belső fenyegetések közé tartozik a dolgozók mobiljainak elvesztése vagy ellopása (14%). A válaszadók 19%-a pedig úgy nyilatkozott, hogy vesztett már el olyan mobil eszközt, amely fontos vállalati információkat tartalmazott.

 


Egy másik fontos tényező a személyzeti csalás. A megkérdezettek 15%-a tapasztalt olyan helyzeteket, amikor az alkalmazottak saját célra használtak fel vállalati erőforrásokat, beleértve a pénzügyeket. A százalék alacsonynak tűnhet, de az ezen incidensek által okozott veszteségek jelentősek lehetnek.

 

Konstantin Voronkov, a Kaspersky Lab végpontvédelmi megoldásokért felelős vezetője szerint egy integrált, többszintű megközelítésre van szükség, melyet egy biztonsági intelligencia támogat. Ennek tartamaznia kell az alkalmazottak oktatását, a speciális megoldások használatát, és a biztonsági irányelvek bevezetését is, mint például a hozzáférési jogok korlátozását.

 

A Kaspersky Lab azt javasolja, hogy a komplex biztonság kérdését nem szabad elhanyagolni, mert a megbízható, többszintű védelem megakadályozhatja, hogy a céget pluszkiadások érjék. Különösképpen a technológia, amely megvéd az adathalász támadások és titkosítás ellen, biztosítja a mobileszközök, virtuális infrastruktúrák és a pénzügyi tranzakciók védelmét, és megbízható védelmet biztosít az informatikai infrastruktúrákhoz. A különböző biztonságpolitikák a speciális szolgáltatásokkal együtt, mint például a vállalati IT infrastruktúra független értékelése és a személyzet képzése minimalizálja a fenyegetések kockázatát.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A kifinomult kibertámadások ellen fejlettebb hálózatvédelem kell

A mesterséges intelligenciával támadó kiberbűnözők miatt a vállalatok számára létszükséglet egy olyan biztonsági rendszer felállítása, mely hatékonyan veszi fel a harcot a legfejlettebb technológiai megoldásokkal is. A szolgáltatás, mint szoftver (SaaS) biztonságpiaci jelenlétének erősödése ennek a jelenségnek köszönhető, hiszen már a kisvállalkozások is egyre gyakrabban találkoznak Big Data vagy MI alapú problémával, amelyhez szakértő partner, szolgáltató bevonása szükséges. Háttérelemzés a hálózati kommunikációs gyártó Zyxeltől.

2019. november 20. 15:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07

Az Antenna Hungária megvásárolta a Telenor Magyarország 25%-át

2019. november 1. 08:32

Idén is keresik az év fiatal vezetőjét!

2019. október 22. 13:26
online sportfogadás