Az LG a magyar fővárosban forgatta legújabb OLED tévés reklámfilmjét

forrás: Prím Online, 2015. december 7. 14:16

Rengeteg titokzatos, fekete ruhás ember rohan csendben egy nagyváros utcáin, háztetőin, majd rendeződik hirtelen egybefüggő fekete, élő alakzattá. Az így létrehozott fekete háttérrel a város vibrálóan színes, ám eddig mégis figyelmen kívül hagyott részleteit emelik ki a szürkeségből, legyen az egy gyönyörű fiatal nő a buszmegállóban, egy tehetséges breaktáncos az aluljáróban, vagy egy oldtimer autó a kopott, sivár téglafal előtt. Röviden így foglalható össze az LG legújabb, OLED televíziókat népszerűsítő reklámfilmje, amelyet Budapesten forgattak le soktucatnyi fekete ruhás kaszkadőr és statiszta, sőt, kamerás drónok részvételével.

A Színes szenzáció feketében (Colourful Sensation in Black) című, bő másfélperces alkotással az LG a tökéletes fekete szerepét hangsúlyozza - a tökéletes feketére van szükség ugyanis ahhoz, hogy a többi szín a legragyogóbban érvényesülhessen. A tökéletes fekete megjelenítésére pedig igazán az LG OLED technológiája alkalmas: az OLED televíziók minden képpontja képes fény kibocsátására és annak teljes kikapcsolására is, ezáltal a legmélyebb feketét és végtelen kontrasztarányt hoznak létre.

 


Az LG arról is készített egy rövid, háromperces werkfilmet, hogy miként zajlott a forgatás Budapesten, hogyan instruálták és készítették fel a feketébe öltözött, nem ritkán veszélyes helyszíneken mozgó szereplőket és hogy minderre hogyan reagáltak a járókelők.

A reklámfilmben főszerepet játszó fekete háttér fontosságának megértéséhez érdemes megismerkedni az ún. Bartleson-Breneman hatással. Ennek lényege, hogy minél nagyobb az eltérés az egymás mellett lévő színek között, annál élénkebbnek látjuk őket, tehát minél nagyobb a kontraszt, az egyes színek annál erőteljesebbnek és élénkebbnek tűnnek. Tehát ha egy tévé képes igazi mélyfeketét megjeleníteni, akkor azzal nem csak a sötét tónusokban gazdag filmek rajongói járnak jól, hiszen az összes színes produkciósokkal látványosabbá, élettelibbé válik.

 

A fekete fontos szerepére hívta fel a figyelmet videókommentárjában Michael Uslan is, a sötét tónusokat előszeretettel használó Batman-filmek producere. Szerinte a fekete színnek, mint történetmesélési elemnek régi hagyománya van a mozifilmek történetében, így ahhoz, hogy egy alkotást teljes mélységében élvezhessen a néző, olyan tévére van szükség, amely képes a sötétség árnyalatainak megjelenítésére. „A tökéletes fekete kapu a tökéletes színekhez” - mondta Uslan.

Az ismert mandalakészítő művész, Kathy Klein - aki kizárólag természetes anyagok felhasználásával alkot - a LG-vel közös művészeti projekt kapcsán az OLED tévék torzításmentességét és természetes színeit emelte ki a vele készített interjúban.

 

 

Kulcsszavak: reklám TV OLED LG

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09