Megérkezett az Android 6.0.1 végleges kiadása

Czipperer Dia, 2015. december 11. 08:21

A Google kiadta Android operációs rendszerének legújabb frissítését. A 6.0.1 Marshmallow verzió nem tartogat nagy változásokat.

A Google hivatalosan is bejelentette Android 6.0.1 Marshmallow frissítését. Ahogy azt már korábban is jeleztük, nem egy nagyobb léptékű update-ről van szó, inkább csak apróságokkal gazdagodott az új rendszer.

 

A frissítéssel többek között új emotikonok érkeztek, valamint a Nexus felhasználók is jól járnak az új rendszerrel. Az eszközökön előretelepített Google billentyűzet is új verziót kapott a frissített kiadásban. Természetesen más felhasználók is letölthetik a Google Play áruházból az applikációt, azonban nekik még várniuk kell, amíg a frissítés megérkezik az alkalmazás áruházba. A korábbi hét fül helyett immáron tíz fülön várják majd hangulatjelek a felhasználókat.

 

Új rendszer

 

Emellett az új rendszer két másik apró újdonságot is tartogat. Az egyiket csak a táblagép felhasználók élvezhetik. Itt a navigációs gombok helye változott meg. A „Vissza” és a „Home” gomb a képernyő bal szélére került, míg a a „Recents” (előzmények) jobb oldara. Korábban a három virtuális gomb középen helyezkedett el. Ez a változtatás a nagyobb kijelzős táblagépeknél bizonyul hasznosnak, ahol a felhasználók már két kézzel vezérelik a masinát.
 


Végül, de nem utolsósorban a „Do Not Disturb”, vagyis a ne zavarj mód is visszatért, amely ugyan az Android 5.1 Lollipop verzióban debütált, azonban az első Marshmallow kiadásban már nem találkozhattunk vele. 

 

A 6.0.1-es frisstés része a decemberi biztonsági frissítés is. Az új verzió már elérhető a támogatott Nexus eszközökre. Az update MMB29K modellszámmal érkezik, a Nexus 6P és a Nexus Player modellkre pedig MMB29M néven.

 

Forrás: GSMArena.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08