Megújul az informatikai Országos Szakmai Tanulmányi Verseny

forrás: Prím Online, 2015. december 16. 15:45

Az informatikai szakmák tanulói a 2015/2016-os tanévtől kezdve megújult környezetben mérhetik össze tudásukat az éves Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen. Az informatikai szakképzésért felelős Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a jövőben közös összefogással garantálják a verseny nemzetközi színvonalú megvalósítását.

A verseny fordulóinak száma háromra nő: a területi elődöntők után a továbbjutók egy központi válogatón adnak számot tudásukról. A harmadik forduló az országos döntő, amelynek a hazai szakképzés egyik legkiemelkedőbb rendezvénye, a Szakma Sztár Fesztivál ad otthont.

Az országos nyilvánosság biztosítása, a frissen felfedezett tehetségek gondozása tudatosítja a szakterület növekvő jelentőségét, hozzájárul az informatikusi szakma és életpálya népszerűsítéséhez.

Kara Ákos, az informatikai szakképzés területéért felelős államtitkár jelentős előrelépésnek nevezte a döntést, amely elősegíti a magyar gazdaság egyik húzóágazataként ismert infokommunikációs szektor további kiegyensúlyozott fejlődését.
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38