Megújul az informatikai Országos Szakmai Tanulmányi Verseny

forrás: Prím Online, 2015. december 16. 15:45

Az informatikai szakmák tanulói a 2015/2016-os tanévtől kezdve megújult környezetben mérhetik össze tudásukat az éves Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen. Az informatikai szakképzésért felelős Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a jövőben közös összefogással garantálják a verseny nemzetközi színvonalú megvalósítását.

A verseny fordulóinak száma háromra nő: a területi elődöntők után a továbbjutók egy központi válogatón adnak számot tudásukról. A harmadik forduló az országos döntő, amelynek a hazai szakképzés egyik legkiemelkedőbb rendezvénye, a Szakma Sztár Fesztivál ad otthont.

Az országos nyilvánosság biztosítása, a frissen felfedezett tehetségek gondozása tudatosítja a szakterület növekvő jelentőségét, hozzájárul az informatikusi szakma és életpálya népszerűsítéséhez.

Kara Ákos, az informatikai szakképzés területéért felelős államtitkár jelentős előrelépésnek nevezte a döntést, amely elősegíti a magyar gazdaság egyik húzóágazataként ismert infokommunikációs szektor további kiegyensúlyozott fejlődését.
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A DokiApp-ot választották az év applikációjának

2021. január 18. 14:59

Zsinórban hatodszor az Év Honlapja a mateking.hu

2021. január 7. 09:55

Fejlett technológia és ügyfélszám bővülés az Adverticum Zrt-nél.

2020. december 18. 08:54

Új vezérigazgató a Telenor Magyarország élén

2020. december 16. 19:05
online sportfogadás