Privát biztonsági felhővel bővíttette a vállalatok védelmét a Kaspersky

forrás: Prím Online, 2015. december 18. 09:12

A Kaspersky Lab bemutatta legújabb biztonsági megoldását, a Kaspersky Private Security Networköt. E hálózatot használva a Kaspersky Lab termékei valós idejű adatokat kaphatnak a programok és a weboldalak megítéléséről, valamint a lehető leggyorsabb védelmet nyújthatják a vállalatoknak a legújabb fenyegetésekkel szemben, anélkül, hogy adatcserét folytatnának külső szerverekkel. 

Az IT-biztonsági megoldások legtöbb fejlesztője felhőalapú technológiákat használ a kiberfenyegetések elleni védelem hatékonyságának a növelésére. A felhő nagy teljesítménye lehetővé teszi az ügyfelek eszközein észlelt rosszindulatú programok vagy weboldalak gyorsabb és pontosabb elemzését. Amikor a biztonsági alkalmazások egy ismeretlen fenyegetéssel találkoznak, a megoldásért kapcsolatba lépnek távoli kiszolgálókkal, amelyektől azonnali választ kapnak. Míg a hagyományos módszerrel általában néhány órát vesz igénybe az adatbázisok frissítése, a felhő segít az ügyfeleknek gyorsabb – pár perc alatt frissített – védelmet nyújtani az újabb fenyegetések ellen. Ez a megközelítés nem veszi igénybe az eszközök és szerverek erőforrásait, mivel a számításigényes elemzés a felhőben történik.

 

A Kaspersky Security Network (KSN), a Kaspersky Lab elosztott felhő infrastruktúrája már régóta szolgál hatékony eszközként a legújabb kiberfenyegetések elleni küzdelemhez. A stratégiai megfontolásból különböző országokban található szerverek, a Kaspersky Lab a vállalati és otthoni felhasználók gépeire telepített megoldásaiból érkező kéréseket dolgozzák fel. A KSN jelenleg évente 80 millió felhasználó védelmét segíti.
 

 

Mielőtt egy biztonsági megoldás megkapja a visszaigazolást arról, hogy a vizsgált fájl vagy weboldal veszélyes vagy ártalmatlan, először a felhőbe kell információkat küldenie. Ez azonban nem megvalósítható bizonyos üzleti területeken vagy országokban. Ezen ügyfelek kiszolgálása érdekében fejlesztette ki a Kaspersky Lab a Kaspersky Private Security Network-öt, egy privát felhőt, amely tartalmazza a KSN egy belső példányát, annak minden előnyével együtt. Az adatbázisokat a vállalati információs infrastruktúrán belül lévő szerverekre telepítik. A fenyegetésekről érkező friss információk a KSN-ből jutnak el az adatbázisokba, köszönhetően a rendszeres egyirányú szinkronizálásnak, ami azt jelenti, hogy semmilyen adatot nem küldenek a vállalati hálózatból a felhőbe.

 

Nikita Shvetsov, a Kaspersky Lab főmérnöke szerint a nagyvállalatoknál és az állami szervezeteknél kifejezetten szigorú a biztonsági politika, amely szabályozza a bejövő és a kimenő adatforgalmat. Azonban az egyre növekvő számú kiberfenyegetések miatt a biztonsági megoldások csak akkor működhetnek hatékonyan, ha folyamatos adatcserét folytatnak a felhővel, amely tartalmazza a legfrissebb fenyegetettségi adatokat. A privát biztonsági felhő lehetővé teszi az ügyfél számára, hogy kihasználja a lehetőségeket, amelyeket a megosztott Kaspersky Security Network az IT infrastruktúrán belül biztosít, teljes összhangban a nagyvállalatok követelményeivel és egyedi igényeivel.

 

A Kaspersky Private Security Network, a Kaspersky Endpoint Security for Business, a Kaspersky DDoS Protection stb. része a Kaspersky Lab a nagyvállalatok informatikai biztonságát szolgáló megoldáscsomagjának. Ezek a termékek lehetővé teszik az ügyfeleknek, hogy egy átfogó, többrétegű védelmi rendszert alakítsanak ki egy olyan környezetben, ahol korlátozott a hozzáférés a külső erőforrásokhoz.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

5 tipp a digitális útonállók elkerülésére

A legtöbb vállalatnál napjaink slágertémájának számít a digitális átalakulás, mivel a modern megoldások segítségével a szervezetek jobb termékeket és szolgáltatásokat kínálhatnak ügyfeleiknek. Ez azonban biztonsági kockázatokat is felvet, hiszen a digitális térben a támadási felület is nagyobb a kiberbűnözők számára. A Micro Focus szakértői bemutatják azt az öt lépést, amelyek segítségével a szervezetek jelentősen csökkenthetik a digitális átállással járó veszélyek számát.  

2019. szeptember 15. 08:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás