Mi a legmenőbb a karácsonyfa alatt?

forrás: Prím Online, 2015. december 20. 10:47

Fele sem tréfa, a Microsoft mély kutatást végzett 13 európai országban, több mint 13 ezer fő bevonásával.

Kutatásuk a karácsony és a technika összefüggését vizsgálta, s összegezve az derült ki belőle, hogy


• Szelfizni a karácsonyi vacsoránál? Menő!
• Rokonokkal Skype-olni a karácsonyfa alatt? Még menőbb!
• Lefotózni az ajándékbontást? Az a legmenőbb!

Az ajándékbontás pillanata a megkérdezettek 87 százaléka szerint a legmeghittebb pillanat, amelyet mindenképp meg kell örökíteni. 32 százalékuk szerint még az ünneplés során megfáradt, alvó rokon lefényképezése is olyan pillanat lehet, amit érdemes megőrizni.

 

Fotó: Reuters/Nacho Doce


A válaszadók 76 százaléka szerint a karácsonyi vacsora tökéletes szelfi-pillanat, ez az egyik legnépszerűbb módja a családi összejövetel megörökítésének. A minőségi fénykép elkészítéséhez a megfelelő póz kiválasztásán túl roppant fontos a megfelelő eszköz is.

Mi a helyzet a köszönőkkel és a köszöntőkkel? A felmérés válaszadóinak 34 százaléka úgy gondolja, hogy az ajándékokat személyesen a legjobb átadni és megköszönni. De hogyan köszöntsük a távol élő barátainkat és rokonainkat? A válaszadók 84 százaléka a Skype videohívásait részesíti előnyben, mert meghittebb és személyesebb érintkezési módnak vallják a videohívást a telefonálásnál.

A megkérdezetteknek összesen 32 százaléka tervezi, hogy egyáltalán ránéz az e-mailjeire az ünnepek alatt. Ami ilyenkor a legfontosabb: például így kell beállítani az „Out of office” üzenetet.

 

Forrás: hirado.hu / Prim Online

 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Legendás otthoni számítógépet adományoztak a Neumann Társaság múzeumának

1977-es megjelenésekor az amerikai Tandy által gyártott TRS-80-as az Apple II és a Commodore PET mellett az egyik legsikeresebb személyi számítógép volt, hirdetéseiben a neves sci-fi író, Isaac Asimov ajánlotta a potenciális vásárlóknak, mint a hagyományos írógép fejlett alternatíváját.

2019. december 7. 09:59

NMHH mobilpiaci jelentés

A mobiltelefon-, a mobilinternet- és a mobil M2M-szolgáltatások főbb mennyiségi mutatóinak alakulását bemutató új, 2019 első félévének adatait is magába foglaló mobilpiaci jelentését tette közzé ma a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH). A dokumentumból kitűnik, hogy a legtöbb trend folytatódott. Tovább erősödött a 4G: fél év alatt csaknem 4 százalékponttal nőtt a mobilinternetre 4G-n keresztül csatlakozott SIM-kártyák aránya és 5 százalékponttal az ilyen hálózaton bonyolított hívásforgalom. Ugyanakkor megtorpant az SMS-küldés népszerűsége.

2019. december 6. 18:33

Megvan az év digitális tanári csapata

Negyedik alkalommal adta át az egymillió forint alapítványi támogatással járó Az Év Középiskolai Digitalizációs Tanári Csapata díjat a Magyarországi Vezető Informatikusok Szövetsége (VISZ). A díjra magyarországi középfokú oktatási intézmények pályázhattak – és rekordszámban pályáztak is.

2019. december 6. 16:49

Változás a Magyar Telekom felsővezetésében

A Magyar Telekom bejelenti, hogy Szabó János gazdasági vezérigazgató-helyettes saját kezdeményezésére távozik a Társaságtól 2020. február 29-i hatállyal. Utódja 2020. március 1-i hatállyal Darja Dodonova, a Deutsche Telekom európai szegmensének jelenlegi műszaki kontrolling vezetője lesz.

2019. december 6. 15:06

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Kihirdették a 2019-es Az Év Honlapja pályázat díjazottait!

2019. december 3. 18:18

Megtartották Magyarország eddigi legnagyobb informatikai versenyét

2019. november 26. 11:05

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07
online sportfogadás