Újabb fellépők a Szigeten

forrás: Prím Online, 2015. december 23. 14:12

Karácsonyi csomaggal készültek a fa alá a Sziget szervezői, benne ott van a Bastille, a Bloc Party, a CHVRCHES, Nicky Romero és a Sum41. Egy alkotói pályázatot is kiírtak “feltűnő és megkerülhetetlen” installációk tervezésére a 2016-os Szigetre. És jó hír, hogy december 31-ig még a legnagyobb kedvezménnyel lehet jegyet venni.

Az ifjú brit sztárzenekar, a Bastille legújabb dalaival érkezik újra a Szigetre, a Nagyszínpad kora esti sávjába. Megnyerő és intelligens indie- és szintipop zenéjükért jó pár millió fiatal rajong szerte a világban, több mint 8 millió lemezt adtak el Nagy-Britanniában és Amerikában, jelölték őket a legrangosabb zenei díjakra. A londoni kvartett már régóta dolgozik az új lemezen is, 2016 augusztusában – az olyan klasszikusok mellett, mint a Pompeii vagy az Of the Night - már biztos, hogy a Sziget közönsége is ismerni fogja az új dalokat.

 


Tíz éve, a 2000-es években elindult nagy indie-hullám egyik legkarakteresebb zenekaraként robbant be a köztudatba a brit Bloc Party, akik zseniális debütáló lemezük után is megőrizték egyéni hangzásvilágukat és a közönség szeretetét. 2016-ban új felállásban és új lemezzel térnek vissza a Szigetre, az A38 sátorba.


2012-ben megjelent első dalai óta a skót szintipop trió, a CHVRCHES az egyik legizgalmasabb produkció, amivel a kortárs popzenei színtéren találkozni lehet: a debütáló The Bones Of What You Believe lemez egyszerre volt friss, izgalmas és emlékezetes. A 27 éves Lauren Mayberry és két zenésztársa már körbeturnézták Európát és az Egyesült Államokat, a hatalmas várakozást követően 2015 szeptemberében jelent meg második nagylemezük, karrierjük csúcsán érkeznek első alkalommal Magyarországra, szintén a Sziget A 38 helyszínére.


Az Arénában lép fel Nicky Romero, a kivételes tehetségű, ambiciózus holland house-electro house DJ és producer. Bombasztikus trackjeiről, formabontó remixeiről ismert, eddigi rövid, de annál tartalmasabb pályafutása során fellépett a világ legrangosabb szórakozóhelyein és leglátogatottabb elektronikus zenei fesztiváljain. Jelenleg a világ húsz legjobb DJ-je közé tartozik a DJ Magazine rangsorolása alapján. Legfrissebb kislemeze, a magyar Stadiumx-szel közös Harmony december 21-én jelent meg.


Deryck Whibley Sum 41-ja punkzenékre fogékony rajongók nagy kedvence. Avril Lavigne ex-férje Steve Jocz dobossal 1996-ban alapította meg a kanadai Ajaxban a mára kultikussá váló együttest, amely a kétezres évek elején a Blink 182-val együtt az új punk korosztály példaképévé vált. Olyan generációs himnuszokat köszönhetünk nekik, mint az In Too Deep vagy a Still Waiting, koncertjeiken garantált a pogó és a tombolás. A banda a Nagyszínpad koraesti előadója lesz.


A friss fellépők bejelentése mellett szabadtéri szobrok, izgalmas installációk, meghökkentő műalkotások terveit is várja a Sziget Fesztiválköztársaság „művészeti minisztériuma”. A pályázatra 2016. február 15-ig lehet jelentkezni, a legjobb,-szebb,-izgalmasabb,-látványosabb alkotások a jövő évi Sziget fő tereit fogják díszíteni. “Az egyedi látványvilág segítségével szeretnénk megerősíteni a látogatókban azt a tudatot, hogy a Sziget nem csak egy fesztivál a sok közül, hanem ezt az élményt csak itt kaphatják meg” – mondja a főszervező, Gerendai Károly. “Ráadásul ez egy olyan elevenen formálódó közösségi tér, melynek meghatározó szereplői a kreatív polgárai. Ezért is kérjük őket: alakítsák kedvük szerint, tegyék minél egyedibbé és szerethetőbbé." 

 

A pályázat részletei elérhetők a http://sziget.hu/artoffreedom oldalon.

 

Kulcsszavak: Sziget fesztivál

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09