Duplájára nőtt a Hipernet 4G lefedettség

forrás: Prím Online, 2015. december 28. 13:03

A Hipernet 4G lefedettség tavalyhoz képest megduplázódott, mostanra a kültéri lakossági lefedettség 97%-ra nőtt. A leggyorsabb hálózat pedig már az autópályákon és az összes budapesti metróvonalon elérhető.

Jelentős hálózatfejlesztések és cellabővítések révén az év eleji 12%-ról 97%-osra nőtt a hazai autópályák Hipernet 4G-s lefedettsége. Emellett december közepétől a budapesti metróvonalak mindegyikén – az M1, M2, M3 és M4 vonalon is – is maximális sebességgel hipernetezhetnek a telenorosok. A mobilinternetes fejlesztések mellett a Telenor szakemberei a mobilhálózat működésének optimalizálásával a hanghívások minőségét is javították országszerte.

 

A Telenor még márciusban jelentette be, hogy arra alkalmas készülékkel rendelkező összes havidíjas és feltöltőkártyás ügyfele számára elérhetővé teszi a 4G-s mobilhálózat használatát, november óta pedig a hipernetes előfizetésekre alkalmazott sebességkorlátot is megszüntette a vállalat. Ennek köszönhetően a vállalat ügyfelei a korábbinál jóval nagyobb lefedettség mellett, nagyobb sebességgel tudják okostelefonjaikkal használni a Hipernetet, sem a havidíjas, sem a feltöltőkártyás előfizetőknek nem kell kompromisszumot kötniük a sebességben.
 


Annak érdekében, hogy ügyfelei megismerjék a 4G-s Hipernet-szolgáltatásokban rejlő lehetőségeket, az idei év folyamán a Telenor több alkalommal is minden havidíjas és feltöltőkártyás ügyfele[2] számára ingyenessé tette a mobilinternet használatát egy-egy napra. Karácsonykor – december 24-én, 25-én és 26-án – is díjmentesen tudnak mobilinternetezni mobiljukról a telenorosok.

 

A kampány sikerét jól mutatja, hogy novemberben már az eladott új okostelefonok 80 százaléka 4G-s készülék, és a Telenor ügyfeleinek csaknem 40 százaléka, mintegy 1,4 millió előfizető használ mobilinternetet. Mivel a Hipernet 4G hálózat lefedettsége és az azt használó ügyfelek száma jelentősen nőtt, ezért a kis- és nagyképernyőn bonyolított mobilinternetes forgalom is emelkedett, ez havonta átlagosan 1,3 gigabájtot tesz ki.

Hírközlés ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ajándék Hipernet a szökőnapra

2020 szökőév, a februári plusz nap alkalmából pedig február 29-én a Telenor plusz 1 GB Hipernettel lepi meg ügyfeleit.

2020. február 27. 16:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Nemzeti Közműszolgáltató nevében indult adathalász támadás

2020. február 25. 13:40

Lezárult a 28. Magyar Innovációs Nagydíj pályázat nevezése

2020. február 24. 11:45

Megjelent az NMHH 2020-as felügyeleti terve

2020. február 18. 10:35

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33
online sportfogadás