Már nem csak saját névvel regisztrálhatunk a Facebookra

Czipperer Dia, 2016. január 1. 10:36

A Facebook hivatalosan is lazított szigorú szabályán: immáron nem csupán valós névvel lehet jelen lenni a közösségi oldalon.

Korábban már mi is beszámoltunk a Facebook tervéről a Prím Online-on, miszerint lehetővé teszi majd a felhasználóknak, hogy ne csak saját nevükkel használhassák a közösségi oldalt. Nos, ez a pillanat is elérkezett: a közösségi oldalt immáron „álnéven” is használhatjuk.

 

A Facebook tehát engedett szigorú irányelveiből. Eddig, ha valaki nem a saját nevével regisztrált az oldalon, a kitiltás veszélye fenyegette, ha erre az oldal üzemeltetői rájöttek, illetve ha valaki ezt jelentette feléjük. Azonban elképzelhetők olyan élethelyzetek is, amikor a saját névvel regisztrálás nem kivitelezhető vagy előnyös az illető számára, és ezt úgy tűnik, a Facebook is belátta.


Azonban fontos kiemelni, hogy a jövőben sem lesznek teljesen elnézőek azokkal szemben, akik így döntenek, mindössze a szigor enyhült. Vagyis, ha valaki nem saját névvel van jelen az oldalon, ezután is kérdőre vonhatja a Facebook, viszont az illetőnek lesz lehetősége megmagyarázni, miért döntött így.

 

Mindez azt jelenti, hogy mostantól nem automatikus lesz a kizárás, hanem minden esetet egyedileg bírálnak majd el. Jó hír tehát, ha valaki művésznevén szeretne jelen lenni az oldalon, vagy esetleg pont a reflektorfény elől szeretne elbújni, megteheti majd, ha az oldal üzemetetői helyt adnak a „kérelemnek”.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Online és az üzletekben is elérhető kedvezményekkel indult a Black Week a Telenornál

A Telenor kutatásai szerint az egyre növekvő számú online vásárlások mögött jól körülhatárolható vásárlói szokások azonosíthatók be. 

2018. november 19. 09:11

Médiatanács-támogatás nyolc magyar animációs sorozat bővítésére és egy új önálló filmre

Több mint 60 millió forintból készülhet egy önálló animációs kisfilm és nyolc új sorozatepizód a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa támogatásával. 

2018. november 19. 08:35

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Windows 10 Professional olcsón és ingyenes kézbesítéssel

2018. november 8. 16:27

eTrends Monitor: a készpénzmentes fizetés már népszerűbb a netezők körében

2018. október 8. 10:12

Videót vetít, kezet fog, ölel, táncol a robot

2018. szeptember 21. 14:07

Mely területeken jelenti a fejlődés motorját a nyílt forráskód

2018. szeptember 19. 14:18
cloudappsportal.com