Már nem csak saját névvel regisztrálhatunk a Facebookra

Czipperer Dia, 2016. január 1. 10:36

A Facebook hivatalosan is lazított szigorú szabályán: immáron nem csupán valós névvel lehet jelen lenni a közösségi oldalon.

Korábban már mi is beszámoltunk a Facebook tervéről a Prím Online-on, miszerint lehetővé teszi majd a felhasználóknak, hogy ne csak saját nevükkel használhassák a közösségi oldalt. Nos, ez a pillanat is elérkezett: a közösségi oldalt immáron „álnéven” is használhatjuk.

 

A Facebook tehát engedett szigorú irányelveiből. Eddig, ha valaki nem a saját nevével regisztrált az oldalon, a kitiltás veszélye fenyegette, ha erre az oldal üzemeltetői rájöttek, illetve ha valaki ezt jelentette feléjük. Azonban elképzelhetők olyan élethelyzetek is, amikor a saját névvel regisztrálás nem kivitelezhető vagy előnyös az illető számára, és ezt úgy tűnik, a Facebook is belátta.


Azonban fontos kiemelni, hogy a jövőben sem lesznek teljesen elnézőek azokkal szemben, akik így döntenek, mindössze a szigor enyhült. Vagyis, ha valaki nem saját névvel van jelen az oldalon, ezután is kérdőre vonhatja a Facebook, viszont az illetőnek lesz lehetősége megmagyarázni, miért döntött így.

 

Mindez azt jelenti, hogy mostantól nem automatikus lesz a kizárás, hanem minden esetet egyedileg bírálnak majd el. Jó hír tehát, ha valaki művésznevén szeretne jelen lenni az oldalon, vagy esetleg pont a reflektorfény elől szeretne elbújni, megteheti majd, ha az oldal üzemetetői helyt adnak a „kérelemnek”.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Több mint húsz alkotással bővül a Samsung Art Store kínálata

A Samsung Electronics és a Szépművészeti Múzeum együttműködésének köszönhetően 21 darab, a Múzeum tulajdonában álló műalkotás kerül be a Samsung The Frame Art Store-ba. 

2018. augusztus 17. 11:45

Sopronban nyílik majd az NMHH harmadik médiaértés-oktató központja

A budapesti és a debreceni Bűvösvölgy után Sopronban hoz létre újabb médiaértés-központot a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH), jelentette be Karas Monika, a hatóság elnöke szerdán egy sajtóbeszélgetésen. 

2018. augusztus 17. 08:46

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Magyar Telekom 2018. második negyedéves eredményei

2018. augusztus 9. 14:43

Területi értékesítési igazgatót igazolt a Kaspersky Lab

2018. július 25. 15:17

Véget ért a teljesen megújult CEBIT 2018

2018. június 25. 10:09

A Media Markt és Lumenet az Év Internetes Kereskedői 2018-ban

2018. június 6. 15:17
cloudappsportal.com