Már nem csak saját névvel regisztrálhatunk a Facebookra

Czipperer Dia, 2016. január 1. 10:36

A Facebook hivatalosan is lazított szigorú szabályán: immáron nem csupán valós névvel lehet jelen lenni a közösségi oldalon.

Korábban már mi is beszámoltunk a Facebook tervéről a Prím Online-on, miszerint lehetővé teszi majd a felhasználóknak, hogy ne csak saját nevükkel használhassák a közösségi oldalt. Nos, ez a pillanat is elérkezett: a közösségi oldalt immáron „álnéven” is használhatjuk.

 

A Facebook tehát engedett szigorú irányelveiből. Eddig, ha valaki nem a saját nevével regisztrált az oldalon, a kitiltás veszélye fenyegette, ha erre az oldal üzemeltetői rájöttek, illetve ha valaki ezt jelentette feléjük. Azonban elképzelhetők olyan élethelyzetek is, amikor a saját névvel regisztrálás nem kivitelezhető vagy előnyös az illető számára, és ezt úgy tűnik, a Facebook is belátta.


Azonban fontos kiemelni, hogy a jövőben sem lesznek teljesen elnézőek azokkal szemben, akik így döntenek, mindössze a szigor enyhült. Vagyis, ha valaki nem saját névvel van jelen az oldalon, ezután is kérdőre vonhatja a Facebook, viszont az illetőnek lesz lehetősége megmagyarázni, miért döntött így.

 

Mindez azt jelenti, hogy mostantól nem automatikus lesz a kizárás, hanem minden esetet egyedileg bírálnak majd el. Jó hír tehát, ha valaki művésznevén szeretne jelen lenni az oldalon, vagy esetleg pont a reflektorfény elől szeretne elbújni, megteheti majd, ha az oldal üzemetetői helyt adnak a „kérelemnek”.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Közel 5,4 millió online vásárló hazánkban

Hazánkban közel 5,4 millióan szoktak rendszeresen online vásárolni, a felnőtt magyar internetezők 91 százaléka. Mivel már nehéz érdemben növelni a számukat, a jövőben várhatóan a vásárlás intenzitásának növekedése jelenti majd az e-kereskedelem érdemi bővülésének alapját. Ehhez előreláthatólag nagyban hozzá fog járulni az online bevásárlási szolgáltatások terjedése, melyeket eddig 1,2 millióan vettek igénybe idehaza. Az eNET rendszeres, éves lakossági e-kereskedelmi kutatása az online vásárlás fő trendjeit vizsgálta.

2019. május 22. 12:56

Igénylik a digitális tuningot a magyar kisvállalkozások

A UPC Magyarország által meghirdetett Nagy Tuning Show verseny keddi gáláján olyan vállalkozásokat díjaztak, amelyek ötletes megoldásaikkal példát mutathatnak a többségnek, hogyan válhatnak még sikeresebbé a digitalizáció segítségével. Szükség is van az inspirációra, hiszen a hazai kis- és közepes vállalkozások online jelenlétét felmérő kutatásból kiderült, hogy a vállalkozók szinte kivétel nélkül fontosnak tartják az üzleti célú digitális megoldásokat, de csak mintegy harmaduk tud valóban jól eligazodni a honlapok, applikációk és a közösségi média világában.

2019. május 22. 11:35

A vitorlások fele nem ért célba az év egyik legnehezebb Balatoni versenyén

A Balaton egyik leginkább embert próbáló versenye, a Kétszemélyes Balatonkerülő mára Magyarország legkiválóbb vitorlázóinak összecsapásává vált. A hétvégi futamot Varga Lajos és Lillik Ákos nyerte egy perc híján 21 órás összidővel.

2019. május 22. 09:59

A L’Oréal a Viva Tech-en mutatta be a jövő szépségét

A párizsi technológiai világkonferencián mutatta be a L’Oréal a „Határtalan szépség”-et, a Csoport legújabb hangvezérelt, mesterséges intelligenciával (AI) és kiterjesztett valósággal (AR) működő technológiai fejlesztéseit, melyek a szépség és fogyasztói élmény jövőjét szemléltetik. 

2019. május 22. 08:48

Az ABB világszínvonalú megoldást fejlesztett ki a jövő CO2-semleges, energiafüggetlen gyárának létrehozására

Az ABB az ökológiailag hatékony megoldások és szolgáltatások kiterjedt portfóliójával kíván hozzájárulni a gazdaság környezetkárosító hatásoktól mentes további növekedéséhez. Valójában az ABB globális összbevételének immár több mint fele olyan technológiák értékesítéséből származik, amelyekkel a klímaváltozást kiváltó okok ellen a harcol. A társaság célja, hogy ezt a 2018-ban még 57%-os részarányt 2020-ig 60%-ra emelje.

2019. május 21. 17:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyarország első állandó, élő 5G bázisállomását indította el a Vodafone Zalaegerszegen

2019. május 20. 11:20

A Cellum által fejlesztett Erste MobilePay applikáció NFC funkcióval gazdagodik

2019. május 6. 15:02

Közel 50 millió forint EU-s támogatást kapott a MIDI Mobil ID Innovációs KFT.

2019. április 25. 11:05

2040-re már több elektromos autót helyeznek forgalomba, mint hagyományos járművet!

2019. április 17. 11:04
online sportfogadás