Egyre többen használják a Nemzeti mobilfizetési rendszert

forrás: Prím Online, 2016. január 4. 13:57

A másfél éve működő NMFR rendszerrel 2015. évben 18,6 millió alkalommal parkoltak mobillal az autósok, és 1,1 millió autópálya-matricát, HU-GO (útdíj) vásárlási tranzakciót is lebonyolítottak. A tavalyi év során már 15 viszonteladó, köztük a német tooltickets GmbH. kínálta az NMR szolgáltatásait a felhasználók számára.

A Nemzeti mobilfizetési rendszer első teljes üzemi évében – a 2015. január – december 31. időszak alatt - az egységes mobilfizetési megoldással több, mint 19,7 milliószor vettek igénybe szolgáltatásokat, 18,6 millió parkolást, illetve 1,1 millió autópálya-matricát, HU-GO TopUp és viszonylati jegy értékesítése valósult meg a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.-n keresztül. 

 

Az NMFR teljes működése alatt (2014. július 1 – 2015. december 31.) összesen 24,4 millió mobilparkolási, illetve 1,7 autópálya e-matrica, HU-GO TopUp és viszonylati jegy vásárlást bonyolított le, a rendszeren megvalósított ügyletek forgalma, mintegy 17,8 milliárd forint* volt. 

 

„A másfél éve elindított Nemzeti mobilfizetési rendszerről kijelenthetjük, hogy bebizonyította életrevalóságát. Az elmúlt évben tovább folytattuk a jogszabályi követelményeknek megfelelő Nemzeti Egységes Jegyrendszer Platform megvalósítását, amellyel párhuzamosan kidolgoztuk a Nemzeti Smart City Technológiai Platformot, illetve a hozzá kapcsolódó ”Smart” pilot rendszerek kiépítését indítottuk el. A tavalyi év során csatlakoztunk az európai uniós forrásból megvalósuló - egységes közlekedési szolgáltatásokat fejlesztő - MOBiNET konzorciumhoz, ami azt mutatja, hogy az a know-how és kompetencia, ami rendelkezésünkre áll, már rövid távon is nemzetközi beszállítói megjelenést biztosíthat. A 2016-os év elején átadásra kerül a kecskeméti okos parkolási rendszer, illetve az országosan egységes jegyrendszerhez kapcsolódóan az év közepétől elindulnak az első tesztrendszerek is. A meglévő projektek mellett komoly hangsúlyt kívánunk fektetni a készpénzkímélő pénzügyi szolgáltatások területére, amely világviszonylatban is jelentős növekedés előtt áll – nyilatkozta Veres Mihály a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. vezérigazgatója.”

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mégis van mozi! Autósmozi nyílik a budapesti Árkád tetején

Jó hírünk van azok számára, akik már a Grease és a Szeretném, ha szeretnél óta tudják, meg akarják tapasztalni az autós mozizás varázsát. Június 13-tól a PANAM autósmoziban forgathatják vissza az idő kerekét. Az autósmozi érintésmentes eszközökkel vár, így a koronavírus ideje alatt sem maradunk biztonságos szórakozás nélkül. A helyszínt a budapesti Árkád bevásárlóközpont tetőtéri parkolója biztosítja, ahol a tervek szerint hosszútávon élvezhetjük majd a szabadtéri filmnézést.

2020. május 26. 10:33

Home office és a mögötte rejlő nehézségek

Manapság egyre több ember végez különféle munkákat otthonról, ami gyökeresen megváltoztatott számos munkamenetet és szokást. Valójában ennyire egyszerű technikailag a home office, és milyen előnyei, illetve hátulütői vannak?

2020. május 20. 13:52

Állati találkozások

Az emberi kíváncsiság az állatvilágra is kiterjed: igyekszünk minél közelebb férkőzni hozzájuk, hogy mindent megtudjunk róluk, és közben olyan felvételeket is készíthessünk, amelyek több száz like-ot érnek majd a közösségi oldalakon. A Viasat Nature természetcsatorna ezúttal vadállatokról elkapott, hihetetlen egyedi képeket mutat be kedden este 8-tól az Elképesztő állati találkozásokban. Soha nem tapasztalt légyottoknak lehetünk szemtanúi ember és állat, állat és állat között, amelyek hol szívszorító, hol győzedelmes véget érnek. És íme néhány dolog, amit jó tudni, ha valaki vadállatok lesére indulna!

2020. május 19. 10:22

Ez az a nap! 2021 a Puskás Arénában

A kialakult járványhelyzet miatt – a labdarúgó-Európa-bajnoksághoz és az olimpiához hasonlóan – az idénre tervezett Ez az a nap!  is 2021-ben kerül megrendezésre.

2020. május 8. 13:07

Mégis lesz óriási retrobuli Szegeden

Ha nem is az eredeti időpontban, de idén is, ezúttal augusztus 20-án a legnagyobb hazai retrobuli, a szegedi Deja Vu Fesztivál nyitja a fesztiválszezont Dél-Magyarországon. Az újításokkal és meglepetésekkel készülő háromnapos rendezvényre az eredeti időpontra megváltott jegyek természetesen érvényesek.

2020. május 7. 15:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás