CES 2016: az okos otthonok „agyának” ígéri az LG a SmartThinQ Hubot

forrás: Business Online, 2016. január 4. 14:42

Az LG Electronics a 6-án kezdődő Las Vegas-i CES 2016 szakkiállításon mutatja be a SmartThinQ Hubot, az okos otthonok központi egységét. Az IoT (Ibternet of Things) termékcsaládba tartozó SmartThinQ Hub sokkal több, mint egy egyszerű összekötő pont az otthoni eszközök és szenzorok számára, hiszen emlékeztet a személyes naptárakban szereplő teendőkre és programokra, illetve beépített hangszórói segítségével zenét is lejátszik. 

A SmartThinQ Hub a háztartási eszközök monitorozásával és irányításával egészíti ki az LG SmartThinQ okosotthon-platformját, legyen szó akár mosógépről, hűtőszekrényről, tűzhelyről, robotporszívóról, légkondicionálóról vagy bármilyen egyéb szenzor adatairól. 
 
A SmartThinQ Hub ezzel az LG okosotthon-platformjának központjaként működik, összegyűjti az okos eszközök által közölt infromációkat, de a SmartThinQ szenzorhoz csatlakoztatott hagyományos berendezésekkel is képes kommunikálni Wi-Fi-n vagy Bluetooth-on keresztül. Az adatokat értesítésként LCD kijelzőjén vagy hang formájában, beépített hangszóróján keresztül jeleníti meg a készülék, amely így az okos otthon központjává válik.
 
Az LG a SmartThinQ Hub megalkotásánál is nagy hangsúlyt fektetett a formavilágra, így a hub az otthonok stílusos kiegészítőjévé válhat. A készülék fém házzal érkezik majd pezsgő-arany és fekete színben. Az LCD kijelző olvashatóságát segíti, hogy megfelelő szögben döntve szerelték be, a kiemelkedő minőségű hangszóró pedig az iHeartRadio több ezer ingyenes rádióállomása mellett Bluetooth kapcsolaton keresztül okostelefonról vagy tabletről is képes zenét lejátszani.
 
A SmartThinQ Hub számos más gyártó és szolgáltató eszközeivel is kompatibilis – azokkal, amelyek támogatják az AllJoyn Alliance nyílt forráskódú keretrendszerét. Az LG partnerséget kötött a világ második legnagyobb hardware kiskereskedelmi láncával, a Lowe-vel, így az LG okoseszközei a Lowe Iris okos otthon szolgáltatásaival is kompatibilisek lesznek. Ezek a partnerségek kulcsfontosságúak az LG okosotthon-rendszereinek fejlesztésében, hiszen hozzájárulnak az eltérő márkák közötti kompatibilitás megteremtéséhez. Ezeknek köszönhetően az LG hamarosan olyan speciális okosotthon-csomagokkal is piacra lép, amelyek a biztonságot, energia-megtakarítást, a levegőtisztítást és a kényelmet támogatják, a SmartThinQ Hub mellett egy SmartThinQ szenzort és más gyártók eszközeit is tartalmazzák majd, így például az okos világítást szolgáló, mozgásérzékelő és vízszivárgást jelző szenzort is.
 
Kulcsszavak: intelligens otthon LG

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

Az egészségügyi területen az adatok hiánya és költségessége korlátozza az MI fejlődését, különösen a bőrbetegségek esetén. A magyar MI fejlesztő csapat, az AIP Labs azonban létrehozott egy olyan fejlett, generatív MI-t, amely nemcsak tanul a meglévő forrásokból, hanem új adatokat is képes létrehozni, megkerülve a drága és nehezen beszerezhető címkézett adatok problémáját. Így szintetikus képeket tudnak alkotni olyan ritka bőrbetegségekről is, amelyekről jelenleg kevés információ áll rendelkezésre.

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

A szezonnyitó Forma-1-es futam házigazdája, a Bahrain International Circuit (BIC) ma kiadott sajtóközleményében jelentette be, hogy a magyar Festipay készpénzmentes fizetés és integrált rendezvénymenedzsment szolgáltató cég által működtetett BIC PAY bevezetésével készpénzmentes fizetési rendszerre állnak át. 

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

A kiválasztott felsőbbéves corvinusos hallgatók közép- és felsővezetők irányításával négy hónap alatt megismerhetik a banki vezetői kultúrát és mindennapokat. 

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

22. alkalommal rendezték meg a digitális marketing szakma legrangosabb hazai eseményét, ’Az Év Honlapja’ pályázatot. A Magyar Marketing Szövetség és az Internet Marketing Tagozat által szervezett versenyre rekord mennyiségű 287 nevezés érkezett. A szakmai zsűri 88 pályaművet díjazott. Az Év Honlapja Abszolút díj győztese a társadalmi szerepvállalás keretében készült online felület az ,,Amiről a sírok mesélnek - Avar temető Babarcon” lett, melyet a Pazirik Informatikai Kft. készített.

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

Az LG Electronics (LG) több mint 200 díjat és elismerést kapott az idei CES-en a háztartási elektronika, a szórakoztató elektronika, valamint a B2B megoldások terén bemutatott számos innovációjáért és technológiai újításáért.

2024. január 29. 16:07

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05