A 3D nyomtatás lehetőségei: egyedi pendrive-ház

forrás: Prím Online, 2016. január 7. 06:02

Egy magyar startup cég kicsit más szemmel nézett a 3D nyomtatás nyújtotta óriási lehetőségekre. A vevők szemszögéből közelítette meg az igényeket, nagyban gondolkodott – és nyert: egy könnyen kezelhető online felületen mi tervezhetjük meg egy pendrive-hoz az egyedi házat, ők pedig kinyomtatják.

A 3D nyomtatás korunk óriási vívmánya, viszont a legtöbb vásárlónak még mindig az űrkutatással egyenértékű, elvont fogalom. Ha laikusként besétálunk egy 3D nyomtató üzletbe elcsodálkozunk, mi mindenre képes ez a forradalmi technológia, majd üres kézzel sétálunk ki, amikor látjuk, hogy a nyomtatáshoz 3D grafikus, a nyomtatást üzemelő szakember, filament … miegymás szükséges.
 
A győri PendriveGuru Kft. felismerte, minként lehet közelebb hozni a 3D nyomtatást az emberekhez. Tervezett egy könnyen használható, online felületet, ahol mi magunk tudjuk megtervezni saját egyedi pendrive-unkat. Így immár 1 darabtól is egyedit, kínál ügyfeleinek.
 
A know-how új, Magyarországon és Európában is elsőként kínálnak a sok egyedi neves törölköző, toll és bögre után immár teljesen egyedi feliratos pendrive-ot.
 
A PendriveGuru Kft eredetileg céges reklámajándékként forgalmaz pendrive-ot céglogóval ellátva. Németh Rita a cég ügyvezetője a következőket árulja el az újításról:
 
“Mindig is gondot okozott, hogy a legtöbb ügyfelem kisebb mennyiséget szeretne rendelni. Ahhoz hogy kedvező árat tudjak adni nagy mennyiségre van szükség. Az egyedi gyártású pendrive-ok szerszámköltsége ugyanis magas. Minden egyes új formához új szerszámot kell tervezni, aminek a költsége az árakban mutatkozik meg. Így nem mindegyik ügyfelem engedhette meg magának az egyedi formákat, és sok ügyfelemet veszítettem el az árversenyben annak ellenére, hogy minden másban a maximumot nyújtottuk.

2014 őszén egy EU-s pályázat keretében a PendriveGuru megrendelte első 3D-s nyomtatóját. Így a Magyar Postának már ezzel tudtuk gyártani a postarobot alakú pendrive-okat. Erre még műgyantás bevonat került, de 2016-ban egy új technológiát vetünk be. Sajnos erről még nem árulhatok el további titkokat.
 
A 3D nyomtatás lehetővé teszi, hogy nincs minimális rendelési mennyiség, így a pendrive forgalmazók az 1 darabos igényeket is ki tudják elégíteni.
 
A nagykereskedők korábban csak 50 darabos minimális rendelési mennyiséget tudtak kiszolgálni. Az egyedi formájú gyártás és a logó gravírozása is csak úgy volt kifizetődő, ha a céges ügyfél több darabot rendelt. Magánszemélyek egyáltalán nem, vagy csak nagyon ritka esetben engedhették meg maguknak, hogy saját névre szóló pendrive-juk legyen egy általuk megálmodott egyedi formával.”
 
Jelen pillanatban egy online program segítségével minden ügyfél választhat feliratot, színt, és betűformát a customflashdrive.gift oldalán. Ettől lesz testre szabott, egyedi az 1 darabos rendelés is.
 
„Az hogy a termékre van kereslet, az elmúlt év karácsonya megmutatta. Öröm volt látni a vásárlókat, akik volt hogy 3-szor egymás után rendeltek és kifizették a szállítási költséget htriplán, csak hogy az összes rokonuknak, szerettüknek ilyen innovatív, egyedi ajándékot adhassanak” - nyilatkozta Németh Rita.
 
A technológia, ami az újszerűsége miatt európai formavédelmi szabadalom alatt áll, további áttörése, hogy a pendrive modellt nem szükséges 3D grafikusnak megterveznie. A modell apró átvizsgálás után közvetlenül mehet a nyomtatóba. Így akinek van 3D nyomtatója könnyen csatlakozhat a PendriveGuru viszonteladói rendszerébe, ahol elárulják, milyen beállításokkal kell a pendrive testet nyomtatni, hogy a nyomat szép legyen.
 

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Villámgyors nyomtatás, szkennelés mostantól bárhonnan indítható

A Xerox történelmének eddigi legnagyobb portfólió megújítása részeként a napokban mutatta be a vállalat két friss, AltaLink családjához tartozó modellsorozatát a  ConnectKey képes C8000 és B8000 sorozatot. Ez a technológia hatalmas előrelépést jelent a dokumentumkezelési szektorban. A ConnectKey révén ugyanis a hagyományos nyomtatók olyan okos, egymással összekapcsolódó munkahelyi asszisztensekké alakíthatóak át, amelyek elősegítik az üzleti vállalkozások fejlődését.

2017. június 19. 12:32

Magyarországon is elérhető a KKV-k igényeire szabott, nagy sebességű, A3-as multifunkciós nyomtató

Az Epson új WorkForce Enterprise ökológiailag hatékony üzleti másolók szupergyors, akár 100 oldal/perc nyomtatási sebességre képesek. Az irodai, színes, A3-as nyomtató olyan környezeti előnyökkel rendelkezik, amelyeket csupán a tintasugaras technológia képes biztosítani, így alacsony energiaigényű, kevesebb kellékanyagot használó megoldást jelent, akár a lézeres fénymásolók áráért. 

2017. június 13. 13:23

Bemutatkozott az OKI új fehér toneres nyomtatója

Az OKI a május 8. és 12. között megrendezett FESPA szakvásár egyik fő támogatójaként Hamburgban mutatta be a reklámdekorációs piacra szánt legfrissebb termékkínálatát. A nagy formátumú és kreatív nyomtatási megoldásokat felvonultató eseményen debütált a Pro8432WT új, fehér toneres nyomtató, amely a házon belüli transzfernyomtatást a piacon egyedülálló, kis méretével segíti elő.

2017. május 16. 12:35

Az Epson SureColor SC-S sorozatú ecosolvent nyomtatók kategóriájuk legkedveltebb készülékei Európában

Az Epson SureColor SC-S terméksorozatának széles formátumú nyomtatói jelenleg kategóriájuk legnépszerűbb ecosolvent tintatechnológiát alkalmazó készülékei Nyugat-Európában. Az Infosource által végzett független kutatásából kiderült, hogy ezen nyomtatók piacán az Epson részesedése – a 2015-ös 9%-hoz képest, ami akkor az 5. helyet jelentette – 2016 végéig 28,4 százalékra nőtt, ami a lista vezetőjévé tette a japán gyártót.

2017. május 16. 10:15

Hatékonyság és biztonság mindenek felett

A HP Inc., a nyomtatóipar világelső vállalata megkezdte legújabb A3 multifunkciós nyomtatóinak szállítását több mint 80 országba, a világ legnagyobb piacaira. Ez a következő generációs portfólió 54 eltérő termékváltozatot foglal magában, így a hivatalos értékesítési partnerek maximálisan személyre szabott megoldásokat kínálhatnak ügyfeleik számára.

2017. április 26. 10:13

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Közterületet neveztek el a neves informatikusról, Jánosi Marcellről

2017. június 22. 10:22

Generációs ugrást hoz a technológiában az 5G Koalíció

2017. június 19. 15:16

Gyorsítja külföldi terjeszkedését a Codecool programozóiskola

2017. május 18. 11:11

Google: Bagoly-algoritmussal a hamis hírek ellen

2017. április 27. 15:15
cloudappsportal.com