A 3D nyomtatás lehetőségei: egyedi pendrive-ház

forrás: Prím Online, 2016. január 7. 06:02

Egy magyar startup cég kicsit más szemmel nézett a 3D nyomtatás nyújtotta óriási lehetőségekre. A vevők szemszögéből közelítette meg az igényeket, nagyban gondolkodott – és nyert: egy könnyen kezelhető online felületen mi tervezhetjük meg egy pendrive-hoz az egyedi házat, ők pedig kinyomtatják.

A 3D nyomtatás korunk óriási vívmánya, viszont a legtöbb vásárlónak még mindig az űrkutatással egyenértékű, elvont fogalom. Ha laikusként besétálunk egy 3D nyomtató üzletbe elcsodálkozunk, mi mindenre képes ez a forradalmi technológia, majd üres kézzel sétálunk ki, amikor látjuk, hogy a nyomtatáshoz 3D grafikus, a nyomtatást üzemelő szakember, filament … miegymás szükséges.
 
A győri PendriveGuru Kft. felismerte, minként lehet közelebb hozni a 3D nyomtatást az emberekhez. Tervezett egy könnyen használható, online felületet, ahol mi magunk tudjuk megtervezni saját egyedi pendrive-unkat. Így immár 1 darabtól is egyedit, kínál ügyfeleinek.
 
A know-how új, Magyarországon és Európában is elsőként kínálnak a sok egyedi neves törölköző, toll és bögre után immár teljesen egyedi feliratos pendrive-ot.
 
A PendriveGuru Kft eredetileg céges reklámajándékként forgalmaz pendrive-ot céglogóval ellátva. Németh Rita a cég ügyvezetője a következőket árulja el az újításról:
 
“Mindig is gondot okozott, hogy a legtöbb ügyfelem kisebb mennyiséget szeretne rendelni. Ahhoz hogy kedvező árat tudjak adni nagy mennyiségre van szükség. Az egyedi gyártású pendrive-ok szerszámköltsége ugyanis magas. Minden egyes új formához új szerszámot kell tervezni, aminek a költsége az árakban mutatkozik meg. Így nem mindegyik ügyfelem engedhette meg magának az egyedi formákat, és sok ügyfelemet veszítettem el az árversenyben annak ellenére, hogy minden másban a maximumot nyújtottuk.

2014 őszén egy EU-s pályázat keretében a PendriveGuru megrendelte első 3D-s nyomtatóját. Így a Magyar Postának már ezzel tudtuk gyártani a postarobot alakú pendrive-okat. Erre még műgyantás bevonat került, de 2016-ban egy új technológiát vetünk be. Sajnos erről még nem árulhatok el további titkokat.
 
A 3D nyomtatás lehetővé teszi, hogy nincs minimális rendelési mennyiség, így a pendrive forgalmazók az 1 darabos igényeket is ki tudják elégíteni.
 
A nagykereskedők korábban csak 50 darabos minimális rendelési mennyiséget tudtak kiszolgálni. Az egyedi formájú gyártás és a logó gravírozása is csak úgy volt kifizetődő, ha a céges ügyfél több darabot rendelt. Magánszemélyek egyáltalán nem, vagy csak nagyon ritka esetben engedhették meg maguknak, hogy saját névre szóló pendrive-juk legyen egy általuk megálmodott egyedi formával.”
 
Jelen pillanatban egy online program segítségével minden ügyfél választhat feliratot, színt, és betűformát a customflashdrive.gift oldalán. Ettől lesz testre szabott, egyedi az 1 darabos rendelés is.
 
„Az hogy a termékre van kereslet, az elmúlt év karácsonya megmutatta. Öröm volt látni a vásárlókat, akik volt hogy 3-szor egymás után rendeltek és kifizették a szállítási költséget htriplán, csak hogy az összes rokonuknak, szerettüknek ilyen innovatív, egyedi ajándékot adhassanak” - nyilatkozta Németh Rita.
 
A technológia, ami az újszerűsége miatt európai formavédelmi szabadalom alatt áll, további áttörése, hogy a pendrive modellt nem szükséges 3D grafikusnak megterveznie. A modell apró átvizsgálás után közvetlenül mehet a nyomtatóba. Így akinek van 3D nyomtatója könnyen csatlakozhat a PendriveGuru viszonteladói rendszerébe, ahol elárulják, milyen beállításokkal kell a pendrive testet nyomtatni, hogy a nyomat szép legyen.
 

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyarországon is debütál a Xerox új, fehér száraz tintája

A digitális nyomtatás bővülésének immár semmi sem szab határt. A neves kutatócég, az InfoTrends előrejelzése szerint a technológia éves összetett növekedési üteme (CAGR) 2015-től 2020-ig tartó időszakban 27 százalékos bővülést eredményez, ami számszerűsítve azt jelenti, hogy az Egyesült Államokban, illetve Nyugat-Európában a digitálisan nyomtatott oldalak száma három év múlva eléri a 25 milliárd darabot. 

2017. szeptember 23. 10:39

Magyarországra is elhozta a jövő irodai megoldásait a Xerox

A 25 éves Xerox Magyarország idén ősszel újabb jelentős mérföldkőhöz ért el. Az éves szinten több mint 7,5 milliárd forintos forgalmat elérő, üzleti pozícióit stabilan őrző technológiai cég – követve az anyavállalat egész világra kiterjedő döntését - teljes egészében megújította irodai termékkínálatát. 

2017. szeptember 11. 10:24

Négyszeres díjazott a Xerox

A gyors munkavégzés támogatása, a növekvő termelékenység biztosítása. Napjainkban az irodai dokumentumkezelési berendezések esetében ez a két jellemző kiválasztási szempont a cégek körében, amikor az eszközparkjukat fejlesztik.  

2017. július 21. 08:42

Az okos nyomtatók átalakítják az irodai munkát

Az idei esztendő sok szempontból a megújulásról szól a Xeroxnál. A céges kettéválás után a digitális technológiára fókuszáló nagyvállalat átfogó portfolió-fejlesztésbe vágott bele az irodai készülékeit érintően, aminek eredményeként a piacon eddig nem látott modellcserét hajtott végre. 

2017. július 11. 15:21

A Lexmark kkv-knak szánt termékcsaládot jelentett be

A képalkotás terén világelső Lexmark International bejelentette KKV-knak szánt új termékcsaládja bevezetését. Ezek a nagyteljesítményű és kedvező árú modellek teljes lelki nyugalmat garantálnak hosszú jótállási idejük révén és azáltal, hogy tökéletesen a KKV-k igényeire szabták őket. 

2017. július 5. 08:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Késésben vagy? - Akkor gyorsan regisztrálj!

2017. szeptember 19. 19:45

Együttműködés a biztonságos jövőért

2017. szeptember 6. 09:21

Elsőként került magyar cég a nemzetközi HR elitbe

2017. augusztus 4. 13:40

Júniusi vírusriport az ESET-től

2017. július 25. 17:21
cloudappsportal.com