A 3D nyomtatás lehetőségei: egyedi pendrive-ház

forrás: Prím Online, 2016. január 7. 06:02

Egy magyar startup cég kicsit más szemmel nézett a 3D nyomtatás nyújtotta óriási lehetőségekre. A vevők szemszögéből közelítette meg az igényeket, nagyban gondolkodott – és nyert: egy könnyen kezelhető online felületen mi tervezhetjük meg egy pendrive-hoz az egyedi házat, ők pedig kinyomtatják.

A 3D nyomtatás korunk óriási vívmánya, viszont a legtöbb vásárlónak még mindig az űrkutatással egyenértékű, elvont fogalom. Ha laikusként besétálunk egy 3D nyomtató üzletbe elcsodálkozunk, mi mindenre képes ez a forradalmi technológia, majd üres kézzel sétálunk ki, amikor látjuk, hogy a nyomtatáshoz 3D grafikus, a nyomtatást üzemelő szakember, filament … miegymás szükséges.
 
A győri PendriveGuru Kft. felismerte, minként lehet közelebb hozni a 3D nyomtatást az emberekhez. Tervezett egy könnyen használható, online felületet, ahol mi magunk tudjuk megtervezni saját egyedi pendrive-unkat. Így immár 1 darabtól is egyedit, kínál ügyfeleinek.
 
A know-how új, Magyarországon és Európában is elsőként kínálnak a sok egyedi neves törölköző, toll és bögre után immár teljesen egyedi feliratos pendrive-ot.
 
A PendriveGuru Kft eredetileg céges reklámajándékként forgalmaz pendrive-ot céglogóval ellátva. Németh Rita a cég ügyvezetője a következőket árulja el az újításról:
 
“Mindig is gondot okozott, hogy a legtöbb ügyfelem kisebb mennyiséget szeretne rendelni. Ahhoz hogy kedvező árat tudjak adni nagy mennyiségre van szükség. Az egyedi gyártású pendrive-ok szerszámköltsége ugyanis magas. Minden egyes új formához új szerszámot kell tervezni, aminek a költsége az árakban mutatkozik meg. Így nem mindegyik ügyfelem engedhette meg magának az egyedi formákat, és sok ügyfelemet veszítettem el az árversenyben annak ellenére, hogy minden másban a maximumot nyújtottuk.

2014 őszén egy EU-s pályázat keretében a PendriveGuru megrendelte első 3D-s nyomtatóját. Így a Magyar Postának már ezzel tudtuk gyártani a postarobot alakú pendrive-okat. Erre még műgyantás bevonat került, de 2016-ban egy új technológiát vetünk be. Sajnos erről még nem árulhatok el további titkokat.
 
A 3D nyomtatás lehetővé teszi, hogy nincs minimális rendelési mennyiség, így a pendrive forgalmazók az 1 darabos igényeket is ki tudják elégíteni.
 
A nagykereskedők korábban csak 50 darabos minimális rendelési mennyiséget tudtak kiszolgálni. Az egyedi formájú gyártás és a logó gravírozása is csak úgy volt kifizetődő, ha a céges ügyfél több darabot rendelt. Magánszemélyek egyáltalán nem, vagy csak nagyon ritka esetben engedhették meg maguknak, hogy saját névre szóló pendrive-juk legyen egy általuk megálmodott egyedi formával.”
 
Jelen pillanatban egy online program segítségével minden ügyfél választhat feliratot, színt, és betűformát a customflashdrive.gift oldalán. Ettől lesz testre szabott, egyedi az 1 darabos rendelés is.
 
„Az hogy a termékre van kereslet, az elmúlt év karácsonya megmutatta. Öröm volt látni a vásárlókat, akik volt hogy 3-szor egymás után rendeltek és kifizették a szállítási költséget htriplán, csak hogy az összes rokonuknak, szerettüknek ilyen innovatív, egyedi ajándékot adhassanak” - nyilatkozta Németh Rita.
 
A technológia, ami az újszerűsége miatt európai formavédelmi szabadalom alatt áll, további áttörése, hogy a pendrive modellt nem szükséges 3D grafikusnak megterveznie. A modell apró átvizsgálás után közvetlenül mehet a nyomtatóba. Így akinek van 3D nyomtatója könnyen csatlakozhat a PendriveGuru viszonteladói rendszerébe, ahol elárulják, milyen beállításokkal kell a pendrive testet nyomtatni, hogy a nyomat szép legyen.
 

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az OKI gyors és rugalmas vezeték nélküli csatlakozást biztosít megújult C332dnw és MC363dnw modelljeihez

Az OKI Europe Ltd új szintre emelte napjaink irodai környezetének hatékonyságát azáltal, hogy vezeték nélküli csatlakozással látta el két legkeresettebb nagy felbontású színes A/4-es nyomtatóját, a C332dn és az MC363dn típusokat.

2018. május 23. 16:52

Továbbfejlesztett festékszublimációs textilnyomtató az Epsontól

Az Epson bemutatta új, SureColor SC-F9300 festékszublimációs textilnyomtatóját, amelyet elsősorban ruházat, textil és puha anyagból készült cégérek, valamint egyéb nyomtatott promóciós termékek gyors, nagy mennyiségű nyomtatásához terveztek. Ez az új, csúcskategóriás modell a meglévő SC-F9200-at váltja le az Epson bevált nyomtatási technológiájának továbbfejlesztésével, még kiemelkedőbb minőséget és megbízhatóságot nyújtva.

2017. október 18. 11:53

Fedezze fel a nagyképernyős élményt megfizethető áron

Új választékával az Epson továbbra is megfizethető áron hozza el az otthoni felhasználók piacára világszerte elismert projektortechnológiáját: EH-TW610, EH-TW650, EH-TW5400, EH-TW5600, EH-TW5650, EB-S05, EB-X05, EB-W05, EB-U05, EB-S41, EB-X41 és EB-W41.

2017. október 12. 11:56

Innovatív tinta bevezetésével bővíti az inkjet nyomtatás üzleti lehetőségeit a Xerox

Számos kereskedelmi forgalomba hozott nyomtató esetében az inkjet (tintasugaras) technológiával elért megtakarítás szinte érzékelhetetlen a nyomtatáshoz használt papír elő-vagy utókezelésének költsége miatt, vagy éppen azért, mert a feladat elvégzéséhez speciális, tintasugaras nyomtatáshoz való papírt kell vásárolni. 

2017. október 1. 09:46

Magyarországon is debütál a Xerox új, fehér száraz tintája

A digitális nyomtatás bővülésének immár semmi sem szab határt. A neves kutatócég, az InfoTrends előrejelzése szerint a technológia éves összetett növekedési üteme (CAGR) 2015-től 2020-ig tartó időszakban 27 százalékos bővülést eredményez, ami számszerűsítve azt jelenti, hogy az Egyesült Államokban, illetve Nyugat-Európában a digitálisan nyomtatott oldalak száma három év múlva eléri a 25 milliárd darabot. 

2017. szeptember 23. 10:39

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Véget ért a teljesen megújult CEBIT 2018

2018. június 25. 10:09

A Media Markt és Lumenet az Év Internetes Kereskedői 2018-ban

2018. június 6. 15:17

Forbes: 1,1 milliárd dollárral nőtt a Huawei márkaértéke egy év alatt

2018. május 29. 09:52

100 millió dolláros tőkeinjekciót kapott a HMD Global

2018. május 22. 15:16
cloudappsportal.com