Virtual Reality: egyre közelebb a realitáshoz

forrás: Prím Online, 2016. január 9. 07:34

A HTC az eheti CES 2016-on bemutatta az új Vive Headset-et, amelyet egyrészt kényelmesebbre terveztek, másrészt az élénkebb kijelzőkkel és a kifinomult képmegjelenítéssel növelték a valósághű megjelenítést. 

A külső, arccal is érintkező bélés és az orral érintkező rész állítható, így még szemüveg viselése közben is biztosítja a megfelelő kényelmet.

Az első kamera segítségével a helyiségben látható tárgyak beépíthetők a virtuális valóság világába. A felhasználó így leülhet, ihat vagy tovább folytathatja a beszélgetést anélkül, hogy le kellene vennie a headsetet. Mindez csak néhány példa a kamera biztosította funkciókra.
 
A Vive kontrollerei is átalakultak, ergonomikus kialakításuk, lágyabb éleik, bordázott gombjaik és fogófelületeik kényelmesebb használatot biztosítanak. A tárgyakkal való interakció egyszerűbb, a visszajelzések pedig azonnali hatással lesznek a virtuális világgal való interakcióra. A kontrollerek újratölthető lítium polimer akkumulátorral rendelkeznek, és micro-USB-n keresztül tölthetők. Egy feltöltéssel körülbelül 4 órás használat biztosítható. 
A fejlesztéseknek köszönhetően a Vive base station csöndesebben működik, és továbbfejlesztett követési technológiával bír.
 
A HTC Vive az első virtuális valóság eszköz, amely a SteamVR-t támogatja. A Valve által létrehozott Steam VR és a Chaperone rendszer Steamre optimalizált, ami az egyik legnagyobb online platform PC, Linux és Mac játékokra és szoftverekre.
 
A Vive bejelentése óta a HTC és a Valve több ezer fejlesztővel és partnerrel dolgozott együtt annak érdekében, hogy minél több, a virtuális valósághoz fűződő tartalmat biztosítsanak a játék, a szórakozás, az egészség, az autóipar, a kereskedelem és az oktatás területén. A HTC és több mint 15 Vive partnere a CES 2016-on mutatta be alkalmazásait. Az Audi, az egyik vezető autógyártó különleges élménnyel varázsolja el a felhasználókat, akik virtuálisan fedezhetik fel az autómodelleket, beleértve az Audi R8-at, míg a Dassault azt mutatja be, hogy a 3D termékdizájn hogyan fejlődik a virtuális valóságot használva. 
 
A Vive kereskedelmi forgalmazása 2016. áprilisától várható, de a HTC és a Valve jóvoltából az év elejétől a fejlesztők számára 7.000 eszköz lesz elérhető.
 
Kulcsszavak: virtuális valóság HTC

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38