Az újévi szándékokat utazásra „fordítja le” a booking.com

Vértes János Andor, 2016. január 10. 07:20

A booking.com-nál jó ötletek születnek, ha marketingről van szó. Amellett, hogy az utazási oldalak közül ők működtetik a legkifinomultabb remarketinget és ajánló rendszert, az újévet egy újévi kívánságokat „lefordító” alkalmazással köszöntötte a piacvezető szállás-foglaló. 

Az újévi fogalmakat, elhatározásokat a http://www.best2016ever.com oldalon adhatjuk meg, válaszolva arra a kérdésre, hogy mit is akarunk mi 2016-ban. Ha kiegészítjük azt a félmondatot, hogy „In 2016 I will...”, akkor a rendszer megpróbál a szándékainkhoz igazodó utazást ajánlani, az utazáshoz pedig mindjárt felkínál egy részletes idegenvezetést, egy sor konkrét programot, és ha nem vigyázunk, pillanatok alatt le is foglaljuk a szállást... 
 

Ha valaki megpróbál kifogni az alkalmazáson, és azt mondja, hogy 2016-ban többet szeretném sétáltatni a kutyámat, befejezni a tanulmányainkat, vagy dolgozni sokat, akkor sem jön zavarban a „resolution translator”. Az algoritmus kitalálói ilyenkor kezdenek kötőszavakat alkalmazni, mert hát szép dolog a megfogalmazott cél, DE előbb talán érdemes egy hetet eltölteni mondjuk Nápolyban, vagy ráérünk kutyát sétáltatni, tanulni AZUTÁN, ha már kinyaraltuk magunkat, sőt, az ÉS is helyet kaphat, amennyiben a szándék és a nyaralás megfér egymás mellett.
 
Érdemes játszani az online alkalmazással, még akkor is, ha egyelőre nem tervezünk távoli országokba utazni, mert a rövid gondolkozás után kitalált úticél és a hozzá igazított program révén itt helyben a számítógépünk előtt ülve is jól szerkesztett, érdekes bédekkereket lapozgathatunk,  a booking.com a szép képekkel mutatja be bármelyik célpont látnivalóit, nevezetességeit.
 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A VOLTra készül Sopron

A hagyományok szerint július 1-től a VOLT színeibe öltözik Sopron elsőszámú jelképe, a Tűztorony. Ez az a nap ugyanis, amikor az eredeti tervek szerint 28. alkalommal indult volna el a város másik jelképének számító esemény, a Telekom VOLT Fesztivál. Az idei VOLT elmarad ugyan, július 4-re azonban egy nagyszabású filmbemutatóval készülnek a szervezők. A “Lesz VOLT” című alkotást szombat este Sopronban és Budapesten szabadtéren vetítik, vasárnbap pedig országos TV-premierként az M2-Petőfi TV tűzi műsorára.

2020. június 29. 15:50

Kutatás: mire vágynak a magyarok az ágyban

Az, hogy mi számít normálisnak a szexuális fétisek közül vagy hogy mennyi az ideális életkor a szüzesség elvesztésére, a szakembereket és a társadalmat is megosztja. Évről-évre születnek a témával foglalkozó felmérések, tudományos kutatások, leggyakrabban azonban kénytelenek vagyunk beérni nemzetközi adatokkal. Ezúttal azonban a legnagyobb hazai szexpartner kereső weboldal, a Szexrandi.hu készített egy nagy országos felmérést, melyen közel 1400-an vettek részt és amin keresztül beláthatunk most a többiek fejébe: azaz ki, mire izgul, ha szexről van szó. Gondolta volna például, hogy a szexpartnert kereső nők egyharmada biszexuális és a férfiaknál is 10% ez az arány? 

2020. június 9. 23:32

Mégis van mozi! Autósmozi nyílik a budapesti Árkád tetején

Jó hírünk van azok számára, akik már a Grease és a Szeretném, ha szeretnél óta tudják, meg akarják tapasztalni az autós mozizás varázsát. Június 13-tól a PANAM autósmoziban forgathatják vissza az idő kerekét. Az autósmozi érintésmentes eszközökkel vár, így a koronavírus ideje alatt sem maradunk biztonságos szórakozás nélkül. A helyszínt a budapesti Árkád bevásárlóközpont tetőtéri parkolója biztosítja, ahol a tervek szerint hosszútávon élvezhetjük majd a szabadtéri filmnézést.

2020. május 26. 10:33

Home office és a mögötte rejlő nehézségek

Manapság egyre több ember végez különféle munkákat otthonról, ami gyökeresen megváltoztatott számos munkamenetet és szokást. Valójában ennyire egyszerű technikailag a home office, és milyen előnyei, illetve hátulütői vannak?

2020. május 20. 13:52

Állati találkozások

Az emberi kíváncsiság az állatvilágra is kiterjed: igyekszünk minél közelebb férkőzni hozzájuk, hogy mindent megtudjunk róluk, és közben olyan felvételeket is készíthessünk, amelyek több száz like-ot érnek majd a közösségi oldalakon. A Viasat Nature természetcsatorna ezúttal vadállatokról elkapott, hihetetlen egyedi képeket mutat be kedden este 8-tól az Elképesztő állati találkozásokban. Soha nem tapasztalt légyottoknak lehetünk szemtanúi ember és állat, állat és állat között, amelyek hol szívszorító, hol győzedelmes véget érnek. És íme néhány dolog, amit jó tudni, ha valaki vadállatok lesére indulna!

2020. május 19. 10:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás