A tárgyak internete: WiFi-re kötött porszívó

forrás: Prím Online, 2016. január 11. 11:47

A CES 2016 nagyon sok újdonságot hozátt az úgynevezett IoT (Internet of Things) világában, vagyi amikor a meglévő háztartási eszközeinkhez új értéket ad a net. A Samsung például már a porszívót is bekötné a WiFi hálózatba...

A Samsung POWERbot Turbo robotporszívó egy megbízható társ a házimunkában, hiszen a jelenleg piacvezető robotporszívó márka készülékeinél hetvenszer nagyobb szívóerővel rendelkezik. A Smart Control Wi-Fi csatlakozásra alkalmas porszívó lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a készüléket mobiltelefonjukról irányítsák. A „Select & Go funkció  segítségével a porszívó virtuálisan feltérképezi az egész lakást. Ez a térkép aztán egy okostelefonos  applikációba integrálható, ahol a helyiségek már külön-külön elnevezhetőek, így később könnyedén kiválasztható az éppen  tisztítást igénylő terület.  Ehhez elegendő lesz kijelölni azt a szobát, amit tisztán szeretnénk látni, a robotporszívónk pedig már magától is megtalálja majd az oda vezető utat. A továbbfejlesztett digitális térképnek köszönhetően a Samsung új robotporszívója szó szerint látja az őt körülvevő tárgyakat, így könnyűszerrel ragyogóvá varázsolja otthonunkat anélkül, hogy nekünk ezért akár a kisujjunkat is meg kéne mozdítanunk. 

 

A POWERbot Essential Wi-Fi robotporszívó a piacvezető robotporszívó márka készülékeinél tízszer nagyobb szívóerővel bír, emellett még WiFi-képes is, így személyre szabott takarítási időt állíthatunk be online, illetve könnyedén ki- és bekapcsolhatjuk. 

 

Mindkét robotporszívót Visionary Mapping Plus rendszerrel látták el, továbbá digitális fedélzeti kamerával és nagy teljesítményű szenzorokkal is fel vannak szerelve. Ezeken keresztül érzékelni tudják az őket körülvevő tárgyakat és felmérik a takarítás optimális pályáját. Működésük közben a készülékek Digital Floorplan segítségével megjegyezik a legmegfelelőbb útirányt,  így ezután már könnyűszerrel kikerülik az összes lehetséges akadályt és a leghatékonyabbnak bizonyuló útvonal mentén haladva, szisztematikusan tisztítják meg a lakást.  A Cyclone Force megoldásnak köszönhetően a robotporszívók nagy centrifugális erővel szívják fel és választják külön a port az egyéb szennyeződésektől, amelyeket aztán egy külön tartályba gyűjtenek. Ennek az eljárásnak köszönhetően kisebb eséllyel tömődik el a szűrő és az optimális szívóerő is megmarad, miközben az egész lakás ragyogóan tiszta lesz.

 

Kulcsszavak: Samsung okosporszívó

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Már az EKG-t is figyeli a Huawei WATCH GT 3 Pro okosóra

A HUAWEI WATCH GT 3 Pro EKG alkalmazása megkapta az Európai Unió CE tanúsítványát, amely jelzi, hogy az applikáció megfelel a vonatkozó uniós szintű biztonsági, egészségügyi és környezetvédelmi előírásoknak. Mostantól a WATCH GT 3 Pro európai és magyarországi felhasználói az EKG-funkcióval elektrokardiogram mérést is végezhetnek, így kényelmesen nyomon követhetik szívritmusukat, ami hozzájárulhat a szívükkel kapcsolatos esetleges egészségügyi kockázatok proaktív kezelésében. Mindazok, akik már rendelkeznek HUAWEI WATCH GT 3 Pro modellel itthon, az EKG funkciót a Huawei Egészség applikációban történő szoftverfrissítéssel érhetik el. 

2022. szeptember 28. 16:55

Bemutatkoznak a Logitech új webkamerái és fülhallgatói

Bemutatkozott a Logitech két új termékcsaládja: a Brio 500 sorozat webkameráit és a Zone Vibe sorozat fejhallgatóit a hibrid munkavállalók változó igényeinek kielégítésére tervezték. 

2022. szeptember 20. 11:24

Az Apple új termékei mostantól megvásárolhatók az iSTYLE üzletekben

Piacra kerülésének első napjától hazánkban is megvásárolhatók a legújabb iPhone modellek, így a magyar Apple-rajongók az amerikai vásárlókkal egy időben vehetik kezükbe a legújabb készülékeket. Az iPhone 14, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max, Apple Watch Series 8, az új Apple Watch SE szeptember 16-tól, az Apple Watch Ultra és az AirPods Pro szeptember 23-tól, az iPhone 14 Plus pedig október 7-től kapható a hazai iSTYLE boltokban Budapesten, Győrben, Szegeden és Debrecenben, valamint az istyle.hu webshopban.

2022. szeptember 16. 18:40

Bulihangszóró a Sonytól

A Sony bejelentette az új SRS-XV900 készüléket, a vezeték nélküli hangsugárzók X-szériájának legerősebb és leghangosabb Bluetooth-bulihangszóróját. A termék a "LIVE LIFE LOUD" koncepció részét képezi, amely a zene szerelmeseinek kínál izgalmas élményt világszerte. Az életet érdemes maximális hangerőn élni – most a Sony új SRS-XV900 hangszórójának tiszta, gazdag hangzásával pedig minden pillanatból a legtöbbet hozhatjuk ki.

2022. szeptember 15. 17:28

A PocketBook Era megérkezett a boltokba

A PocketBook Era már elérhető a magyar kereskedőknél. Az új csúcsmodell beépített hangszórót, hangoskönyv-támogatást és szövegfelolvasási funkciót, Bluetooth modult, továbbfejlesztett karcállóságot és IPX8 vízállósági besorolást is kapott.

2022. szeptember 13. 17:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38