A tárgyak internete: WiFi-re kötött porszívó

forrás: Prím Online, 2016. január 11. 11:47

A CES 2016 nagyon sok újdonságot hozátt az úgynevezett IoT (Internet of Things) világában, vagyi amikor a meglévő háztartási eszközeinkhez új értéket ad a net. A Samsung például már a porszívót is bekötné a WiFi hálózatba...

A Samsung POWERbot Turbo robotporszívó egy megbízható társ a házimunkában, hiszen a jelenleg piacvezető robotporszívó márka készülékeinél hetvenszer nagyobb szívóerővel rendelkezik. A Smart Control Wi-Fi csatlakozásra alkalmas porszívó lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a készüléket mobiltelefonjukról irányítsák. A „Select & Go funkció  segítségével a porszívó virtuálisan feltérképezi az egész lakást. Ez a térkép aztán egy okostelefonos  applikációba integrálható, ahol a helyiségek már külön-külön elnevezhetőek, így később könnyedén kiválasztható az éppen  tisztítást igénylő terület.  Ehhez elegendő lesz kijelölni azt a szobát, amit tisztán szeretnénk látni, a robotporszívónk pedig már magától is megtalálja majd az oda vezető utat. A továbbfejlesztett digitális térképnek köszönhetően a Samsung új robotporszívója szó szerint látja az őt körülvevő tárgyakat, így könnyűszerrel ragyogóvá varázsolja otthonunkat anélkül, hogy nekünk ezért akár a kisujjunkat is meg kéne mozdítanunk. 

 

A POWERbot Essential Wi-Fi robotporszívó a piacvezető robotporszívó márka készülékeinél tízszer nagyobb szívóerővel bír, emellett még WiFi-képes is, így személyre szabott takarítási időt állíthatunk be online, illetve könnyedén ki- és bekapcsolhatjuk. 

 

Mindkét robotporszívót Visionary Mapping Plus rendszerrel látták el, továbbá digitális fedélzeti kamerával és nagy teljesítményű szenzorokkal is fel vannak szerelve. Ezeken keresztül érzékelni tudják az őket körülvevő tárgyakat és felmérik a takarítás optimális pályáját. Működésük közben a készülékek Digital Floorplan segítségével megjegyezik a legmegfelelőbb útirányt,  így ezután már könnyűszerrel kikerülik az összes lehetséges akadályt és a leghatékonyabbnak bizonyuló útvonal mentén haladva, szisztematikusan tisztítják meg a lakást.  A Cyclone Force megoldásnak köszönhetően a robotporszívók nagy centrifugális erővel szívják fel és választják külön a port az egyéb szennyeződésektől, amelyeket aztán egy külön tartályba gyűjtenek. Ennek az eljárásnak köszönhetően kisebb eséllyel tömődik el a szűrő és az optimális szívóerő is megmarad, miközben az egész lakás ragyogóan tiszta lesz.

 

Kulcsszavak: Samsung okosporszívó

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Külső és belső frissítést kapott a HONOR Watch GS Pro

A Honor Watch GS Pro új funkciókkal bővült november végén. A frissítésnek köszönhetően az óra, amely 14-féle MIL-STD-810G amerikai katonai szabványnak  felel meg, így biztosítva a legkülönbözőbb környezeti és más külső hatásoknak való ellenállást, új kijelzőrészlettel gazdagodott, már az időjárás részleteit is mutatja.

2020. december 2. 12:20

Különleges karácsonyi nyereményjátékot indított a Casio

Magyarországon 1998-99 között, vagyis több mint 20 évvel ezelőtt vetítették a Dragon Ball Z japán manga animációs sorozatot. Kevesebb, mint tíz évvel ezelőtt azonban újra a tévék képernyőjére kerülhetett a magyar rajongók nagy örömére. „A világon szétszórva fellelhető, hét darab sárkánygömböt kereső Son Goku kalandjait világszerte milliók követték figyelemmel. A Casio éppen ezért készített egy különleges, limitált szériás G-Shock karórát, így tisztelegve a sorozat előtt” – hangsúlyozta Nagy Sándor, a Casio termékmenedzsere.

2020. december 1. 12:19

A Vive Focus Plus új frissítése tovább emeli a vállalati VR élményt

A HTC VIVE, vezető szereplő a prémium virtuális valóság piacán, bejelentette, hogy további új és fejlettebb funkciókészletet tesz elérhetővé a VIVE Focus Plus, azaz a  vállalatok számára kifejlesztett kompakt és komplex eszközökre. Ez a legnagyobb léptékű fejlesztés ez idáig a fejszettre, amely a 2019-es piaci megjelenése óta történt, az alapvető működési és biztonsági pontokra fókuszál, hogy az erre érzékeny vállalatok számára is globálisan megnyissák a kaput a VR megoldások széleskörű, üzleti alkalmazása felé. 

2020. november 30. 13:34

Az LG és az Xbox együttműködésével valóra válnak a játékosok álmai

Egyedi marketing-együttműködésre lépett az LG Electronics (LG) és az Xbox: a sokak által várt Xbox Series X konzol és az LG OLED televíziói által együtt kínált páratlan játékélményt a két cég közösen mutatja be. Az együttműködés keretében az LG OLED TV márka a Microsoft új konzoljának televíziós partnereként jelenik meg Közép-Európa, Afrika, Közel-Kelet, valamint az ázsiai és csendes-óceáni térség kulcsfontosságú piacain.*

2020. november 27. 13:24

Az idősek biztonságát szolgálják a Telenor újításai

A karanténhelyzet óta kiemelt figyelem hárul az idősekre, akikkel a fokozott védelem miatt sok családban ritkábban, vagy csak online módon tartják a kapcsolatot. A Telenor friss reprezentatív kutatása szerint ez az idei karácsonyra is rányomhatja a bélyegét, így még fontosabb az igény: biztonságban tudni az idős hozzátartozókat. A szolgáltató karácsonyi ajánlataiban több, kifejezetten az időseknek szóló megoldást kínál; ilyen a 0-24-ben hívható, országos segítségnyújtó SOS Központ szolgáltatás.  

2020. november 26. 19:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ismét lehet pályázni a Magyar Innovációs Nagydíjra

2020. december 1. 14:57

Hazánkban elsőként továbbított röntgenfelvételt egy diák 5G-n keresztül

2020. november 24. 12:01

A virtuális térben is nagyszabású startup találkozót szervezett a Hiventures

2020. november 21. 10:18

Robbanhat itthon év végén az e-kereskedelmi forgalom

2020. november 12. 15:52
online sportfogadás