IT-biztonság: offenzív és defenzív védelmekről a ProDay-en

forrás: Prím Online, 2016. január 11. 16:58

A kibertámadások növekedő arányát mi sem tükrözi jobban, mint az elmúlt időszakban bekövetkezett események, amik érintették a Sony levelezését, az Ashley Madison.com weboldalt, ahol házzasságtörésre készen álló, sőt arra vágyakozó nők sokaságát ígérték férfiaknak, továbbá a HackingTeam megtámadását és hírességek privát fotóit is. Ide tartozik még a WordPress-sebezhetőség, ami 55 millió weboldalt fenyeget. 

Egyre több alkalommal van lehetőség a kibertámadási módszerek részleteiről tájákozódni, ám ezek az információk többnyire csak a védelmi programok készítőit segítik munkájukban. Azok a rendszerfenntartók, akik csupán védeni szeretnék a már meglévő hálózatukat és/vagy szolgáltatásukat, nemigen találnak hasznos tudnivalót a különféle rendezvényeken. Ezt az információs szakadékot hivatott áthidalni a ProDay, ahol a defenzív (védekező) és az offenzív (támadó) technológiák szimultán bemutatásával segítik az egyoldalúság elkerülését. A workshopok alkalmával pedig lehetőség adódik a gyakorlatban megismerni a hagyományos értelemben vett védelmi megoldásokat, illetve a tesztelésre kifejlesztett penetrációs és sérülékenységvizsgáló szoftvereket is. Ez azt jelenti, hogy a látogatók egyszerre lehetnek tudatos célpontok és a vizsgálatot elvégző (etikus) hackerek.

 
E nagyszabású rendezvényen elismert szakmai képviselők tartanak előadásokat és gyakorlati bemutatókat a legnagyobb IT védelmi rendszerek gyártóinak szakértőivel együtt. Szó esik majd automatizált penetrációs keretrendszerekről (Mikael Le Gall), adatszivárgás megelőzésről (Alexei Lesnykh), új generációs hálózat- és végpontbiztonsági megoldásokról (Sophos), webalkalmazások és tűzfalak sérülékenységéről (Imperva), jogosultságkezelésről (Entrust) és a többi közt arról is, miként támogatja a vállalati imázst egy hatékonyan védett online alkalmazás és/vagy szerver. 
 
A MySec Talk kerekasztal-beszélgetés keretében dr. Bencsik Balázs, a Nemzeti Kibervédelmi Intézet vezetője, dr. Krasznay Csaba (Nemzeti Közszolgálati Egyetem), dr. Muha Lajos (kiberbiztonsági szakértő) és Rónaszéki Péter (MySec Talk) együttesen értékelik az Információbiztonsági Törvény (Ibtv) első három évét.
 
A február 5-ei ProDay rendezvény mindenki számára ingyenesen látogatható. Az Expo térben kiállított eszközök mindegyike kipróbálható mini workshopok keretében. Az előadókról, programokról és a workshopok témáiról részletesen a www.blackcell.pro weboldalon bárki tovább tájékozódhat

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50