Elérhető az SP1 a SUSE Linux Enterprise 12-höz

forrás: Business Online, 2016. január 12. 10:32

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy elérhetővé vált a SUSE Linux Enterprise 12 Service Pack 1, amely további eszközöket kínál az ügyfelek számára az alkalmazások rendelkezésre állásának növeléséhez, valamint az adatközpontok hatékonyabb üzemeltetéséhez.

A SUSE Linux Enterprise 12 SP1 magasabb üzemidőt biztosít a frissített SUSE Linux Enterprise High Availability Extension felhasználói felületen keresztül, illetve kibővített rendszer-visszaállítási képességeket tartalmaz. Emellett olyan hálózati szolgáltatásokat tesz elérhetővé, amelyek biztosítják a hálózati redundanciát, miközben növelik az átviteli sebességet. A frissítés teljes Docker-támogatást kínál három különféle hardverarchitektúrán, beleértve az IBM z Systems rendszereket. Tartalmazza a Portus nyílt forráskódú engedélyezési szolgáltatást és felhasználói felületet is, melynek köszönhetően a vállalatok gyorsabban és nagyobb biztonság mellett vehetik igénybe a technológiát. Felgyorsítja az innovációs lehetőségeket annak köszönhetően, hogy támogatja az IBM és az Intel legújabb hardvereit, beleértve az Intel Xeon és az IBM z13 rendszereket. Ezzel jelenleg a SUSE az egyetlen olyan disztribúció, amely teljes mértékben támogatja az IBM z13 rendszert. Emellett új modulokat is biztosít, amelyek segítségével úgy telepíthetők a Linux tárolószolgáltatások frissítései, hogy nincs szükség az alapul szolgáló operációs rendszer frissítésére és ismételt tanúsítására. A SUSE biztosít továbbá egy Package Hub központot is, amelyen keresztül a vállalat összegyűjti és közzéteszi a SUSE Linux Enterprise Server rendszer alatt használható, a nyílt forráskódú közösség által fejlesztett, legújabb technológiákat.

 

A csomaggal együtt a vállalat elérhetővé tette a SUSE Linux Enterprise Server 12 JeOS (Just Enough Operating System) megoldást is, amely a SUSE Linux Enterprise Server minimalizált, mindössze körülbelül 300 MB méretű konfigurációja. Az egyszerűen és gyorsan futtatható rendszert azért hozták létre, hogy segítségével a vállalatok könnyen telepíthető és üzemeltethető, egyedi felhőalkalmazás-konfigurációkat alakíthassanak ki, amelyek, kevesebb erőforrást fogyasztanak, és növelik a biztonságot. Az OpenStack-alapú privát felhő-környezeteken túl a JeOS vendégként KVM, Xen és VMware hipervizorok számára is elérhető. A megoldás ugyanazon a kódbázison alapul, mint a SUSE Linux Enterprise Server, ezért a SUSE rendszerre tanúsított alkalmazások esetében nincs szükség ismételt tanúsításra a JeOS rendszerhez.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05