Az évtized végére 5G lesz Ausztráliában

forrás: Prím Online, 2016. január 15. 17:03

Szabvány még nincs az 5G-re, de Ausztráliában már az újabb generációs ugrást (a sebességben két nagyságrendes növekedést) jelentő hálózat kiépítését és 2020-as kereskedelmi indítását tervezi a Vodafone Hutchison Australia (VHA). 

A VHA vezérigazgatója, Inaki Berroeta úgy kalkulál, hogy 2018 táján már 10 millió háztartás lesz az ötödik kontinensen a szélessávú hálózatra kötve, s ez mindenképp fordulópont a cég életében is, ezért a harmadik legnagyobb ausztrál mobil-szolgáltatónak már most előkészületeket kell tenni a következő évtized technológiai ugrására. Ennek jegyében kötöttek egy egymilliárd ausztrál dolláros szerződést a piacvezető internetszolgáltató TPG Telecommal a kihasználatlan optikai kábelhálózataikhoz való csatlakozásra, így a cég jelenleg 900 kilométeres optikai kábelhálózata a 15 éves szerződés keretében 4000 kilométeresre bővül.

 

Hogy milyen lesz az 5G-hálózat? Ezt a szabványok meglétének hiánya miatt senki nem tudja pontosan megmondani, de az 5G idején már bizonyosan beépül a virtuális valóság a mindennapjainkba, az 5G-s (telefon? óra? szemüveg? ki tudja mi is lesz…) készülékeken a virtuális- és a kibővített valóságra épülő alkalmazások tucatjai – de lehet, hogy milliói - fognak futni.

Kulcsszavak: Vodafone 5G

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Akár elektronikusan is lehetne gyűjteni a kopogtatócédulát

A választásokat megelőző ajánlószelvények gyűjtését digitálissá lehetne tenni, ha elektronikusan írnák alá a polgárok az ajánlóíveket. A NETLOCK becslése szerint legalább 2–2,5 millió oldalnyi dokumentum kerülhetne át így a digitális térbe. Ezzel nemcsak olcsóbbá és zöldebbé válna a teljes folyamat, de gyorsabb, biztonságosabb, diszkrétebb lenne az adatkezelés is. Ezen felül egyszerűbben kiszűrhetnék a visszaéléseket, és hatékonyabbá válna az adminisztrációs munka és a GDPR előírásoknak való megfelelés is.

2019. szeptember 16. 12:53

A jövőben robotok is vizsgálhatják a tőzsdei cégek teljesítményét

Azon vállalkozásoknak, amelyek részvényeivel a tőzsdén kereskednek, 2020. január 1-től éves beszámolójukat ember és mesterséges intelligencia (AI) által egyaránt olvasható formában kell közzétenniük. Az uniós előírásnak köszönhetően könnyebb lesz elérni és összehasonlítani a vállalkozások adatait és egyszerűbb lesz azok elemzése is. A bárki által szabadon hozzáférhető adatok miatt a tőzsdei cégek gazdálkodása  a jelenleginél átláthatóbb lesz, ami növeli a befektetők bizalmát. A változásokra azonban az érintetteknek nem árt alaposan felkészülni.

2019. szeptember 16. 11:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás