Javították a hibákat a hibakezelő rendszerben

forrás: Prím Online, 2016. január 19. 14:13

A 2015. október 20-án kiadott OTRS 5 nyílt forráskódú hibajegykezelő rendszerhez a mai napon megérkezett a 6. hibajavító kiadás. Az elmúlt 3 hónap során szinte nem telt el úgy nap, hogy a fejlesztők ne adtak volna valamit hozzá a forráskódhoz, amellyel több mint 100 hibát javítottak az eredeti kiadás óta. Szintén ebbe a verzióba kerültek be a magyar vonatkozású fejlesztések is. 

Az OTRS 5.0.6-tal érkezett néhány magyar szempontból is érdekes fejlesztés:

• Keleti névsorrend támogatása – a keleti névsorrendet a következő országokban használják hivatalosan: Magyarország, valamint négy ázsiai nép, a kínaiak, japánok, koreaiak és vietnamiak. Az OTRS mostantól képes helyesen megjeleníteni a magyar neveket Vezetéknév Keresztnév formában (GitHub).
 
• Honosított értesítőszövegek – az OTRS mostantól előre telepített magyar nyelvű értesítőszövegekkel rendelkezik. Ezek az értesítőszövegek kerülnek kiküldésre e-mailben a különféle jegyeseményekkor (GitHub). Az értesítőszövegek csak friss OTRS telepítéskor, illetve a 4.0.x verzióról történő frissítéskor kerülnek csak be az adatbázisba, egy meglévő 5.0.x verzióról történő frissítés után kézzel kell hozzáadni azokat.
• OTRS Business Solution™ magyarul – befejeződött a fizetős modulok felületének és kézikönyvének honosítása is.
• Magyar nyelvű kezelőfelület – az OTRS 5 kezelőfelülete teljesen magyar mind az ügyintézői, mind az ügyfél- és a nyilvános felületen. Az alaprendszer, az OTRS::ITSM és az összes szabadon elérhető, hivatalos bővítmény honosítása az FSF.hu Alapítvány támogatásával készült.
 
Az összes változás megtekinthető a https://github.com/OTRS/otrs/blob/rel-5_0/CHANGES.md oldalon.
Kulcsszavak: szoftver

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50