Javították a hibákat a hibakezelő rendszerben

forrás: Prím Online, 2016. január 19. 14:13

A 2015. október 20-án kiadott OTRS 5 nyílt forráskódú hibajegykezelő rendszerhez a mai napon megérkezett a 6. hibajavító kiadás. Az elmúlt 3 hónap során szinte nem telt el úgy nap, hogy a fejlesztők ne adtak volna valamit hozzá a forráskódhoz, amellyel több mint 100 hibát javítottak az eredeti kiadás óta. Szintén ebbe a verzióba kerültek be a magyar vonatkozású fejlesztések is. 

Az OTRS 5.0.6-tal érkezett néhány magyar szempontból is érdekes fejlesztés:

• Keleti névsorrend támogatása – a keleti névsorrendet a következő országokban használják hivatalosan: Magyarország, valamint négy ázsiai nép, a kínaiak, japánok, koreaiak és vietnamiak. Az OTRS mostantól képes helyesen megjeleníteni a magyar neveket Vezetéknév Keresztnév formában (GitHub).
 
• Honosított értesítőszövegek – az OTRS mostantól előre telepített magyar nyelvű értesítőszövegekkel rendelkezik. Ezek az értesítőszövegek kerülnek kiküldésre e-mailben a különféle jegyeseményekkor (GitHub). Az értesítőszövegek csak friss OTRS telepítéskor, illetve a 4.0.x verzióról történő frissítéskor kerülnek csak be az adatbázisba, egy meglévő 5.0.x verzióról történő frissítés után kézzel kell hozzáadni azokat.
• OTRS Business Solution™ magyarul – befejeződött a fizetős modulok felületének és kézikönyvének honosítása is.
• Magyar nyelvű kezelőfelület – az OTRS 5 kezelőfelülete teljesen magyar mind az ügyintézői, mind az ügyfél- és a nyilvános felületen. Az alaprendszer, az OTRS::ITSM és az összes szabadon elérhető, hivatalos bővítmény honosítása az FSF.hu Alapítvány támogatásával készült.
 
Az összes változás megtekinthető a https://github.com/OTRS/otrs/blob/rel-5_0/CHANGES.md oldalon.
Kulcsszavak: szoftver

Szoftver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány Fehér bot napi rendezvényéről

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány 2019. október 18-án, a Vakok Általános Iskolájának Nádor Termében tartotta a Nemzetközi fehér bot napja alkalmából  szervezett ünnepi rendezvényét. Az alapítvány immár 16 éve adományoz képernyőolvasó és – nagyító szoftvereket, felújított számítógépeket és digitális diktafonokat vak és gyengénlátó emberek számára. A képernyőolvasó és –nagyító szoftverek hallhatóvá vagy sokszoros felnagyításban láthatóbbá teszik a vak és gyengénlátó emberek számára a számítógép képernyőjén megjelenő információkat. Ezáltal biztosítják számukra az inkluzív tanulás, munkavégzés és a szabadidő hasznos eltöltésének lehetőségét.

2019. október 20. 14:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás