Fontos tényező a Samsung az üzleti nyomtatók piacán

forrás: Prím Online, 2016. január 20. 05:58

A Samsung Electronics nyomtatási megoldásai elnyerték a globális piackutató intézet, az IDC elismerését. Az elemzőcég MarketSpace riportja a nyomtató és dokumentum kezelői szolgáltatások (MPDS) iparágának vezető szereplőjeként ismerte el a Samsungot.

„Az IDC elismerése igazolja azon törekvéseinket, hogy a dokumentumok digitalizálását segítő technológiáink, és a nyomtatási megoldásaink folyamatos fejlesztésével növeljük a szervezetek hatékonyságát – mondta el Paul Birkett, a Samsung Europe Print Operation részlegének sales és marketing igazgatója. – A mobil és felhőalapú nyomtatás új területeinek kiaknázásával, a Samsung SMART UX ötvözi a mobil és nyomtatótechnológiát, ezzel támogatva az információk gyors élérését. Ehhez sztenderd mobil alkalmazásokat használunk, amelyek a fejlett, készülékek közötti kommunikációnak hála, csökkentik az ismétlődő, fölösleges feladatok számát.”

 

A tanulmány az első olyan kereskedelmi elemzés, amely az IDC MarketSpace értékelési eljárások felhasználásával térképezi fel a munkafolyamat-kezelő szolgáltatások (MWS) piacát. A riport a nyugat-európai MWS piacvezető értékesítőinek képességeit és üzleti startégiáját értékeli,  és kutatja mindazon kvantitatív és kvalitatív tényezőket, melyek hozzájárulnak az értékesítés sikeréhez. Az analízis azt is vizsgálja, hogy a beszállító milyen ütemben segíti a felhasználót nagyobb értékű munkafolyamatainak automatizálásában, és miként optimalizálja azokat a szolgáltatásokat, amelyek ezek végrehajtásához szükségesek.

 

 

Az IDC külön elismerésben részesítette a Samsungot az egyre nagyobb teret hódító, felhő alapú és mobil technológia adaptálásért. A riport kitér azokra az intuitív hardver termékekre, illetve értéknövelt szolgáltatásokra is, amelyek a nyomtatáson túl is alkalmazhatók. Ilyenek többek között az üzleti folyamatkezelő, mobil nyomtatási, mobil rögzítő és digitális aláírás szolgáltatások, amelyek már mind a Samsung IT portfóliójának részét képezik. Emellett a MarketSpace méltatta a Samsung nyomtatói megoldásaihoz kapcsolódó globális partnerhálózatát is.

 

Az IDC a jelentésében azt is kiemelte, hogy a Samsung eredményesen hasznosítja az egyéb tevékenyégi területeiről származó innovatív technológiáit és szakértelmet. Emellett a riport készítői rámutattak arra is, hogy a fogyasztói elektronika piacán betöltött szerepe is értékes előnyhöz juttatja a gyártót, hiszen a felhasználók véleménye, termékekkel kapcsolatos tapasztalatai már a munka világában is egyre nagyobb súllyal esnek a latba.

 

„A Samsung egyik fő erőssége az applikációfejlesztői háttere, valamint a különféle termékcsoportoknál használt innovatív megoldásainak széleskörű alkalmazása – írja az IDC MarketScape, majd hozzáteszi - A gyors fejlődéssel egy időben a vállalat a biztonságra is nagy hangsúlyt fektet. Ezzel lépéselőnyhöz jut, hiszen az versenytársak sokszor még mindig csak a hasonló megoldások sebezhetőségének elfedésével foglalkoznak.” 

 

„A munkafolyamat-kezelő szolgáltatások beszállítói folyamatosan finomítják, fejlesztik ajánlataikat, hogy azok mindinkább választ adjanak a felhasználók munka közben keletkező kihívásaira – mondta el Jacqui Hendriks, az IDC európai nyomtatási és dokumentumkezelési megoldásokra szakosodott vezető kutatója és tanácsadója. – A fejlett nyugat-európai piac szereplői a kezdeti óvatos lépések után egyre céltudatosabban igyekeznek megfelelni azoknak az igényeknek, amelyeket ügyfeleik működés- illetve iparágspecifikus munkafolyamatai támasztanak” – tette hozzá. 

 

A MarketScape bemutató esetében a Samsung azon új termékeit és szolgáltatásait helyezte előtérbe, amelyek a mobil funkciókat ötvözik a multifunkciós nyomtatóknál, tableteknél és okostelefonoknál már megszokott intuitív, felhasználóbarát kezelőfelülettel. 

 

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új tagokkal bővült a G-Shock női karóráinak választéka

A Casio bemutatta a G-Shock márka legújabb ütésálló karóráit. A kompakt, analóg-digitális számlappal rendelkező karórák a nőiességet ünneplik és rózsaarany (ú.n. rose gold) színben tündökölnek. Mint ismeretes ez az árnyalat eredetileg az ékszereknél jelent meg, de ma már a karórákon is hódít. 

2023. október 1. 13:36

A BenQ új gamer projektorai példátlan részletgazdagságot nyújtanak a játékosoknak

A BenQ, a világ vezető DLP 4K projektormárkája, és a digitális életmód eszközök innovátora két vadonatúj 4K HDR okosprojektort hozott a piacra Európában az AAA konzolos játékokhoz, amelyeket arra optimalizáltak, hogy a játékosok példátlan szintű in-game audiovizuális részletekben merülhessenek el otthonuk bármely helyiségében.

2023. szeptember 28. 19:40

Megérkezett Magyarországra a csúcstechnológiát és a divatot ötvöző HUAWEI WATCH GT 4

Már Magyarországon is kapható a Huawei legújabb okosórája, a kifinomult dizájnnal, illetve innovatív egészségügyi- és fitnesz funkciókkal felszerelt HUAWEI WATCH GT 4. Az új okosóra számos technológiai újítással járul hozzá az egészségfigyeléshez: a szívverés szabályosságának mérésétől a részletes pulzus-elemzésen át a pitvarfibrilláció kockázatának észleléséig még átfogóbb információkat ad a szív egészségéről.*  Emellett az okosóra már alvás közbeni légzésfigyelésre és kalóriakezelésre is képes. Az órát a nagyközönség október 7-én délelőtt személyesen is megtekintheti a MediaMarkt budaörsi áruházában. 

2023. szeptember 28. 14:19

Új Xiaomi AIoT eszközök a nemzetközi piacokon

A Xiaomi bemutatta legújabb csúcstechnológiás okoseszközeit, köztük a Xiaomi Watch 2 Pro okosórát és a Xiaomi Smart Band 8 okoskarkötőt. Az új eszközöket úgy tervezték, hogy könnyen összekapcsolhatók legyenek a nemrégiben bemutatott okostelefon-termékcsalád, a Xiaomi 13T készülékeivel. Az új, innovatív termékek az egészségi állapot és a sportteljesítmény folyamatos nyomonkövetésével, változatos kényelmi és hatékonyságnövelő szolgáltatásokkal épülnek be felhasználóik mindennapjaiba.

2023. szeptember 27. 15:47

Itt a Sandberg legújabb 2 az 1-ben zseblámpája és powerbankje

A Sandberg bemutatta legújabb 2 az 1-ben zseblámpáját és powerbankjét, a Survivor Torch Powerbank 5000-t. 

2023. szeptember 26. 20:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38