Folyik a verseny a fenntarthatóságért, és a témában elnyerhető címekért

forrás: Prím Online, 2016. január 26. 11:10

Immár harmadik egymást követő évben választotta be az LG Electronicsot (LG) a világ 100 legfenntarthatóbb vállalata közé (Global 100 Most Sustainable Corporations in the World) a torontói székhelyű Corporate Knights. 

Az LG emellett a Davosban megtartott Világgazdasági Fórumon kiérdemelte az arany fokozatot is a RobecoSAM befektető cég által összeállított 2016-os Fenntarthatósági Évkönyvben. A legfrissebb globális fenntarthatósági listán az LG 44. helyen végzett, vagyis hét helyet javított az egy évvel korábbi eredményén. 

 

A Corporate Knights egy olyan átfogó rendszert alkalmaz a vállalatok fenntartható működésének mérésére, mely azok környezeti és társadalmi hatásait pénzügyi teljesítményükkel együtt vizsgálja. A kutató- és médiatársaság mintegy négyezer vezető globális vállalatot vizsgált, és közülük állította össze a világ száz legfenntarthatóbb társaságának végső listáját. Minden vállalatot tizenkét kulcs teljesítménymutató mentén térképeztek fel. Olyan jellemzők tartoztak ide, mint a kutatás-fejlesztésen alapuló innováció, az állótőke-menedzsment, a fenntartható energiafelhasználás, az üvegházhatású gázok kibocsátása, illetve a meglévő dolgozók számára stabil munkahely biztosítása az új dolgozók hatékony integrálásával párhuzamosan. A kihívásokkal teli globális üzleti feltételek dacára az LG évről-évre növelte k+f beruházásait azért, hogy a vállalat továbbra is a világ egyik vezető kutatási szereplője maradhasson. Az LG a k+f beruházások jelentős részét az új piacok megteremtésére, valamint tehetségkutatásra és -gondozásra fordította.

 

Az LG Electronics az iparág egyik legjobb pontszámát érte el, így kvalifikálta magát a RobecoSAM 2016-os Fenntarthatósági Évkönyvébe is. Az LG aranyfokozatú Iparági Vezető elismerésben részesült a fenntarthatóság terén elért teljesítményéért. A Fenntarthatósági Évkönyv 2004 óta minden évben a legfenntarthatóbb működésű vállalatokat rangsorolja iparáganként a RobecoSAM éves Vállalati Fenntarthatósági Minősítésén (Corporate Sustainability Assessment, CSA) elért pontszámaik alapján. A Fenntarthatósági Évkönyv a korábbi évekhez hasonlóan idén is bemutat néhány gondolatébresztő trendet, kihívást, illetve lehetőséget, amelyek összekapcsolják a fenntarthatóságot szolgáló vállalati célkitűzéseket és a fenntarhatóság érdekében tett beruházásokat.

 

 

Külön is elismerték az LG környezetvédelemi elkötelezettségét, az üvegházhatású gázok kibocsátásának és a vízfelhasználás csökkentését célzó tevékenységét. 2014 márciusában az ENSZ az LG-t az elektronikai vállalatok közül elsőként részesítette hitelesített kibocsátás-csökkentési tanúsítványban (Certified Emission Reduction, CER). Az LG szigorúan ellenőrzi a különböző gyártást végző telephelyeinek, illetve üzleti partnereinek munkaügyi, etikai, környezetvédelmi, munkabiztonsági és egészségügyi gyakorlatát, biztosítva, hogy azok megfeleljenek az EICC (Electronic Industry Citizenship Coalition – az elektronikai iparág vállalati felelősségvállalását összefogó szervezet) magatartási szabályzatának.

 

„Az előttünk álló év során is folytatjuk az olyan, innovatív termékek megalkotását, melyek javítják a vásárlóink életminőségét, miközben kitartunk a társadalmilag felelős üzleti gyakorlat iránti elkötelezettségünk mellett. Ezek az LG vállalati identitásának alapértékeit jelentik, és hiszünk benne, hogy ez a filozófia nagyban javítja a vállalatunk piaci ökoszisztémára gyakorolt hatását” - mondta Lee Choong-hak, az LG Electronics alelnöke.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Talpraesett diákprogramozók és profi képzőművészek tisztelegtek Neumann János előtt Szekszárdon

Immár 19. alkalommal rendezte meg Kovács Győző versenyalapító szellemében a Neumann Társaság és a Szekszárdi I. Béla Gimnázium a Neumann János Nemzetközi Tehetségkutató Programtermék Versenyt. Idén a Neumann 120 jubileumra tekintettel ünnepélyesebb keretek között és egy Neumann János szellemiségét megidéző pályamunkák számára kiírt különdíj átadásával került sor a döntőre, amely egyben egy profi, felnőtt képzőművészek számára rendezett, computer art kiállítás, a Hommage à Neumann megnyitója is volt: utóbbi kiállításon több mint 30, országosan ismert alkotó művei tekinthetőek meg egészen 2023. április 23-ig.

2023. március 24. 21:17

Kaprinay Zoltán a cégépítésről tartott telt házas előadást a Széchenyi-egyetem Spinoff Klubjában

A győri Széchenyi István Egyetem Spinoff Klubjának célja, hogy ösztönözze hallgatóit saját vállalkozásuk elindítására, formálja szemléletmódjukat, perspektívát mutasson számukra. A program keretében az Index.hu, az A38 hajó, a Bónusz Brigád vagy éppen a Creative Dock Hungary alapításában, illetve vezetésében is részt vett Kaprinay Zoltán a cégépítés módszertanáról, a fenntartható és innovatív vállalkozásfejlesztésről tartott nagy sikerű, telt házas előadást. A hallgatók üzleti ismereteit tavasszal további programokon bővítik.

2023. március 24. 20:35

Kis és közepes méretű épületek intelligensebb és egyszerűbb kezelése

A most bejelentett Connect Box nyílt és könnyen kezelhető IoT-megoldást ad kis- és középméretű épületek felügyeletéhez. A teljesítmény felhasználóbarát monitorozásával és optimalizálásával lehetővé teszi az energiahatékonyság akár 30 százalékos növelését, valamint a beltéri levegőminőség jelentős javítását olyan létesítményekben, mint az iskolák, kiskereskedelmi üzletek, lakások és kis irodák.

2023. március 24. 19:28

Évente több százezer forint megtakarítást hozhat a piezotintás nyomtatás

Öt év alatt megközelíti a 2 millió forintot az áramszámlán jelentkező megtakarítás, amelyet már egy közepes méretű cég is elérhet, ha lézertechnológiás irodai multifunkciós berendezéseit az Epson piezoelektromos tintasugaras eszközeire cseréli. A lépéssel csaknem 1,5 tonna CO2 emissziótól is meg lehet kímélni a környezetet, miközben a hőmentesen működő gépek egyéb szempontok alapján is lényegesen környezetkímélőbbek a lézereseknél.

2023. március 24. 18:00

Az új Legion laptopok a teljesítményt és a hordozhatóságot ötvözik

A Lenovo bejelentette a Lenovo Legion Slim laptopok legújabb, 8. generációját. A sorozat most bemutatott tagjai minden eddiginél nagyobb szabadságot nyújtanak a játékosoknak. A Lenovo Legion Slim sorozat lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kibontakoztassák kreativitásukat és elérjék a játékokkal kapcsolatos céljaikat. 

2023. március 24. 16:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48