A hackerek okosabbak a Smart TV-knél?

forrás: Prím Online, 2016. január 28. 12:54

A világ legnagyobb „pure-play” biztonságtechnikai vállalata, a Check Point Software Technologies Ltd. (NASDAQ: CHKP) kiadott egy jelentést az EZCast, HDMI kábeles TV-szolgáltatónál talált sérülékenységekről (az EZCast szolgáltatásával az internethez nem kapcsolódó készülékeket lehet Smart TV-vé átalakítani).

Az anyag azt mutatja be, hogyan képes egy hacker teljeskörű, jogosulatlan hozzáférést szerezni egy EZCast előfizető otthoni hálózatához, és így személyes információkat eltulajdonítani, illetve irányítani az otthoni készülékeket.

 

A mintegy 5 millió felhasználót számláló EZCast szolgáltatás alapja egy adapter, mely saját WiFi hálózatán működik és okostelefonnal vagy asztali géppel irányítható. Az eszköz az egyre növekvő, úgy nevezett Internet of Things (IoT) trendet példázza, mely szerint egyre több eszközt csatlakoztatunk az internethez, és amely kapcsán komoly biztonsági kihívásokkal kell szembenéznie mind a felhasználóknak, mind a cégeknek. A Check Point kutatása a legfontosabb kockázati tényezőkre hívja fel a figyelmet: 

 

  • A támadók a Wi-Fi rendszeren keresztül tudnak bejutni és hozzáférni mind az EZCast rendszerhez, mind az otthoni hálózathoz.
  • Ahogy bejutottak, észrevétlenül tudnak mozogni a hálózatokban, így titkos információkhoz férhetnek hozzás és megfertőzhetik az otthoni eszközöket.
  • A támadások távolról is végrehajthatóak; a hackerek bárhonnan el tudják indítani a rosszindulatú kódokat. 

 

„A kutatás betekintést nyújt abba, hogy mi lesz az új alaphelyzet 2016-ban és azután – a cyber bűnözők kreatív módokon használják ki az összekötött világ réseit,” mondta Oded Vanunu, a Check Point biztonsági kutatásokat végző csoportjának vezetője. „Az Internet of Things trend egyre szélesebb körű, aminek következtében az ügyfeleknek és a vállalatoknak fontos foglalkozniuk okos eszközeik védelmével és fel kell készülniük az IoT térnyerésére.”

 

Az IoT az eszközök széles körét foglalja magába – az egyszerű eszközöktől az autókon át a kifinomult ipari rendszerekig. Az EZCast adapter jó példája ennek, tekintve, hogy lehetővé teszi a hálózati adatátvitelt emberek, vagy emberek és gépek közti interakció nélkül. Az IoT piac exponenciálisan nő, alapjaiban meg fogja változtatani nem csak azt, ahogyan a vállalatok, a kormányzatok és a felhasználók lépnek interakcióba a fizikai világgal, hanem ennek a biztonságossá tételét is.

 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az intelligens vállalat – konferencia

Hogyan építi be a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary a digitalizációt a vállalati működésbe? És hogyan teszi ugyanezt a Mogyi?

2019. augusztus 22. 17:11

Újabb két magyar startup került az európai egészségügyi innováció élvonalába

Két magyar team, az orvosi oktatóalkalmazást fejlesztő InSimu Patient és a nemzetközi teleradiológiát forradalmasító Sineko is elnyert 25 000 eurót az immáron harmadik éve megrendezésre kerülő EIT Health InnoStars Awards startupversenyen. 

2019. augusztus 22. 14:42

KórházSuli – ahol a tanulásnak és a közösségnek gyógyító ereje van

Magyarországon a súlyos betegsége miatt szeptemberben több ezer gyerek nem tudja elkezdeni az iskolát, pedig az a közösség, a tudás, a barátságok helyszíne. A betegség az élet másik oldala, a fájdalom, a félelem, az elveszni látszó célok és elszigetelődés.

2019. augusztus 22. 13:03

Olasz sztárépítész páros készített installációt az LG standjára a 2019-es IFA-n

A 2019-es, berlini IFA szakkiállításon mutatkozik be az LG és a nemzetközi építészeti vállalat, a Studio Fuksas egyedülálló, közös installációja. 

2019. augusztus 22. 11:37

Egy tajvani lakásból indult, óriásvállalat lett

A Zyxel tegnap ünnepelte fennállásának 30. évét, melyre különleges eseményekkel készül a tajvani hálózati kommunikációs eszközöket gyártó vállalat. Az ünneplésben, amit a „Go 30, Beyond Possibility” név alatt rendeznek, minden Unizyx alkalmazott részt vesz, termék promóciók illetve közösségi média kampányok indulnak el a világ minden táján.

2019. augusztus 22. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mit mér és mire panaszkodik a magyar netező?

2019. augusztus 19. 09:35

A Magyar Telekom 2019. második negyedéves eredményei

2019. augusztus 8. 11:32

Új tulajdonosa van a UPC-nek

2019. augusztus 1. 12:20

A Bosch és a Daimler megvalósítja a vezető nélküli, automatizált parkolást

2019. július 31. 16:53
online sportfogadás