Dinamikusan nő az ipari online árverések piaca

forrás: Prím Online, 2016. február 1. 10:43

Csaknem duplájára nőtt az online ipari árverések száma 2015-ben az azt megelőző évhez képest, a megbízók száma pedig másfélszeres volt – számolt be a szegmensben piacvezető Intergavel Aukciószervező Kft. vezetője. A tavalyi évben a műszaki árveréseken 1,83 millió euró (576 millió forint) összértékű áru cserélt gazdát.

Folytatódik a növekedés az online ipari aukciók piacán. A tavalyi évben 54 aukció zajlott, vagyis szinte minden héten indult újabb árverés – számolt be Kocsis Csaba, az Intergavel Aukciószervező Kft. ügyvezetője. Tavaly 22 cég adott megbízást vagyontárgyainak értékesítésére, másfélszer annyi, mint a megelőző esztendőben.

 

A megbízók azért kedvelik az online árverést, mert a folyamat teljesen átlátható, kizárt a manipuláció. A versengés garantálja, hogy a legmagasabb elérhető áron értékesítsék a termékeket. A 2015-ös tapasztalatok szerint a meghirdetett tételek 80-90 százaléka azonnal, az első árverési fordulóban gazdára talál.

 

Az aukciós felületen kizárólag a cégnyilvántartásban leellenőrzött társaságok regisztrációját fogadják el, hogy a fizetési problémák lehetőségét minimálisra csökkentsék.

 

Az aukciókon szerszámgépek, targoncák, raktári állványok, irodabútorok tartoznak a legkeresettebb tételek közé, ezeket szinte minden alkalommal sikerül az első fordulóban eladni. Az online árverések jó alkalmat teremtenek arra, hogy olyan vállalkozások is tudják fejleszteni, korszerűsíteni eszközparkjukat, amelyek egyébként nem tudnának új gépeket, berendezéseket vásárolni. Számukra elérhetőek a jó minőségű, használt eszközök, amelyeket felszámolás, üzembezárás, korszerűsítés, vagy tervezett időszakos csere miatt értékesítenek.

 

A megbízók száma mellett a regisztrált vásárlók is egyre többen vannak. Az aukciós felületre 2014 előtt 2151-en jelentkeztek, számuk abban az évben még 616-tal nőtt, 2015-ben pedig újabb 978 cég, vagy vállalkozó iratkozott fel, így mintegy 3750 potenciális vásárló figyeli az aukciókat. Az ügyvezető ismertette, hogy az Intergavel Aukciószervező Kft. forgalma jelentősen növekedett 2015-ben, az árbevétel 150 millió 400 ezer forint volt, és 59,6 millió forint az adózás előtti eredmény.

 

 

rebootproperties.com

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05