IT-biztonsági Konferencia és Expo Budapesten - ProDay

forrás: Prím Online, 2016. február 2. 13:50

Az offenzív és a defenzív hálózatvédelem újításaival ismerkedhetnek meg a résztvevők az ingyenesen látogatható, IT-biztonság szakterületén megrendezett nagyszabású eseményen, február 5-én. A szakma meghatározó szereplői az előadásokon részleteiben mutatják be a különböző védelmi rendszerek működését, amit az Expo térben ki is lehet próbálni. Egy Black Box (etikus) hackelés és két Blackphone 2 kerül kisorsolásra a kérdőívet kitöltők között.

A reggel 9 órakor kezdődő egész napos programsorozat kezdetén Philip R. "Phil" Zimmermann, a feltörhetetlen PGP titkosító kulcs és a ZRTP (Zfone) rendszer alkotója mond nyitóbeszédet. 

 

Három teremben folynak majd az előadások, a bemutatók és a workshopok. Az Offenzív teremben szó esik majd a mobil eszközök/rendszerek titkosításáról ZRTP/Blackphone (Silent Circle), automatizált web-sérülékenységi vizsgálatokról (Acunetix), a SIEM rendszerek lehetőségeiről (AlienVault USM), ugyancsak automatizált penetrációs tesztelésről (CORE Impact Pro), házózati sérülékenység-vizsgálatról (Nexpose), a nyílt forráskódú Metasploit keretrendszerből kifejlesztett penetrációs tesztelésről (Metasploit Pro) és a Kali Linux 2.0 penetrációs és hálózatbiztonsági operációs rendszer komponenseiről.

 

A Deffenzív teremben előadások és esettanulmányok részletei várják a látogatókat. Ezek a „next level” hálózati (UTM) és szinkronizált védelemről (Sophos), a mobil eszközök következő generációs autentikációjáról (Entrust), az adatszivárgás védelemről (Devicelock), a webes alkalmazások tűzfal megoldásairól (Imperva), a még be nem mutatott végpont-menedzselésről a felhőben (Sophos), továbbá az internetes oldalak és alkalmazások biztonságossá tételével elért vállalati imázs erősítéséről (Entrust) szólnak majd.

 

Az Expo térben alkalom nyílik testközelből megismerkedni számos védelmi eszközzel, szoftverrel és alkalmazással. Workshopok keretében különböző technológiájú tesztelések és etikus hackelések hajthatóak végre, valamint a kapcsolatépítő kávészünetekben további kérdéseket tehetnek fel a jelenlévők az előadóknak. 

 

Ugyancsak az Expo térben rendezik a MySec Talk kerekasztal-beszélgetést dr. Bencsik Balázs, a Nemzeti Kibervédelmi Intézet vezetője, dr. Krasznay Csaba (Nemzeti Közszolgálati Egyetem), dr. Muha Lajos (kiberbiztonsági szakértő), dr. Szabó Gergely (MySec Talk)  Rónaszéki Péter (MySec Talk) részvételével, ahol együttesen értékelik az Információbiztonsági Törvény (Ibtv) első három évét.

 

A ProDay IT-biztonsági rendezvény hétszáz férőhellyel és száz parkolóhellyel várja az IT-biztonsági szakma iránt elhivatott kollégákat, miközben az érdeklődő és/vagy e szakterülettel csak barátkozó résztvevők is bőven találnak olyan felfedeznivaló technológiákat és megoldásokat, amik akár egész napon át leköthetik figyelmüket.

A mindenki számára ingyenesen látogatható egész napos programsorozat 9 órakor kezdődik és 18 óráig tart.

Időpont: 2016. február 5, péntek (700 férőhely, 100 személyautó befogadására alkalmas parkóló)

Helyszín: Dürer Rendezvényház (1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 19-21.)

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05