A Facebook idővonal még személyesebbé válik

forrás: Prím Online, 2016. február 3. 12:38

Eddig annak függvényében rangsorolta az idővonalunkra a posztokat a Facebook, hogy miket osztunk meg, lájkolunk vagy keresünk, mostantól belekombinálja ebbe az - amúgy is bonyolult - algorítmusba az egyértelmű választásunkat is, hiszen kérdőíven tudakolja, hogy mi mit is preferálnánk.

Hogy ez jó vagy rossz, az majd elválik: az online magazinoknál minden esetre nem jött be, hogy az olvasót kérték fel szerkesztőnek, a túlnyomó többség nem szabta át saját ízlésének megfelelően a hírfolyamot, viszont kiválasztotta azt az online magazint, amelyik javarészt neki tetsző híreket publikál.

A Facebook más, hisz nemigen van alternatíva, de itt se biztos, hogy előnyös a túlzott testreszabás: hovatovább azt hiszi minden olvasó, hogy a világ csupa olyasféle emberekből áll, mint ő, nincs kivel és mivel vitatkozni, hisz barátaink és lájkjaink alapján egyre inkább olyan olvasnivalót kapunk, amit akár mi is írhattunk volna, ami nekünk tetszik. A kérdőívekkel ráadásul osztályozhatjuk különféle szempontok szerint a posztokat, aminek az előnye a Facebook szemszögéből egyértelműen látszik (még többet fog tudni rólunk, ízlésünkről, preferáciáinkról), de a mi szemszögünkből már kétséges, hogy ez jó lesz-e nekünk...

 

Ugyancsak a Facebook érdekeit szolgálja az, hogy megkérdez minket: mennyire tartjuk reklámnak az adott tartalmat. A promóciós célú megosztások ugyanis nem "neki fütyülnek", vagyis ha az ilyen tartalmakat jobban szűri az algoritmus, akkor a cégek is jobban rá lesznek szorítva a fizetős hirdetésekre, tartalmuk pénzzel alátámasztott szponzorálására.

 

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Átadták az Év Informatikai Vezetője díjat

A hagyományokhoz híven idén is a Vezető Informatikusok Szövetsége (VISZ) éves konferenciáján, az INFOhajón adták át az Év Informatikai Vezetője díjat, valamint a 35 év alatti informatikai vezetők számára 2016-ban alapított Braun Péter-díjat.

2019. augusztus 30. 17:43

A Fujitsu felveszi a harcot a digitális csalás és kalózkodás ellen

A Fujitsu könnyen kezelhető DocumentFlow csalásellenes webalkalmazása blokklánc-technológiával ellenőrzi bármely digitális fájl vagy tartalom – dokumentum, video- vagy hangfájl, kép vagy szinte bármely alkalmazásból származó állomány – érvényességét. A DocumentFlow a Fujitsu szolgáltatásként nyújtott „Flow” blokklánc portfoliójának új tagja – a számlacsalás elleni védekezést segítő InvoiceFlow alkalmazással együtt.

2019. augusztus 26. 13:59

Mit mér és mire panaszkodik a magyar netező?

Négyéves a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) szélessávú szolgáltatásokat összehasonlító portálja, a Szélessáv.net, amely az elmúlt egy évben 211 kihelyezett mérőeszközzel több mint 1,3 millió mérést végzett el. Ezzel kapcsolatban a hatóság egy reprezentatív felméréséből az is kiderült, hogy 2018-ban az internetezők – 58 százaléka – leginkább az otthoni internetes telefonálásra panaszkodott, amit a videotelefonálásra (56%) és az online filmnézésre (52%) vonatkozó elégedetlenség követett.

2019. augusztus 19. 09:35

A Magyar Telekom 2019. második negyedéves eredményei

A Magyar Telekom ma közzétette 2019. második negyedévre vonatkozó Nemzetközi Pénzügyi Jelentési Szabványok (IFRS) szerinti konszolidált pénzügyi eredményeit.

2019. augusztus 8. 11:32

Új tulajdonosa van a UPC-nek

Sikeresen lezárult a Vodafone Csoport és a Liberty Global közötti tranzakció, melynek köszönhetően a Vodafone Magyarország lett a UPC Magyarország 100%-os tulajdonosa. A két szolgáltató mostantól egy cégcsoportként közösen bővíti gigabit képes szolgáltatásait, hozzájárulva ezáltal Magyarország digitális fejlődéséhez. A Vodafone és a UPC egyelőre különálló vállalatként működnek tovább,  az ügyfeleket pedig változatlanul, az eddig megszokott ügyfélszolgálati csatornákon szolgálja ki.

2019. augusztus 1. 12:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás