A Fujitsu IoT-t támogató technológiái

forrás: Prím Online, 2016. február 16. 12:31

A Fujitsu a digitális szempontból kiegyensúlyozott nagyvállalatok üzleti növekedését ösztönző IoT-technológiákat mutat be a Mobile World Congress 2016 kiállításon. Az „Emberközpontú innováció a gyakorlatban” szlogen jegyében szemlélteti, milyen fontos szerepet játszanak a dolgok internetjét (Internet of Things, IoT) támogató megoldások az üzleti folyamatok átalakításában számos iparágban.

A Fujitsu definíciója szerint a digitális átalakulás célja a digitális szakadék áthidalása az új front-end élmény és az alapműködéshez tartozó (back-end) folyamatok és adatok tökéletes integrálásával. A vállalat szerint a digitális átalakulás fontos szerepet játszik minden szervezet üzleti növekedésében, ám megvalósításához teljeskörűen digitalizálni kell a működést. Ebben központi jelentőséggel bír a mobilitás – a munkahely-megoldásoktól kezdve a hordható technológiákon és érzékelőkön át a számítási felhőig, minden területen. A technológiának kell ott lennie, ahol az emberek vannak, és nem fordítva, hiszen csak így képes természetesen és zavarmentesen támogatni és felkészíteni őket az önálló munkavégzésre.

 

„Az európai üzleti vezetők egyetértenek abban, hogy a digitális átalakulás kritikus jövőbeni sikerük szempontjából, ugyanakkor a többség ‘hazárdjátéknak’ tartja az egész digitalizálási folyamatot” – magyarázza Dr. Alex Bazin, a Fujitsu Technology Solutions alelnöke és IoT digitális üzleti platformjának vezetője. „Emberközpontú innovációs szemléletünknek, valamint termékekből, megoldásokból és szolgáltatásokból álló átfogó portfóliónknak köszönhetően élen járunk a digitális fejlesztésekben, és segíteni tudunk a nagyvállalatoknak leküzdeni a digitális siker útjában álló akadályokat. A Mobile World Congressen bemutatjuk, hogyan támogatja ez a célt az IoT.” 

 

 

A Fujitsu az idei Mobile World Congressen

Az 5-ös csarnok A40-es standján a Fujitsu az alábbi intelligens IoT-technológiákat mutatja be: 

 • Intelligens közművek és terepi szolgáltatások: hipercsatlakoztatott furgon és kiterjesztett valóság a helyszínre kiszálló mérnökök eredményesebb munkavégzéséhez
 • Gépkocsigyártás és intelligens közlekedés: A közlekedési és logisztikai ágazat számára nagy kihívást jelent, miként lehet érzékelőalapú adatok segítségével fokozni a vezető biztonságát és javítani a flotta kezelését. A Fujitsu digitális megoldása a vezető, a flottamenedzser, a jármű, a szállítók és a gyártók számára egyaránt praktikus megoldást kínál. 
 • Hordható nagyvállalati IoT-megoldások: Eszközök és érzékelők, például helyazonosító jelvények (location badge) és címkék, kritikus adatokat érzékelő pánt (vital sensing band) és távmonitorozó állomás. Az érzékelő pánt például a dolgozó munkakörnyezetének paramétereit követve megakadályozza a baleseteket/leeséseket és növeli a munkabiztonságot.
 • Intelligens gyártás: átlátható ellátási lánc, hatékony gyári működés és továbbfejlesztett munkabiztonság 
 • Intelligens egészségügy: A Fujitsu Healthcare Cloud / RFID megoldások kórházaknak (pl. digitalizált ágynemű és egyenruha kórházi felhasználásra). A Fujitsu Healthcare Cloud platformja támogatja a betegkommunikációt, a tranzakciós szolgáltatásokat, az öngondozást, a távgyógyászatot és a közösségi egészségügyi szolgáltatásokat 
 • Intelligens városok: Sokféle IoT-vonatkozású téma – pl. mobilitás, big data, emberközpontú innováció 
 • Intelligens mezőgazdaság: Valós idejű tejipari esettanulmány – Connected Cow 
 • Intelligens pénzügyi szolgáltatások: A mobil ATM-felhasználó lehetőségeinek kiszélesítése – Fujitsu ATM Series 100 – PalmSecure és NFC technológia a biztonságos tranzakciókért
 • Mobil eszközök:
  Emberközpontú munkavégzés:
  – ESPRIMO mini PC beágyazott PalmSecure technológiával
  – Korlátlan használat és produktivitás a FUJITSU STYLISTIC R726 táblagéppel 
  – Könnyen kezelhető együttműködési megoldás Intel Unite technológiával és ESPRIMO Q956 mini PC-vel, amely intelligens, hálózatra kapcsolódó találkozóhellyé teszi a tárgyalót 
 • A Fujitsu Laboratories demói:
  – Kreatív digitális terek a Virtual Window megoldással
  – Levegőbe írás (Air Hand-Writing) és „gyűrűszerű” eszközök (Ring Type Devices) a kézhasználatot nem igénylő működéshez

   

 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az ügyfélszolgálati technológia fejlesztése a kkv-kat is versenyhelyzetbe hozhatja

Itthon is elindította felhőszolgáltatását az Avaya.  A nagyvállalatok közül már Magyarországon is sokan áthelyezték üzleti kommunikációjukat a felhőbe, de most a hazai kis- és középvállalkozásokat is versenyhelyzetbe hozhatja a világ egyik legnépszerűbb ügyfélkommunikációs felhője. Az online értékesítésben ugyanis már nem az ár az egyetlen tényező, legalább ilyen fontos szerepe van az ügyfélkiszolgálás minőségének is.

2021. október 15. 19:21

Találjuk meg együtt Magyarország legnépszerűbb játékait!

Neked mi a kedvenc játékod? Sokszor halljuk ezt a kérdést, de van erre jó válasz valójában? Van kedvenc játékunk, ha gyerekekkel vagyunk, van kedvenc játékunk, ha egyedül ütnénk el az időt, van kedvenc játékunk, ha kevés időnk van, és van megfelelő választás a hosszú téli estékre. Nem beszélve arról, hogy életkor és érdeklődési kör szerint is változik a kedvenc. Woody jó fej, de egy ideje már a padláson van, míg a kedvenc társasjáték kiemelt helyet kapott a könyvespolcon.

2021. október 15. 18:53

A Sony új szintre emeli a kiemelkedő képalkotást

A Sony bejelentette G Master kínálatának legújabb objektívjét, az FE 70-200mm F2.8 GM OSS II-t, amely kiemelkedően ötvözi a felbontást, a bokeh effektust és a Sony G Master-széria kialakításra jellemző páratlan autofókusz teljesítményt. 

2021. október 15. 17:03

A nők arányának növelését szorgalmazza az IKT szektorban a Huawei

A nők számának növelése a technológiai területeken kiemelt érdek, Magyarországon is támogatni kell a női mérnökök, műszaki végzettségűek minél nagyobb arányát az IKT ágazatban. Ezért a Huawei Technologies bejelentette, csatlakozik a Woman in Technology Hungary Egyesülethez, hogy jó példák felkeresésével, bemutatásával és képzések támogatásával tegye vonzóbbá Magyarországon a nők, lányok számára a technológiai ágazatot. A vállalat lépése különösen annak fényében jelentős, hogy az Eurostat legfrissebb adatai szerint az elmúlt tíz évben tovább csökkent - 19,6-ról 17,2 százalékra - az informatikai, műszaki végzettséggel foglalkoztatott nők aránya az EU-ban.

2021. október 15. 16:01

A digitalizációt is a klímavédelem szolgálatába állítaná Bécs

Miként tehetik a digitális szolgáltatások és eszközök klímabarátabbá a városokat? Milyen technológiai kihívásokkal jár a városok együttműködése és hálózatosodása? Ilyen és hasonló kérdésekre keresik a választ a Digital Days konferencián, amelyet 2021. október 18-19-én rendeznek meg Bécsben. 

2021. október 15. 09:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12

Google: környezetbarát keresési funkciók érkeztek

2021. október 7. 17:13

Radikális változások jönnek a Google keresésben: itt a MUM!

2021. szeptember 30. 19:07

Megújul a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója

2021. szeptember 29. 11:20