A Fujitsu IoT-t támogató technológiái

forrás: Prím Online, 2016. február 16. 12:31

A Fujitsu a digitális szempontból kiegyensúlyozott nagyvállalatok üzleti növekedését ösztönző IoT-technológiákat mutat be a Mobile World Congress 2016 kiállításon. Az „Emberközpontú innováció a gyakorlatban” szlogen jegyében szemlélteti, milyen fontos szerepet játszanak a dolgok internetjét (Internet of Things, IoT) támogató megoldások az üzleti folyamatok átalakításában számos iparágban.

A Fujitsu definíciója szerint a digitális átalakulás célja a digitális szakadék áthidalása az új front-end élmény és az alapműködéshez tartozó (back-end) folyamatok és adatok tökéletes integrálásával. A vállalat szerint a digitális átalakulás fontos szerepet játszik minden szervezet üzleti növekedésében, ám megvalósításához teljeskörűen digitalizálni kell a működést. Ebben központi jelentőséggel bír a mobilitás – a munkahely-megoldásoktól kezdve a hordható technológiákon és érzékelőkön át a számítási felhőig, minden területen. A technológiának kell ott lennie, ahol az emberek vannak, és nem fordítva, hiszen csak így képes természetesen és zavarmentesen támogatni és felkészíteni őket az önálló munkavégzésre.

 

„Az európai üzleti vezetők egyetértenek abban, hogy a digitális átalakulás kritikus jövőbeni sikerük szempontjából, ugyanakkor a többség ‘hazárdjátéknak’ tartja az egész digitalizálási folyamatot” – magyarázza Dr. Alex Bazin, a Fujitsu Technology Solutions alelnöke és IoT digitális üzleti platformjának vezetője. „Emberközpontú innovációs szemléletünknek, valamint termékekből, megoldásokból és szolgáltatásokból álló átfogó portfóliónknak köszönhetően élen járunk a digitális fejlesztésekben, és segíteni tudunk a nagyvállalatoknak leküzdeni a digitális siker útjában álló akadályokat. A Mobile World Congressen bemutatjuk, hogyan támogatja ez a célt az IoT.” 

 

 

A Fujitsu az idei Mobile World Congressen

Az 5-ös csarnok A40-es standján a Fujitsu az alábbi intelligens IoT-technológiákat mutatja be: 

 • Intelligens közművek és terepi szolgáltatások: hipercsatlakoztatott furgon és kiterjesztett valóság a helyszínre kiszálló mérnökök eredményesebb munkavégzéséhez
 • Gépkocsigyártás és intelligens közlekedés: A közlekedési és logisztikai ágazat számára nagy kihívást jelent, miként lehet érzékelőalapú adatok segítségével fokozni a vezető biztonságát és javítani a flotta kezelését. A Fujitsu digitális megoldása a vezető, a flottamenedzser, a jármű, a szállítók és a gyártók számára egyaránt praktikus megoldást kínál. 
 • Hordható nagyvállalati IoT-megoldások: Eszközök és érzékelők, például helyazonosító jelvények (location badge) és címkék, kritikus adatokat érzékelő pánt (vital sensing band) és távmonitorozó állomás. Az érzékelő pánt például a dolgozó munkakörnyezetének paramétereit követve megakadályozza a baleseteket/leeséseket és növeli a munkabiztonságot.
 • Intelligens gyártás: átlátható ellátási lánc, hatékony gyári működés és továbbfejlesztett munkabiztonság 
 • Intelligens egészségügy: A Fujitsu Healthcare Cloud / RFID megoldások kórházaknak (pl. digitalizált ágynemű és egyenruha kórházi felhasználásra). A Fujitsu Healthcare Cloud platformja támogatja a betegkommunikációt, a tranzakciós szolgáltatásokat, az öngondozást, a távgyógyászatot és a közösségi egészségügyi szolgáltatásokat 
 • Intelligens városok: Sokféle IoT-vonatkozású téma – pl. mobilitás, big data, emberközpontú innováció 
 • Intelligens mezőgazdaság: Valós idejű tejipari esettanulmány – Connected Cow 
 • Intelligens pénzügyi szolgáltatások: A mobil ATM-felhasználó lehetőségeinek kiszélesítése – Fujitsu ATM Series 100 – PalmSecure és NFC technológia a biztonságos tranzakciókért
 • Mobil eszközök:
  Emberközpontú munkavégzés:
  – ESPRIMO mini PC beágyazott PalmSecure technológiával
  – Korlátlan használat és produktivitás a FUJITSU STYLISTIC R726 táblagéppel 
  – Könnyen kezelhető együttműködési megoldás Intel Unite technológiával és ESPRIMO Q956 mini PC-vel, amely intelligens, hálózatra kapcsolódó találkozóhellyé teszi a tárgyalót 
 • A Fujitsu Laboratories demói:
  – Kreatív digitális terek a Virtual Window megoldással
  – Levegőbe írás (Air Hand-Writing) és „gyűrűszerű” eszközök (Ring Type Devices) a kézhasználatot nem igénylő működéshez

   

 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A UPS és a CVS együttműködést kötött a drónkiszállítási megoldások fejlesztésére

A UPS leányvállalata a UPS Flight Forward Inc. és Amerika egyik legnagyobb gyógyszertárlánca, a CVS Pharmacy, Inc. bejelentették, hogy közösen újabb drónkiszállítási megoldások kidolgozásába fognak, mellyel az eddig jellemző B2B modellek mellett közvetlenül az ügyfelek kiszolgálására is koncentrálnak majd. 

2019. november 14. 13:05

Saját fejlesztésű takarítórobotot mutatott be a B+N Referencia Zrt.

ROBIN-t a B+N Referencia Zrt. saját kutatás-fejlesztési részlege önerőből fejlesztette és 2 év alatt lehetővé tette, hogy idén 20 takarítórobot kezdje el a munkát a vállalat által takarított kiemelt intézményekben, így többek között a Honvédkórház Róbert Károly körúti és Podmaniczky utcai komplexumaiban, a Groupama Arénában és a Budapest Airport területén. 

2019. november 14. 11:48

Telemedicinás rendszerrel összekapcsolható magyar vércukormérő

Minden eddiginél pontosabb, telemedicinás rendszerrel teljesen kompatibilis vércukormérő készüléket dobott piacra a 100 százalékban magyar, családi tulajdonban lévő 77 Elektronika Kft. Az eNapló telemedicinás felületen a beteg vagy kezelőorvosa beállíthatja, hogy mikor esedékes a következő mérés, melyre az új vércukormérő-rendszer hangjelzéssel figyelmeztet, ösztönözve ezáltal használóját a betegség kontrollálására. Az új okoskészülékhez közel 20 ezer cukorbeteg most térítésmentesen juthat hozzá egy csereprogram keretében. 

2019. november 14. 10:17

Átadták az Év Projektmenedzsere Díjat

A Projektmenedzsment Kiválóság Tábla által meghirdetett és Varga Mihály pénzügyminiszter úr fővédnöksége alatt álló Év Projektmenedzsere Díjat Borbényi Katalin, a Generali Biztosító Zrt. Stratégiai Igazgatóságának projektmenedzsere vehette át ma a Pénzügyminisztérium József nádor téri Pénztártermében.

2019. november 14. 08:59

Megvannak Magyarország legjobb játékai!

Átadták az Ország Játéka 2019 díjakat, a pályázó gyártók és forgalmazók a nyertes játékokon feltüntethetik a megkülönböztetést jelző logót. Ez egyúttal garancia arra, hogy az adott játék kiemelkedően szerepelt egy országos megméretésben és segíthet a szülőknek már a karácsonyi – boltban vagy webáruházban történő – vásárlásban is. Kiemelkedően sok szavazatot kapott a Castle of Mind fejlesztő táblajáték, amely idén nem csak az internetes szavazók közönségdíjasa, hanem a Játszónap kedvence is lett. 

2019. november 13. 18:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07

Az Antenna Hungária megvásárolta a Telenor Magyarország 25%-át

2019. november 1. 08:32

Idén is keresik az év fiatal vezetőjét!

2019. október 22. 13:26

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44
online sportfogadás