Lezárult a Veritas értékesítése

forrás: Prím Online, 2016. február 18. 12:05

Lezárult a Veritas Tecnologies értékesítése, amelynek keretében a Symantec 8 milliárd dollárért eladta adatmentési, archiválási és menedzsment részlegét a The Carlyle Group befektető csoportnak, így az adatkezeléssel foglalkozó vállalat 2016 február 1-től teljesen független, új vállalatként működik tovább.

Az információkezelés területének vezetőjeként újrainduló, független vállalatként működő Veritas, a Gartner 2015-ös Magic Quadrant elemzésében ismét első helyet foglal el a vállalati információ archiválás (Enterprise Information Archiving – EIA) területén, amely pozíciót a vállalat már a 12. egymás követő évben mondhatja magáénak.

 

A Veritas megoldásait jelenleg a Fortune 500 vállalatainak 86 százaléka használja az adatainak eléréséhez, és az információk hatékony kiaknázásához. Az új vezérigazgató, Bill Coleman által vezetett Veritas a gyorsan növekvő adatmennyiség okozta vállalati kihívások megoldására kíván koncentrálni, és olyan szoftvereket és szolgáltatásokat biztosít a szervezetek számára, amelyek elősegítik adataik összegyűjtését, elemzését, optimalizálását és védelmét.

 

„A felhő alapú megoldások korában a szervezetek nagy része nem rendelkezik saját adatközponttal, és általában az alkalmazásaik sem a saját tulajdonuk, ugyanakkor a 21. században a vállalatok számára az adat az egyik legfontosabb érték. Mi egyedi helyzetben vagyunk az adatok kezelésében és megvédésében, és büszke vagyok arra, hogy immár a Veritas családjának tagjaként szolgálhatom vállalatunkat, ügyfeleinket és partnereinket” – mondta Bill Coleman, a Veritas vezérigazgatója.

 

 

cdn.ttgtmedia.com/

 

A Veritas pozíciója lehetővé teszi a folyamatos innovációkat az információkezelés területén, és olyan szegmensekben működhet, amely 2018-ra 24 milliárd dolláros piaci lehetőséget jelenthet.  Ide tartoznak a biztonsági mentési és visszaállítási, az integrált eszközöket tartalmazó, információ elérési és archiválási megoldások, amelyekben a Veritas piacvezető, vagy a második helyen áll a versenyben.

 

A Veritas több mint egy évtizede vezető pozíciót tölt be a Gartner Magic Quadrant elemzésében, mind a vállalati biztonsági mentési szoftverek és integrált eszközök, mind a vállalati adatarchiválás  területén. 

 

A Gartner az e-mailek, közösségi média, valamint fájlok és fáljmegosztó szolgáltatások, illetve a strukturált adatok archiválásának területén működő gyártók termékeit és szolgáltatásait értékelte, és elemzésében vezető helyen tüntette fel a Veritas Enterprise Vault megoldását az e-mailes tartalomrögzítés területén. 

 

Az új verzióval megjelenő Enterprise Vault megoldás egy archiváló platform, amelynek segítségével a szervezetek intelligens módon tárolhatják, és kezelhetik információikat, illetve térképezhetik fel a strukturálatlan adataikat. Az Enterprise Vault 12 csökkenti a biztonsági mentési és adattárolási költségeket, miközben segít a szervezeteknek a fontos információk kiválasztásában, és felhasználásában. A korábbi verziókhoz képest, az Enterprise Vault 12 olyan új funkciókat tartalmaz (Classification, Re-classification, Gated Deletion, Image OCR, Intelligent Review, Accelerator Open Reporting) amelyek lehetővé teszik, hogy a felhasználó szervezetek az üzleti követelményeknek és jogi szabályozásoknak megfelelően tárolják adataikat, növelve az archivált adatok átláthatóságát, és így akár a vállalat működési hatékonyságát is.

 

A Veritas vezetése megfelelő iparági szakértelemmel és vállalkozói sikerekkel rendelkező tapasztalt szakemberekből áll. A 3Com korábbi elnöke és vezérigazgatója, Bill Krause elnökségével vezetett csapat tagja többek között David Scott, a 3Par korábbi elnök-vezérigazgatója, aki egészen a közelmúltig a HP tárolási üzletágának vezető alelnöki és általános igazgatói pozícióját töltötte be. Bill Coleman nagy tapasztalattal rendelkezik az innovatív technológiai vállalatok területén, és korábban többek között a Cassat Inc., és a BEA Systems vállalatainál bizonyított. Vezetése alatt a BEA Systems lett az a szoftvervállalat, amely a leggyorsabban érte el az 1 milliárdos bevételt, és ez a rekordot a mai napig nem sikerült senkinek megdöntenie. A The Carlyle Group támogatásával a Veritas gyorsabban, és hatékonyabban fejlesztheti új megoldásait, amelyek igazodnak az adatkezeléssel foglalkozó terület gyors növekedéséhez.

 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az ügyfélszolgálati technológia fejlesztése a kkv-kat is versenyhelyzetbe hozhatja

Itthon is elindította felhőszolgáltatását az Avaya.  A nagyvállalatok közül már Magyarországon is sokan áthelyezték üzleti kommunikációjukat a felhőbe, de most a hazai kis- és középvállalkozásokat is versenyhelyzetbe hozhatja a világ egyik legnépszerűbb ügyfélkommunikációs felhője. Az online értékesítésben ugyanis már nem az ár az egyetlen tényező, legalább ilyen fontos szerepe van az ügyfélkiszolgálás minőségének is.

2021. október 15. 19:21

Találjuk meg együtt Magyarország legnépszerűbb játékait!

Neked mi a kedvenc játékod? Sokszor halljuk ezt a kérdést, de van erre jó válasz valójában? Van kedvenc játékunk, ha gyerekekkel vagyunk, van kedvenc játékunk, ha egyedül ütnénk el az időt, van kedvenc játékunk, ha kevés időnk van, és van megfelelő választás a hosszú téli estékre. Nem beszélve arról, hogy életkor és érdeklődési kör szerint is változik a kedvenc. Woody jó fej, de egy ideje már a padláson van, míg a kedvenc társasjáték kiemelt helyet kapott a könyvespolcon.

2021. október 15. 18:53

A Sony új szintre emeli a kiemelkedő képalkotást

A Sony bejelentette G Master kínálatának legújabb objektívjét, az FE 70-200mm F2.8 GM OSS II-t, amely kiemelkedően ötvözi a felbontást, a bokeh effektust és a Sony G Master-széria kialakításra jellemző páratlan autofókusz teljesítményt. 

2021. október 15. 17:03

A nők arányának növelését szorgalmazza az IKT szektorban a Huawei

A nők számának növelése a technológiai területeken kiemelt érdek, Magyarországon is támogatni kell a női mérnökök, műszaki végzettségűek minél nagyobb arányát az IKT ágazatban. Ezért a Huawei Technologies bejelentette, csatlakozik a Woman in Technology Hungary Egyesülethez, hogy jó példák felkeresésével, bemutatásával és képzések támogatásával tegye vonzóbbá Magyarországon a nők, lányok számára a technológiai ágazatot. A vállalat lépése különösen annak fényében jelentős, hogy az Eurostat legfrissebb adatai szerint az elmúlt tíz évben tovább csökkent - 19,6-ról 17,2 százalékra - az informatikai, műszaki végzettséggel foglalkoztatott nők aránya az EU-ban.

2021. október 15. 16:01

A digitalizációt is a klímavédelem szolgálatába állítaná Bécs

Miként tehetik a digitális szolgáltatások és eszközök klímabarátabbá a városokat? Milyen technológiai kihívásokkal jár a városok együttműködése és hálózatosodása? Ilyen és hasonló kérdésekre keresik a választ a Digital Days konferencián, amelyet 2021. október 18-19-én rendeznek meg Bécsben. 

2021. október 15. 09:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12

Google: környezetbarát keresési funkciók érkeztek

2021. október 7. 17:13

Radikális változások jönnek a Google keresésben: itt a MUM!

2021. szeptember 30. 19:07

Megújul a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója

2021. szeptember 29. 11:20