Tanúsított szolgáltatás a felhőben

forrás: Prím Online, 2016. február 19. 14:39

Az Invitel IaaS felhőszolgáltatása a hazai piacon az elsők között kapta meg a nemzetközileg elismert Cisco Powered IaaS minősítést. Ezzel egyidőben a Cisco Cloud and Managed Services Advanced Partner minősítést is elnyerte a vállalat az év elején.

Az auditot alapos előkészületi folyamat előzte meg, amely a vállalat szinte minden részlegét érintette. A tanúsítvány meghatározó az Invitel számára, hiszen a cég nagy hangsúlyt fektet a felhőtechnológiát kiaknázó szolgáltatások folyamatos megújítására.

 

A tanúsítvány megszerzésével az Invitel Magyarországon az elsők között biztosít ügyfeleinek egy piacvezető IT cég által megvizsgált és tanúsított, ellenőrzött keretek között működő IaaS felhőszolgáltatást. Az IaaS a felhőszolgáltatások alappillére, vagyis ebben a szolgáltatási formában az Invitel erőforrást, infrastruktúrát biztosít ügyfelei számára saját adatközpontjában, bérelhető és rugalmasan változtatható konstrukcióban. Az Invitel megoldása nemcsak a Magyarországon érvényes adatkezelési jogszabályoknak, de a legszigorúbb biztonsági előírásoknak is megfelel. A minősítés, amelyből a vállalati ügyfelek és dolgozóik egyaránt jelentősen profitálhatnak, komoly előnyt jelent a versenytársak nyújtotta felhőszolgáltatásokkal szemben. 

 

„A felhőalapú megoldások aranykorukat élik, ezért vezető felhőszolgáltatóként kiemelten fontosnak tartjuk, hogy ügyfeleink a leghatékonyabb módon használhassák ki a technológia nyújtotta lehetőségeket. Ennek érdekében állandóan fejlesztjük szolgáltatásainkat, hogy azok minden szempontból megfeleljenek a legmagasabb szintű elvárásoknak. Beszédes szám, hogy az Invitel vállalati üzletágának értékesítési árbevétele immár 22 százalékban az IT-szolgáltatásokból származik, amelyek folyamatos fejlesztése révén ez az arány várhatóan tovább nő. A Cisco Powered IaaS minősítést fontos mérföldkőnek tartom ebben a folyamatban.” – nyilatkozta Javorniczky Áron, az Invitel vállalati és nagykereskedelmi vezérigazgató-helyettese.

 

„Nemrégiben publikált nemzetközi felméréseink egyértelműen a felhőtrend növekvő népszerűségét igazolják. Közép-Kelet Európában várakozásaink szerint a felhő alapú adatforgalom 2019-re ötszörösére növekszik, 2020-ra pedig az IT-büdzsék 30 százalékát a felhőszolgáltatások teszik ki. Ahhoz viszont, hogy a felhő alapú szolgáltatásokban rejlő üzleti lehetőségeket a hazai vállalatok és intézmények is ki tudják használni, olyan partnerekre és szolgáltatókra van szükség, amelyek megfelelően tervezett és működtetett infrastruktúrát kínálnak. Ezért fontos az Invitel-lel való partnerségünk és az általuk elért minősítés” – tette hozzá Bertók Zoltán, a Cisco Magyarország vállalati üzletág és partnerkapcsolati vezetője.

 

Az auditot, amelyben a Cisco munkatársai aktívan közreműködtek, közel 6 hónapos előkészületi munka előzte meg, amely a teljes vállalatot, többek között az IT-üzemeltetés, a humán erőforrás, marketing, értékesítés, valamint a hálózatüzemeltetési részlegeket is érintette.

 

A Cisco Cloud and Managed Services Andvanced Partner tanúsítvány és a felhőszolgáltatás Cisco Powered IaaS minősítése nem az első, melyet az Invitel megszerzett: 2015-ben a Microsoft SPLA (Service Provider License Agreement) partnereként az Invitel hazánkban elsőként szerzett Cloud OS Network Silver Partner, majd Gold Hosting Partner státuszt, amely minősítések nemcsak hazánkban, hanem Közép-Kelet Európában is egyedülállónak számítanak. Nem sokkal később pedig a vállalat a nívós ISO 20.000:1 tanúsítványt nyerte el, amely az informatikai szolgáltatás-irányítási rendszereket – a vállalat esetében ügyfelei számára nyújtott HelpDesk és szerver hosting (szerverelhelyezés) szolgáltatásait, helyszíni IT támogatását és távoli infrastruktúra-üzemeltetési rendszereit – minősíti. Emellett az Invitel természetesen rendelkezik valamennyi működése szempontjából lényeges tanúsítással, így többek között ISO 9001 minőségirányítási és ISO 27001 információbiztonság irányítási tanúsítványokkal. A szakmai sikereket elsősorban innovatív fejlesztéseinek, valamint olyan további gyártókkal és partnerekkel kialakított stratégiai együttműködésének köszönheti, mint a Novell, a VMWare vagy az IBM.

 

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09