A Samsung bemutatta az eSIM-mel rendelkező Gear S2 classic 3G eszközt

forrás: Prím Online, 2016. február 19. 17:46

A Samsung bemutatta a Samsung Gear S2 classic 3G-t, az első olyan eszközt a piacon, amely a GSMA Consumer Remote SIM Provisioning (Felhasználói távoli SIM ellátás, RSP) architektúrának megfelelő eSIM-mel rendelkezik.

„A Samsung célja, hogy kiszolgálja és előre lássa a felhasználók igényeit, és a GSMA által elismert első eSIM pedig újabb példa az átgondolt innovációra” – mondta el Yunsang Park, a Samsung Electronics mobilkommunikációs üzletág kutatás-fejlesztési irodájának rangidős alelnöke. „Örömmel mutatjuk be a Samsung Gear S2 3G classic-ot, amely nem csak egy kiinduló lépés, hogy világszinten még több eszköz legyen összekötve, hanem előrelépés abban a törekvésünkben is, hogy a Dolgok Internete (IoT) piac fejlődését támogassuk.”

 

A Samsungnak vezető szerepe volt abban az iparágakon átívelő együttműködésben, amely a GSMA által elismert fogyasztói eSIM berendezés megalkotására jött létre globális szolgáltatók és SIM-kibocsátók között. A vállalat több iparági partnerrel dolgozott, többek között az alábbiakkal: M1 Limited, Orange, Singtel, StarHub Ltd.,Telefónica, TeliaSonera, Vodafone Group és SIM-szállítókkal – Gemalto, Giesecke & Devrient (G&D) és Oberthur Technologies.  Ez a csoport egy olyan műszaki specifikáció létrehozásán dolgozott együtt, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók eSIM-mel rendelkező társkészülékeikre letöltsék a mobilhálózat-üzemeltetők profiljait.

 

 

Az eSIM megoldás által biztosított közös megközelítés és konzisztens felhasználói élmény segíti az IoT piac növekedését, lehetővé téve, hogy a gyártók a világon bárhol felhasználható készülékeket alkossanak. Ez a fogyasztóknak is előnyt jelent, mert fenntartja a biztonságot, és több választási lehetőséget biztosít a berendezések és szolgáltatók terén. A Samsung és partnerei arra törekszenek, hogy ez a javasolt eSIM megoldás teljes lefedettséggel rendelkezzen minden régióban, és minél több felhasználóhoz eljusson.

 

„A GSMA új e-SIM szabványa megadja ügyfeleinknek a szabadságot, hogy készülékeikkel, például a Samsung Gear S2 classic 3G-vel egyenesen a Vodafone gyors és megbízható mobilhálózataihoz csatlakozzanak. Ezt az innovatív készüléket először Németországban vezetjük be. Az okosóra egyszerűen hozzáadható ügyfeleink Vodafone Red csomagjához, és lehetővé teszi, hogy mindig kapcsolatban maradjanak, például hívást fogadjanak futás közben akkor is, ha okostelefonjukat otthon hagyják” - nyilatkozta Patrick Chomet, a Vodafone csoport terminálokért felelős csoportigazgatója.

 

A GSMA által elismert eSIM-mel rendelkező Gear S2 classic 3G magyarországi bevezetéséről egyelőre nincs információ. 

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Okoskarkötővel a finom eleganciáért

Ha egy eszköz neve elé odatesszük, hogy “okos”, rögtön mindenki azt hiszi, hogy egy apró kütyüről van szó, amibe rengeteg hasznos, vagy annak ítélt funkciót sűrítettek bele. 

2022. november 15. 09:24

A legnépszerűbb szoftverek kreatív munkához

Ha olyan szoftvert keresünk, amellyel a kreatív munkát végző szakemberek csodálatos dolgokat hozhatnak egyszerűen létre, bizony nem kell sokáig kutakodnunk. Számos nagyszerű szoftver közül válogathatunk a világháló széles palettáján!

2022. augusztus 11. 11:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39